Goede video/dvd


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik weet het, ik weet het......dit bericht komt vast niet als ACTTIEF over. Toch waag ik een gokje.
Een avondje voor de buis hangen en dan toch die verbinding met buitensport/bergsport opzoeken; dit is mij pas geleden best aardig gelukt.
Een tijdje geleden had ik de DVD: K2, met Micheal Biehn en Matt Craven gekocht. Gisteravond gekeken en ik heb me er best mee vermaakt. Goede film!!

De vraag: Wie kent er een goede film/documentaire waarmee ik zo'n bewegingsloze avond kan invullen?

Ruud:
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: IMAX Everest

Is die Everest-film die gemaakt is voor het IMAX-theater eigenlijk ook op DVD te koop?

Verder zijn er erg mooie scenes te zien in 'Himalaya' en in 'The Bear'. Beiden niet direct buitensport, maar de landschappen die getoond worden zijn schitterend :)

Raymond
- pas geleden het boek gelezen over hoe enkele van de klim-scenes uit Cliffhanger (met Stallone) zijn opgenomen. Boek was wel aardig, maar zal de film ook maar 's huren bij de plaatselijke DVD-shop.
 
>Vertical Limit.
>
>Vind ik ook altijd wel aardig.

Meer dan aardig was hij dan ook niet.
Echt amerikaanse spectakel film, slecht verhaal en klimtechnisch erg gevaarlijk.

Ik wil eigenlijk nog wel eens de film "Der Berg ruft" willen zien.
Heeft iemand een idee hoe ik daar aan kom?


C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken tijdens de film).
 
RE: IMAX Everest

"Cliffhanger" heeft inderdaad een aantal fraaie shots van de bergen maar ik twijfelde er een beetje aan of ze altijd wel de beste manier gebruikte om uit een situatie te komen.
Overigens, een beetje een bummer dat het verhaal zich in de Rockies afspeelt, maar bij de aftiteling blijkt het in de omgeving van Cortina d'Ampezo te zijn opgenomen (Dolomieten dus) x(

Groetz,
Dennis
 
RE: IMAX Everest

Ach ja, het is en blijft natuurlijk een 'Hollywood-film'. Dan is echtheid niet zo belangrijk, als de hoofdrolspeler er maar lekker duidelijk op staat :)

Raymond
 
Een absolute aanrader: "Cry of stone" van Werner herzog. Eveneens het merendeel van de andere films die op het internationaal filmfestival van Cervino worden getoond, tenminste als je niet van oordeel bent dat films als "Cliffhanger" de norm zijn.
Josse
 
Voor de oneerbaren onder ons: heel veel imaxfilms zijn te downloaden vanaf het edonkey/overnet/emule netwerk. Kijk op deze pagina maar wat er allemaal te vinden is http://www.imaxmovies.tk/

Zelf ben ik nog op zoek naar "Der Weg ist das Ziel: Die Eiger Nordwand Tragödie 1936". Naar verluid 1 van de beste films die over de Eiger is gemaakt. Wordt veel in het buitenland op (berg)filmfestivals vertoond, maar is echter in Nederland niet te vinden of op het internet te koop.
 
Scream of Stone

Je bedoelt waarschijnlijk "Scream of Stone".
Die ligt nu bij het kruidvat voor slechts 2,99
Geen geld dus.
Ik heb 'm voor de zekerheid maar gelijk meegenomen.....

Ruud
 
Vanavond: Vertical Limit

Vertical Limit is vanavond (8 december) op de buis....

Ruud
(gaat morgen zelf weer eens klimmen)
 
Touching the void

Voor wie eens en echte klimfilm wil zien met een hoog realiteitsgehalte (en dus niet à la Vertical Limit waar een mens zich meer ergert dan dat hij geniet), vanaf deze week loopt de verfilming van het boek van Joe Simpson in GB. De kenners (en voor een keer zijn dat nie de filmcritici, maar de buitensportgenieters) zijn laaiend enthousiast. Hopenlijk ook binnen kort in NL en B te zien.
 
wat ook leuk is:

de DVD van de expeditie van Hans van der Meulen en Wilco van Rooijen naar de Everst, zonder zuurstof. Een goede documentaire van een uur, die bestaat uit zelf geschoten filmmateriaal en later is voorzien van commentaar. Niet alleen de expeditie, maar ook de voorbereiding, inkopen doen, de mensen, de ceremonies e.d komen aan bod. Wat mij betreft een aanrader. Te koop bij Bever voor 14,98.

Joeri
 
RE: Vanavond: Vertical Limit

Sorry Ruud, ik had m nog niet gezien, en heb t nog geen 5 minuten vol gehouden. Te veel onzin in een te hoog tempo en de schitterene landschappen verpest door bordkartonnen gletscherspleten.......
Indiana Jones in de Himalaya, meer niet.
Rob

Cheapnes in case of a monstermovie has nothing to do with the budget of the film, although it helps....
Frank Zappa
Roxy & Elsewhere

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
RE: Vanavond: Vertical Limit

Ja Rob.
Ik heb ook niet "gezegd" dat je (jij) kijken moest.....
Ik had de film ooit al eens gezien en vond 'm toen wel aardig.

Gisteravond ben ik ook na vijf minuten afgehaakt; geen film om twee keer te zien. Moet ik er wel bij vermelden dat in dit genre de keuze beperkt is, dus mogen we niet te veel zeuren.Ruud
(die zelf klimmen veel beter vindt)
 
RE: Vanavond: Vertical Limit

Aah... zeurpiet ;-).

Het gaat om de actie, de kou, het afzien. De dieptepunten die mensen moeten doorgaan om een doel te bereiken!

En het feit dat je lekker warm bij de kachel met een kop koffie, zonder na te hoeven denken, een avondje voor de buis zit.
Ik had 'm al eens gezien en vond het een goeie film. Je moet het alleen niet vergelijken met the real thing. Net zoals Cliffhanger.

Duncan,
- Ultieme dieptepunt: pap moeten eten.
 
RE: Pap is off-topic!

>Duncan,
> - Ultieme dieptepunt: pap moeten eten.

Jij laat ook geen gelegenheid onbenut om over die heerlijk voedzame nootjes-krentjes-en-vruchtjespap te kunnen zeuren he? ;)

Overigens kon ik tegelijk met vertical limit maandagavond op disco-very een docu bekijken over de beklimming van de makalu. Grappig detail: In de film rent stoere broer op 8000 meter zonder noemenswaardige ademhalingsproblemen een stukje, en tegelijk zie je ze in die docu om de 3 stappen staan uithijgen, om zich vervolgens in kamp 3 de longen uit het lijf te kotsen. Da's pas echte bergsport!! :) En je raadt nooit wat bergsporters 's morgens naar binnen werken... (in de wetenschap dat het een uur later toch weer in de sneeuw ligt) :p

Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan