gezocht: kookpotten / ketels voor open vuur


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Weet iemand waar ik kookpotten (ketels) kan krijgen die je boven open vuur kunt gebruiken? Graag zou ik de driepoot ook eens voor iets anders dan bbq-en gebruiken. Iemand tips?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi,

gewoon een oude stalen pan gebruiken, werkt prima. Bji de scouting koken we nogal eens op openvuren als tafelvuren ed. Gebruiken we gewoon oudere pannen voor. Je kunt deze evt voorzien van een systeem van 3 staal draadjes zodat je ze kan ophangen. Ook hebben ze bij de bever billycans, dit zijn van die potten die je boven het vuur kunt hangen, zoek maar eens op billycan op het forum, moet je het draadje zo kunnen vinden.

kook-ze

Bas
 
Als je niet lichtgewicht gaat kamperen kan ik je een gietijzeren wok aanraden. Erg geschikt, en leuk, voor rechtstreeks op een kampvuur.
Kan tegen grote hitte. Ook erg geschikt als basis voor een broodbak oven op een houtvuurtje. Wok op het vuur, laag zand erin als hittebuffer, 2de pan (van binnen ingevet) met brooddeeg op het zand, afdekken met een deksel, en wachten maar, heerlijk vers brood.

Verder is vrijwel elke stalen pan geschikt, probeer het eens met een oude. Aluminium pannen lijken me minder geschikt, maar geen ervaring mee.

Frank.
 
een oude ijzeren met emaille bekleede pan van de kringloopwinkel. Wel ff goed afwassen voor gebruik. Daar heb ik ooit een fout mee gemaakt!
 
Hoi,

Ik heb gewoon de standaard aluminium pan gepakt en er een ijzerdraadje aangeknutseld, werkt prima hoewel de pan helemaal zwart is na 1 dag, dus zorg voor een plastic zak wil je m in rugtas meenemen. Oja en dus wel een pan zonder plastic handgrepen, maar dat is logisch.
Succes,
Joske
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan