Gezocht: leuke route in de Ardennen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo Allemaal,

Ik ben op zoek naar iemand die me kan helpen aan tips of misschien de GPS log's van een leuke 2 daagse tocht door de Ardennen.

Belangrijk is:
Ik wil overnachten in het bos, dus geen hotels/campings etc.
Water in de buurt van de slaapplaats zou wel erg handig zijn.

Wie kan me helpen?

Groetjes
Erik
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Erik,

De mooiste stukjes Ardennen waar ik tot nu toe heb gelopen zijn stukken van de GR56. Malmedy - Monschau is een zeer mooi, erg afgelegen stuk met een overnachting op de hoge vennen. Alhoewel dat wel een natuurpark is en het daar streng verboden is om te kamperen of een natuurbivak te maken. Water is op de hoge vennen lastig, want veel zeephoudende planten, maar als je deze tocht zo plant dat je iets voor het info centrum gaat slapen dan kun je daar 's ochtends water bijvullen. Je moet verder wel een manier vinden om terug in Malmedy te komen als je met de auto gaat, maar als je met het OV gaat dan kun je gelijk vanuit Monschau naar NL terug reizen.

Ook een mooi stuk was van Monschau naar Rocherath. Dit was nog rustiger, zeer weinig mensen gezien. Prima plekjes om te kamperen. Water kun je daar wel uit een rivier halen of bijvullen bij een soort restaurant. Ik weet alleen niet meer waar dat was.

Eins
 
Hoi Marla,

Ja daar heb ik gekeken. Het zijn echter allemaal routes van maar 1 dag. De enige route van 2 dagen lijkt me nogal druk en bevat een overnachting in een stadje. Dus niet echt iets wat ik zoek. Daarnaast staan de routes al zo lang op de site dat ik niet weet of ze nog actief zijn.

Groetjes,
Erik
 
Hey Eins,

Dat klinkt allemaal erg interessant. Met name de 2e route van Monscha naar Rocherath. Is dat ook deel van de GR56 of is dat een andere tocht?
Het restaurant heb ik niet nodig, dus da's geen probleem. Vers rivierwater smaakt toch het beste :) (gekookt uiteraard :) )

Groetjes
Erik
 
Ja dat deel van Monschau naar Rocherath maakt ook deel uit van GR 56. Verder denk ik aan de GR 57 Hotton - Houffalize, zeer mooi traject al denk ik wel wat ver voor in twee dagen. Onlangs heb ik nog in twee dagen van Beauraing naar Dinant gelopen via de GR 126. Prachtige tocht! Een verslag en fotos hiervan kun je trouwens in het schrijfblok vinden op deze site. Ik heb overnacht naast de Lesse dus water was zeker ook geen probleem. Er zijn zoveel mooie routes in de Ardennen dus de keuze wordt er zeker niet makkelijker op :)

Jonas
 
Ik heb met pinksteren een stuk gelopen door de Ardennen (www.ardennenorientatietocht.nl).

Route van 2007 (dag1: 33.4km, dag2: 12.4km)
Google Earth: http://upload.ferguson.sohosted.com/AOT07.kmz
Garmin Mapsource: http://upload.ferguson.sohosted.com/AOT2007.gdb

En de route van het jaar ervoor (mooier dan 2007, wel zwaarder) (dag1: 29.8km, dag2: 21.4km)
Google Earth: http://upload.ferguson.sohosted.com/AOT06.kmz
Garmin Mapsource: http://upload.ferguson.sohosted.com/AOT2006.gdb

Dit is een afwisselende wandeling (bos, weiland, dorpjes). Wij hebben overnacht op een weiland van een boer, dat had de organisatie voor ons geregeld. Maar je kunt vast zelf ergens een plekje vinden.

Wellicht kan je er wat mee.

Groeten,
Joris
 
In diverse andere draadjes heb ik wel eens mooie 2 en 3-daagse routes genoemd. Wat er voor mij tot nu toe uitspringt is rond de GR-AE. Ik volg de GR's nooit bewust, maar blijk wel regelmatig fragmenten of hele stukken gelijk op te lopen met een GR, omdat die nou eenmaal over de mooiere paadjes gaan.

Hoe plan ik een route?
- zoek een gebied uit waar ik nog niet eerder ben geweest
- pak een totaalafstand (hemelsbreed) tussen twee trein/busstations die past bij het aantal dagen/dagdelen dat ik wil lopen.
- zoek op de kaart karakterestieke elementen in het landschap; zoals rivieren, beekjes, dalletjes, uitzichtpunten (zoek ook de te vermijden elementen zoals snelwegen).
- plan globaal de route langs die punten.
- lopen en gaandeweg indien nodig de route aanpassen.

Ik heb een atlas van heel Belgie 1:50.000, en een overzichtskaart van de Ardennen, waar alle GR's op ingetekend staan. Die twee gebruik ik om de routes voor te bereiden. Uit de atlas kopieer ik wat ik nodig heb.

grtz
Henk
 
Van Eupen (treinstation) naar ovifat (via gr573)
Er valt daar wel een plek te vinden om te overnachten
Via de gr56 naar malmédy
met bus/trein terug naar huis

Een andere mooie loopt vanaf aywaille (treinstation)(via gr571/AE/5)
richting spa.
volgende dag over gr5 naar stavelot en gr571 naar troisponts (station)
Iets uitgebreidere voorstellen op bv
http://hiking.be/nl/hiking/list.asp?ID=2
Voor gr lopen in belgie
http://www.groteroutepaden.be/

Ivo
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan