Gletsjertochten Jungfrau


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

wie weet of er in de tweede helft van augustus nog gletsjertochten worden georganiseerd op de Jungfrau?

Dank en groetjes,

Mirjam
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het hoogseizoen in de alpen beslaat de maanden juli en augustus, dus ik kan me niet voorstellen dat er dan geen gids is die je mee omhoog kan nemen...

Gr,Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Geweldig Pieter, dank, kan ik mijn vrienden weer geruststellen.
Eens zien of mijn knie ook wil, maar ik heb zelf gelukkig al eens de Briksdalsbreen in Noorwegen van zeer dichtbij gezien, en eens moet je dit soort dingen mee gemaakt hebben..

Mirjam
 
Hoi Mirjam,

Ja dat kan zeker van juni tot september. Echter wat is je plan? Ga je zelf op pad of onder begeleiding? De Jungfrau is nl. geen makkelijke "doe het zelf" berg. Er vallen ieder jaar slachtoffers op de vrij linke normaalroute.( afgelopen zomer nog, ook met gids..... )
Ik ben alpinist / sportklimmer en heb hem met 3 anderen beklommen via de normaalweg. Aanloop gaat door spletenrijke zone gevolgd door 1touwlengte bijna 3graads rots welke toen ongezekerd was...... Daarna lange steiging tot bergspleet welke moeilijk kan zijn. Dan begint het meest gevaarlijke stuk. Er staan op grote onderlinge afstand stalen zekeringsstangen. Je hebt er een touw van zeker 60 / 70 meter voor nodig. Het spoor is in de nazomer geheel ijs en diep uitgesleten. Dat geeft bij de gebruikelijke grote drukte veel oponthoud. Steigijzers, ijsboren, pikel etc. zijn absoluut nodig. Niets voor beginners dus! Het is vanaf de bergspleet nog een heel eind...........


Ben je van plan met een gids te gaan. > In Grindelwald Is een gidsenburo.
Wil je daar een mooie maar iets makkelijker toer maken doe dan de Monch. Ook met gids.

Als het alleen om de gletsjerbeleving gaat kan je ook het volgende doen ( met gids )
Met trein naar Junfraujoch. Dan over de Aletchgletsjer naar Konkordiahut. Vandaar kan je de volgende dag afdalen naar Fiesch of van de Konkordiahut naar de Hollandiahut en afdalen naar Lotschendal
Of van de Konkordiahut via Finsteraarhornhut en Oberaarjochhut naar Grimselsee aan de Grimselpas.

Wel eerst goed aclimatiseren vooraf, de trein eindigt bijna op 3500m.

Kijk anders eens op het prikbord van de NKBV. Daar vind je ook vast antwoord op je vraag.

Tjuchsssssss;)
 
Beste P. van den Ham,

Uiteraard zijn we van plan om het met een gids te doen, en zelfs dan gaan we voor een eenvoudige korte tocht.Geen van ons drieen heeft ervraring, nou ja, ik een beetje dan, maar bij lange na niet genoeg voor dit soort tochten. Ik ben me er terdege van bewust dat geen van die bergen eenvoudig is, en het risico in een gletsjerspleet te vallen zeer aanwezig is. Vandaar ook mijn vraag dus, ik wilde gewoon zeker weten of die gegidste tochten er zouden zijn na half augustus.

Die vraag heb ik inmiddels bevestigd gekregen via de VVV van Betmer alp
Ze zijn er zelfs tot eind september, met een beetje geluk nog begin oktober.
Via Brig moeten we de Matterhorn Gotthardbahn nemen en dan naar het Bettmeralp dalstation (vergeef me als ik de namen verkeerd uitspreek)
daar worden dinsdags en donderdags dagtochten met gids aangeboden.
Precies wat we zoeken dus!

Met dank en groeten,

Mirjam
 
Hochtour Jungfrau

Hallo Mirjam

Zoals aangegeven is de tocht naar de top Jungfrau meer dan een gletsjertocht. De kwalificatie 'hochtour' is hier van toepassing.

Vanaf Bettmeralp over de Aletschgletsjer is natuurlijk een geweldige onderneming. En totaan het Rottalsattel (hier begint de werkelijke klim naar de Jungfrau) is het 'gletsjerstampen'. Tegen die tijd weet de gids wel wat voor vlees hij in de kuip heeft voor de top van deze schone jonkvrouw en ben je zelf enigzins geacclimatiseerd (top = 4158 m). Ik ben zelf eenmaal dwars over de Konkordiaplatz gestoken (de normaalroute loopt er zo'n beetje omheen). Het gletjserbeek springen kost zeeen van tijd, maar geeft je wel een heerlijk zich op deze ijswereld.

Veel plezier & groet,

Ron
 
Hoi Mirjam,

Ben zelf ( met groepje )ook al 2x vanaf Betmeralp naar Konkordia gelopen. Mooie toer hoor! Vanaf Betmeralp een panorama uitzicht over de Aletschgletsjer. Bijna onmogelijk de enorme omvang van die ijsvlakte in te schatten..... Men zegt dat ie bij Konkordia 900 meter dik is :eek: Pas op de gletjer zie je hoe groot hij eigenlijk is.

Veel plezier en suc6

Groeten, Peter
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan