Globetrotter


Status
Niet open voor verdere reacties.
P

putte650

Guest
Wie, o wie heeft ervaring met bestellingen via internet bij de Duitse keten Globetrotter. De prijzen zien er alleszins redelijk uit in vergelijk met Nederland. Ik ben echter toch wat terughoudend met bestellen. Bij het bestellen van hardware als tenten, slaapzakken, slaapmatjes e.d. loop je niet zo'n risico, maar met kleding lijkt het me toch wat lastig (om nog niet te spreken van schoenen).
Gaarne wat ervaringen van fellow hikers.

Ruud van Putten
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


De Nederlandse winkels zijn zo duur geworden dat ik als redelijke grootverbruiker naar o.a. de Globbetrotter gevlucht ben, en dat tot grote tevredenheid. Het aanbod is enorm en vaak aanmerkelijk voordeliger. Ik plaats minstens 1 grote order per jaar, vooral de verbruiksartikelen. Sokken, ondergoed, onderhoudsmiddelen, vriesdroogmaaltijden, klimhardware, batterijen, gastankjes, spare-parts etc. etc. Bij orders boven de fl 500,- kan het verschil, zo’n 20%, aardig oplopen. Niet alleen de hardware is interessant. Hun chili con carne is onovertroffen en de kaiserschmarrn is wellicht het lekkerste ontbijt dat er bestaat.
Kleding pas ik eerst in een van de buitensportwinkels hier voor ik het bestel, en dat is tot nu toe goed gegaan. Schoenen heb ik nog nooit gedaan. Lijkt me ook wel een risico. Als er dan kleine verschillen zijn tussen de schoenen die je gepast hebt en de schoenen die je bestelt kan dat grote gevolgen hebben. Met een jas of een broek heb je dat minder. De bestelling heb je binnen 1 tot 2 weken binnen. De rembourskosten bedragen tegenwoordig fl 54,- (belachelijk) dus het moet wel echt de moeite waard zijn. Ik heb (nog) geen ervaring met ruilen of gedoe met garantie en zo.
De catalogus kan je gratis aanvragen. Je krijgt dan twee keer per jaar zo’n supperdikke outdoor-‘wehkamp’ toegestuurd. Je moet wel behoorlijk op de hoogte van de prijzen in Nederland om goed te kunnen vergelijken. Lang niet altijd is Globi voordeliger. Je moet wel een beetje zoeken…
Momenteel is er veel kleding van Patagonia in de uitverkoop. Spectaculaire prijzen!!

:7
martin
 
Tja Martin,

Ik heb toch wel moeite om kleding e.d. te gaan passen bij de reguliere winkels en dan via internet te bestellen. Ik die gevallen gun ik de winkel hun marge.

Ron
 
Ron..
Ik begrijp je best hoor. De eerste keren had ik er ook best moeite mee.. maar als je zóveel geld uitgeeft aan je hobby als ik, scheelt het gewoon teveel om het niet te doen. Daar betaal ik dan weer mijn Greenpeace en W.N.F. lidmaatschap van zal ik maar zeggen.. Dat kunnen de winkels in Nederland best hebben..
:7
martin
 
Jullie zeggen dat bij globetrotter goedkoper is, ik wil dit tegenspreken:D Zo heb een prijslijst van tenten van Basecamp in Nijlen vergeleken met Globetrotter en ik kom tot de conclusie dat de hilleberg tenten bij Globetrotter allemaal 1 Euro meer kosten, tel daarbij dat je waarschijnlijk (heb het nu niet opgezocht) portkosten moet betalen. Maar dit is ook weer relatief door te zeggen dat je ook naar Basecamp moet rijden. Gelukkig is Basecamp niet ver van de deur :7 :7
 
Ze zijn wel degelijk flink goedkoper! Alleen tenten, dat is inderdaad een uitzondering, die zijn in Nederland even duur. Schoenen koop ik ook in Nederland, al is het wel even zoeken (zeker naar de lage lichtgewicht schoenen van Montrail en Merrell).

Verzendkosten Globetrotter: ik betaal met creditcard en moet 5 euro per bestelling betalen voor de verzendkosten. Gaat prima, en de bestelling is meestal binnen 3 werkdagen in huis!

Ook leuk: je kunt op de website heel veel reacties en aanbevelingen van andere gebruikers lezen bij alle producten. Wel in het duits, maar daar hebben wij als Nederlanders meestal niet zo'n moeite mee.
 
>> Jullie zeggen dat bij globetrotter goedkoper is,

Nee, Martin zei "Lang niet altijd is Globi voordeliger. Je moet wel een beetje zoeken". ;-)
Kan dus best dat Hilleberg tenten bij Globetrotter duurder zijn...

Groetz,
Dennis
 
Heb ook geregeld wat besteld bij globetrotter en betaal ook met creditcard. Mijn ervaringen waren zo goed, dat ik sindsdien meer bestel via internet/creditkaart.
Ik koop wel spullen die ik ken cq waarvan ik weet dat ik ze wil hebben. Een jas of schoenen wil ik passen, maar een paar goretex handschoenen kan ik zo wel bestellen.

Mijn advies: gewoon een keer doen.

groeten, Jaap
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan