Gezocht: meerdaagse wandelroute Ardennen

Ik ga binnenkort een weekend wandelen in de Ardennen. Ik heb al diverse routes gelopen (Kautenbach -Clervaux, Clervaux-Ouren, La Roche-Champlon) maar ben op zoek naar iets nieuws. Iemand suggesties voor een mooie meerdaagse route?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Tjee, zoveel routes en zoveel keus :)
Maar als je maar 2 dagen hebt....?

Spa - Stavelot - Vielsalm (GR5 volgen) is heel mooi...
of Spa - Stoumont - Stavelot....
Trouwens, Spa - Robertville - Malmedy over de Hoge Venen mag er ook zijn :)

Groetzels,
Dennis
 
Hoelang is meerdaags bij jou?

Hou je van uitdaging; loop dan van Bouillon naar Florenville langs de Semois. Te doen in 4 dagen denk ik. Ik heb het in twee keer 3 dagen gelopen telkens via Bertrix.

Je kan ook een stuk van een willekeurige GR-route kiezen.
 
Jennes,
Door jouw gebruikte link ben ik ook geinspireerd voor dit gebied , zo dichtbij en zoveel ruimte , de Franse Ardennen niet laten ontdekken , ik wil er een keer alleen zijn.

mooie ruimte en fraaie bossen

mijn plan is er een keer 4 a 5 dagen te zwerven.

Joop
 
Hoelang is meerdaags bij jou?

Hou je van uitdaging; loop dan van Bouillon naar Florenville langs de Semois. Te doen in 4 dagen denk ik. Ik heb het in twee keer 3 dagen gelopen telkens via Bertrix.

Je kan ook een stuk van een willekeurige GR-route kiezen.

...of de andere kant op: ik heb een keer de auto geparkeerd bij Bouillon, gelift naar de Franse grens en teruggehiked (spel ik dat goed?) via de GR16. Ben letterlijk niemand tegengekomen (op de toeristische plaatsjes na natuurlijk). Wel vrij pittig door de voortdurende hoogteverschilletjes.
 
Of iets wilds en spannends op de grens in de Heez van Hargnies? :)

Is dit rond de Franse plaats Hargnies? Ik heb wel eens de driedaagse wandeling gedaan van Gedinne naar Couvin. Dit schreef ik in een ander topic over deze route:

Niet ruig, maar wel erg weinig mensen; Ben in januari van Gedinne naar Couvin gelopen, via Frankrijk :) Beide stadjes zijn per spoor te bereiken. Halverwege kruis je de maas, in Frankrijk dus, in het stadje Haybes. Hier heb je ook een station. Het is het enige stadje dat je onderweg tegenkomt. Bij elkaar heb ik een hand vol kilometers niet in bos gelopen, en ben buiten de dorpjes 1 persoon tegengekomen. Er liggen helaas wel erg veel prive bossen in het gebied, waar gejaagd werd.

Prachtige omgeving, en heerlijk rustig! Lekker een weekendje mentaal uitrusten.
 
Tussen Hargnies en Gedinne. Ik wandel graag in deze driehoek Maas - Semois - Belgisch grensgebied. Uitgestrekte bossen, veel loofbos, veel wild en veel rust. Daarnaast is bivakkeren hier geen probleem.
Een ander bosgebied wat zich leent voor een meerdaagse wandeltocht is Forêt de Mormal. Je moet wel van dit type bos houden, er is alleen loofbos, voornamelijk eik en beuk. Maar als je hier een meerdaagse ronde loopt, krijg je het idee dat het bos eindeloos is. Ook hier ervaar je heel veel rust en is er veel wild.
 
De GR57, en dan bijvoorbeeld beginnen net ten zuiden van Luik: lekker dichtbij, toch heel mooi en je komt regelmatig langs stations, dus dat is weer makkelijk terugreizen (evt. terug naar de auto).
 
Weekend is een relatief begrip. Ik stelde de vraag aan Danielbloem. Die na z'n vraag niet meer gereageerd heeft...
 
Bedankt

Allen dank voor jullie leuke reacties. Ben alle suggesties die ik lees even aan het checken. Laat jullie weten welke het wordt en wat er van geworden is.
 
Als je een paar km de grens overshuift.


Dan ligt daar het Lieserpad een gedeelte van de eifelsteig route.
Het is 1 van de mooiste wandel stukjes in duitseland.

http://www.voetstappen.nl/buitenland/duitsland/rheinland-pfalz/lieserpad/index.php

je kan 2 dagne doen of 3 dagen zeg een km of 57 ;)

http://www.voetstappen.nl/buitenland/duitsland/rheinland-pfalz/lieserpad/index.php

http://www.trekkings.be/eif10manderscheidburg.html

http://www.oppad.nl/?bestemming=wandelen-lieserpfad-duitsland

Start Foto
 
Heey Daniel Tulp,

Ik heb eind Oktober 2014 met een vriend van mij de Eisleck Trail gelopen. Het loopt van Kautenbach in Luxemburg naar La roche de Ardennen. Het is 104 km. Je zou er 5 dagen over moeten doen, maar wij hebben het in 3 gedaan. Het is een vrij onbekende route, maar alles staat goed aangegeven en je kunt op verschillende manieren overnachten.

http://www.trekkings.be/escapardenne.htm
Mvg,
Chiel Visser
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan