globbetrotter buitensportvoeding?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Ik heb een vraag. Over 2 weken ga ik de padjelantaleden lopen in zweden. Nou rest mij de zware taak (beetje overdrijven kan nooit geen kwaad ;)om voor 10 dagen eten te regelen. Nu is mijn oog gevallen op globetrotter buitensport voeding. Iemand ervaring met dit product? Zo ja, welke ervaring.

Groeten Danielle
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Danielle,

Het eten op zich is lekker, maar als je gedurende lange tijd niks tegen komt om afval te lozen dan vind ik het niet optimaal: het eten is namelijk verdeeld over veel verschillende zakjes en plastic potjes die je dus niet zo maar weg kunt gooien.

Makkelijker vind ik dan persoonlijk de merken waarbij je enkel een zakje hoeft op te rollen en verder geen overig afval hebt.

Over smaak valt niet te twisten, maar er zijn zeker alternatieven die ook goed (lekker) eten leveren met minder afval.

Raymond
 
Ik ben wel te spreken over de producten van Globetrotter. Ik vind ze smaakvoller (herkenbaarheid van de groente speelt zeker een rol) en minder zout dan veel andere merken. Maar als je een flinke trektocht maakt is het zout juist wel goed.

Mijn absolute favoriet zijn de fruitkeks. Ze smaken naar volkorenkoekjes met een vleugje kaneel ofzo. Er zitten hele kleine stukjes fruit in, maar daar let ik altijd minder op, want ik ben niet zo'n fruitliefhebber.

Saskia
 
en hoe zit het met brandstof verbruik? Heb je meer nodig dan bijvoorbeeld kant en klaar maaltijden van Adventure food?

Danielle
 
Gevoelsmatig zeg ik van wel, omdat je soms verschillende zaken moet opwarmen. Maar ook bij bijvoorbeeld Adventure Food zit er verschil tussen de verschillende maaltijden: sommige moeten langer dan andere koken.

Raymond
 
De maaltijden zijn heel erg goed (vind ik dan hè). En inderdaad blijft van elke maaltijd een handvol afval over wat niet weg te gooien/verbranden is (want plastic) maar dat geringe gewicht/volume neem ik voor lief (staat bovendien in geen verhouding tot het gewicht aan eten dat je zojuist uit je rugzak gegeten hebt). Wanneer je je nauwkeurig aan de recepten houd moet je vaak eerst groenten/vlees laten zwellen, daarna dit bakken en dan nog eens water gaan koken om de rijst/pasta/puree te maken waarna nog gesudderd moet worden. Wanneer er voldoende brandstof is is dit uiteraard geen probleem (koken op kampvuurtje kan erg veel brandstof schelen). als je moet besparen op brandstof kun je ook gewoon de aangegeven hoeveelheid water koken (ik neem meestal een slokje meer dan aangegeven bij deze manier van bereiden), pan van het vuur en alle ingredienten tegelijk in het water doen. Pan warm inpakken in slaapzak en 20 minuten tot half uur wachten.

PS: Neem zeker ook de toetjes globerotto en globe-missoe mee.
 
Hallo Daniele,

Over smaak valt uiteraard niet te twisten. Over de globetrotter producten kun je wel volgende zeggen:

Ingredienten zijn individueel gedroogd, volgens de methode die voor dat product het beste is. Dat betekent dat maaltijden in principe bestaan uit gedroogde ingredienten, die nog wel gekookt moeten worden. (vrijwel) alle andere merken buitensport voeding, werken met voorgekookte maaltijden, die (dus na het bereiden) worden gevriesdroogd. Dit levert de volgende verschillen op:

- Globetrotter maaltijden lijken meer op verse maaltijden, als je exact volgens de gebruiksaanwijzing bereid, zijn ze soms zelfs moeilijk te onderscheiden van vers. Zowel wat smaak betreft als wat uiterlijk en en texture betreft. Ook wat betreft vezel- en vitaminen gehalte.

- Omdat ze nog even moeten doorkoken, vragen ze iets meer brandstof als de "instant" of "boil in the bag" maaltijden. Door gebruik van potcozy of hooikist methode (pasta, rijst etc, na garen, zonder gebruik van brandstof) en evt dubbellaags koken ( groenten etc wellen in deksel die op rijst pan staat, zodat aan de kook brengen van rijst/pasta en wellen van groenten tegelijk gaat met zelfde brandstof) is dit brandstof gebruik enorm te beperken.

- Tijd. Of je nu suddert of hooikist methode gebruikt, je zal iets langer op je eten moeten wachten. Mijn ervaring is ca 15 minuten

Dus als je uitgaand van snel eten en calorieen scoren, en smaak minder belangrijk is dan kun je beter iets anders kiezen. Als eten voor jouw het hoogte punt van de dag is , ook als je onderweg bent, dan zijn de Globetrotter produkten echte aanraders.

MVG

Rolf

-

-
-

Integenstelling tot (vrijwel) alle andere merken., die ma
 
bedankt voor deze info. Daar was ik naar op zoek. Ik neig naar de globetrotter. Jammer is alleen dat deze maaltijden iets zwaarder zijn dan de adventure food. Maar ook dat is een keuze zoals zoveel dingen.

Als er nog ander zijn met ervaringen dan hoor ik deze graag.

gr Danielle
 
Als je echt langer op pad gaat, kun je natuurlijk ook voor twee of drie verschillende merken kiezen. Dan kun je ze allemaal zelf proberen en weet je in de toekomst wat je het meest bevalt.

Saskia
 
Ik ben juist fan van Adventurefood, lekker makkelijk te bereiden en weinig afval. Qua smaak kan er wel verschil in zitten maar als je de hele dag gelopen hebt gaat toch alles er wel in en heb ik het liefst snel eten zonder dat ik een heel recept moet gaan volgen.

Het is dus echt een persoonlijke voorkeur en wat Saskia al zei gewoon een combi meenemen van meerdere merken.
 
Ik ben zelf een grote eter en kon vroeger met gemak 2x2-persoons maaltijden van adventure food opkrijgen. Met de Globetrotter maaltijden vind ik een 2-persoons maaltijd ook echt voor 2 personen. Vullen naar mijn idee dus een stuk beter en daardoor dat kleine beetje extra gewicht meer dan waard...

Groeten Damien
 
>het eten is namelijk verddeld over veel verschillende zakjes en plastic potjes die je niet zo maar weg kunt gooien<

Hoeft toch ook niet? Als je een volle verpakking mee kunt nemen vanaf je startpunt, dan moet je deze toch ook leeg mee kunnen nemen. Zijn allicht kleiner van volume en zeker lichter in gewicht. Even alles bij elkaar in een tasje van de supermarkt, markt o.i.d. zodat de rugzak van binnen schoonblijft en klaar zijn we....toch?

Groetjes,

Mirjam
 
Danielle:
goed plan, padjelanta: prachtige route, veel afwisseling, en geweldig landschap.
Ga je van Noord naar Zuid, of andersom??
Je inschatting om voor 10 dagen eten mee te nemen kan misschien wel meevallen: in Arasluokta, Staloluokta,Sommerlappa en Tarrekaise kun je t meest noodzakelijke kopen; daarnaast kun je op verschillende plaatsen (onder meer in een Sami-dorpje in de buurt van Kutjaure) gerookte forel en tunnbrod (=vergelijkbaar met matses) kopen)
Verder ben ik t met Raymond eens dat Globetrotter wel erg veel afval geeft: de alu verpakkingen van Adventure Food (onder meer zwerfkei)of Reiter travellunch (schneider) geven minder afval, en t scheelt in de afwas... ;-)

geniet van je tocht, of op z'n zweeds: har det bra!

groet, Rinze
 
Hoi Rinze,

We gaan van Noord naar Zuid. Ik heb er ook erg veel zin in moet ik zeggen. Wat versta je onder meest noodzakelijk?
Die gerookte vis had ik vaker gehoord. Gaan we ook zeker proberen ook al ben ik niet zo'n vis eter.
Ik heb inmiddels 3 maaltijden van globbetrotter besteld + wat gedroogd fruit en elfenbrood. Ik ga denk ik ook wat maaltijden van adventure food meenemen zoals saskia voorstelde. Vond ik wel een goed idee om verschillende dingen uit te proberen.

gr Danielle
 
Hoi Mirjam,

Wat ik bedoel is dat het afval van de éénzaksmaaltijden veel gemakkelijker mee te nemen is dan de zakjes en potjes van Globetrotter. Qua volume kan dat behoorlijk gaan schelen na een paar dagen, of je moet de potjes allemaal platstampen :)

Afval mee terug nemen staat niet ter discussie: da's normaal lijkt me (zie ook het thema-artikel over respect voor de bergen).

Raymond
 
>>Wat versta je onder meest noodzakelijk?

Bla band kant-en-klaarmaaltijden (vriesdroog), pasta, saus, knackebrod, tubes smeerkaas etc.
Geen haute cuisine, maar je kunt er goed op lopen !

Vr.Gr.Rinze
(zit 25/7 in de bus naar Kebnats, en duik dan Sarek in...(als t weer n beetje meezit...))

PS kijk bijv ook even op www.padjelanta.com
 
Dat is idd waar Raymond,hoe minder volume, hoe beter, ook bij aanvang van de tocht. Ik wil jou, en zeker ook de rest van de HS-posters niet in diskrediet brengen, door ook maar te denken dat je rommel zou achter laten. Sowieso is het handig na te denken over de verpakkingen van produkten, met al die ingewikkelde en energievretende blisters, folietjes etc. Aangezien dit behoorlijk off-topic is, ga ik er niet verder op in.

groetjes,

mirjam - geniet nog dagelijks van Hiking-site
 
die site kende ik al, als ervaren internet surfer ;)
Vandaag de producten van globetrotter binnengekregen. Ziet er goed uit. Ik heb er zin in.

gr Danielle
 
Wij drogen onze eigen voeding: groenten, fruit en vlees (stoofvlees, kip, vis). Zo kan je sparen op zowel prijs als afval. Aan de andere kant, is het natuurlijk zwaarder dan vriesdroogvoeding en moet je het 10 minuten laten koken, wat dus ook meer brandstof vraagt.
Paprika en ajuinen rehydrateren wel sneller. Alles samen in één pot (rijst/ebly, groenten, vlees) en laten sudderen. Op het eind nog een gedroogd sausje bij. Echt lekker!

Tegen half september verschijnt een artikeltje over het drogen van voedingop mijn site http://debbie.hiking-info.net.

Omdat we volgende maand twee 10-daagse trekkings doen in Noord-IJsland, gaan we ons eigen gedroogd voedsel afwisselen met vriesdroog omwille van het gewicht.

Groeten,

Debbie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

> Maar ook bij bijvoorbeeld Adventure Food
>zit er verschil tussen de verschillende maaltijden: sommige
>moeten langer dan andere koken.

Kook jij adventure food? Ik giet gewoon kokend water in het zakje, roer het door en wacht een minuut of tien. Dat is het eetbaar. Dat verbruikt dus bijna geen brandstof. Zelfs met een piepklein houtvuurtje valt dat nog te doen. Dat gedoe het meerdere zakjes en voorweken klinkt allemaal erg langdurig voor als je veel honger hebt.

Ik ben ook een voorstander van weinig afval. Dat afvalzak is vaak toch al zo groot.

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan