gitaar mee op bergtocht

  • Onderwerp starter hendrikmoons
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hendrikmoons

Guest
Goedemiddag!

Ik ga binnenkort 2 weken bergwandelen in de Franse Alpen. Niet al te ruig, maar wel met rugzak en tenten en alles mee voor meerdaagse tochten. Ik wil graag mijn gitaar (akoestisch, geen elektrische ;) ) meenemen, alleen hoe gaat dat het handigst? Ik heb een softcase gewatteerde (ofzoiets) gitaarhoes.

Heeft iemand van jullie het wel eens gedaan? Of iemand er mee zien lopen? Of ideeën hoe het het handigst kan?

Ik ben benieuwd.., bedankt alvast!

Hendrik
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ach kerel, waar begin je aan.... :) Heb ik inderdaad wel eens gedaan en geloof me, het genot van gitaarmuziek tijdens je trip weegt niet op tegen het meesjouwen van het instrument, nog afgezien van het feit dat het de pest is voor de gitaar. Begin er niet aan, tenzij je er onderweg geld mee wil verdienen (jaren zeventig, petje op de grond, drie akkoorden spelen en maar vangen!).

Je hebt je rugzak op je rug, oftewel, je moet je gitaar in je hand houden. Na de eerste 20 km heb je dat wel gehad. Alternatief: je gitaarhoes beschikt over een draagband die je over je schouder hangt. Na de eerste 10 km links en de tweede 10 km rechts heb je ook dat wel gehad, je loopt enorm uit het lood, in beide gevallen, van relaxed lopen is geen sprake meer.

Waar ik wel over heb lopen denken, ooit eens, is om op stap te gaan met een karretje, daarop bagage en eventueel instrument. Je kan dan ook, als je de geschikte hoes hebt, de gitaar op je rug hangen. Zou kunnen werken, maar op bergpaadjes en dergelijke lijkt me een karretje geen prettige optie.

Ik overweeg zelf, omdat ik het ook erg leuk vind om onderweg wat muziek te maken, de aanschaf van een wat kleiner instrument, ik denk daarbij aan een Ierse thinpipe of iets dergelijks. Weegt weinig, klinkt best aardig en zit niet in de weg. Wel even leren bespelen....

Ben je overigens van plan om vanuit een basiskamp te gaan lopen dan is de oplossing natuurlijk simpel: zorg voor een goede hoes die de kou en het vocht uit je gitaar kan houden, laat de gitaar overdag in tent of auto en speel alleen in de avond, als je dan de puf nog hebt.

Have fun!

Groet, Rob.

PS: leuk voor de niet-instrumentbespelers onderweg die toch mee willen doen: een Kazoo.... Kan IEDEREEN die kan neurien op spelen!
 
Ik heb vorig jaar een pennywhistle meegenomen, dat ging prima. Ik speel klarinet, dus overschakelen was niet erg moeilijk. Na een half uurtje kon ik al een paar liedjes. Na verloop van tijd ging het schelle geluid van het fluitje me echter erg irriteren, dus ik zou zeggen; neem een liedbundel mee en zing je eigen liedjes!

groetjes, Cathelijne
 
Als je echte goede gitaar hebt zou ik het niet doen. Zonde!!
De steeds maar wisselende temperatuurverschillen kunnen behoorlijke gevolgen voor je gitaar hebben.
Wisselende temperatuurverschillen? klink wel erg dubbel hè. In ieder geval kan het in de auto of de tent behoorlijk warm worden......

Sommigen nemen een goedkopere vakantiegitaar mee; wel gezellig.

Ruud
- is nog steeds niet veel verder dan "The house of the rising sun" -
 
Dank voor al jullie reacties! Ik wil hem zeker mee nemen op tochten, ik vroeg me af wat de handigste manier zou zijn. Ik heb ergens een oude gitaar opgeduikeld. Ruud, heb jij het weleens gedaan, en hoe? Op je rug of je buik? En recht op mn buik is niet zo praktisch... want dan zie ik niets.
 
En recht op mn buik is niet zo praktisch... want dan zie ik niets

Eeehh, weet je dan wel zeker dan dat het een gitaar is? En geen contrabas?

Mij lijkt het een slimme optie om iets te maken zodat het instrument aan je rugzak gehangen kan worden. Liefst verticaal, de hals mag dan wel wat boven je hoofd uitsteken. Horizontaal is geen optie je wordt dan te breed voor de smalle bergpaden.
Probeer je bagage zo te verpakken dat alles in 1 pakket kan, dat is het stabielst met lopen en houdt in ieder geval je handen vrij.

Succes
Rob

Yr DDraig Goch


Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Ja, het is een gitaar. :)

Als ik hem om doe met de banden om mijn schouders, zit de hals precies voor mijn gezicht. En onderdesteboven werkt ook niet, dan zit de hals voor mijn benen en dat loopt erg irritant.

Ik dacht het misschien schuin te doen aan de voorkant op een-of-andere manier. Er zitten ter hoogte van voor-/bovenkant twee haken aan de schouderbanden van mijn rugzak waar ik iets aan kan hangen.

Als ik hem achter mijn rugzak hang, word ik denk ik instabiel en hang ik te ver naar achter. Ik denk niet dat het lukt om de gitaar met hoes in de rugzak te doen, en het is ook niet zo praktisch, maar misschien moet ik dat maar proberen.

Op de foto staat de hoes, de bovenste gespen lijken metaal, maar zijn gewoon zwart plastic (maar wel stevig).
gitaar.jpg
 
- Ruud, heb jij het weleens gedaan, en hoe? -
Helaas geen ervaring. Althans niet in die gitaar-combinatie.

Ik denk dat als ik het zou doen....ik zou proberen om de gitaar achterop de rugzak te bevestigen met spinnen o.i.d.

Ruud
 
He Hendrik,

Ik zou hem helemaal niet meenemen. Ten eerste dus waar je dat ding gaat laten: Ik heb vaak genoeg gitaren in m'n handen om te weten hoe groot die dingen zijn: te groot om fatsoenlijk mee te nemen met lopen in de bergen. Mede omdat die hals altijd uitsteekt wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. En gevaar voor je medelopers als jij sterk geirriteerd raakt aan dat apparaat en er mee gaat slaan... ;) Ten tweede kan 'ie ook kapot, als je een beetje regen en zon elkaar laat afwisselen heb je gegarandeerd succes!

Ik vind dat idee van de Kazoo wel erg goed, die dingen kosten een euro (als je even zoekt ;)) en je kunt er een hoop lol van hebben.

Gr,
Maarten
- ben drummer, 2 stokjes meenemen kan altijd wel :D
 
Als het niet in een compressie zak past, kun je nog altijd drum stokjes mee nemen.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken en op de flesjes een deuntje blazen).
 
Hoi Hendrik,
Ik heb mijn gitaar wel eens meegenomen, maar ik heb dan ook een travelgitaartje. Dat is een hele smalle gitaar met toch een redelijk geluid.

Een gewone gitaar meenemen in een softcase heb ik ook ooit gedaan. Die gitaar heeft het niet overleeft. Ik heb hem de hele twee maanden mee weten te slepen en bij de laatste vliegreis kwam hij er gebroken uit...

Dus, maw, het is geweldig om muziek te kunnen maken, maar weet wel dat je een risico neemt. En dan heb ik het nog niet over het extra gewicht wat je mee gaat zeulen.

Groetjes,
Renata
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan