goede voorbereiding??


Status
Niet open voor verdere reacties.
Zoals de planning er nu uit ziet ga ik in 2011 een jaartje rondtrekken door zuidamerika en ben begonnen met voorbereidingen te treffen. Mijn vraag is of het handig is om nu al van alles in te slaan of zien jullie nog grote veranderingen op het gebied van bvb backpacks? misschien een beetje vergezocht maar ik wil zo goed mogelijk voorbereid zijn zodat ik optimaal van de experience kan genieten.

vriendelijke groet.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Tja, ik zou in elk geval zorgen dat de rugzak en de uitrusting die meegaat van tevoren door jou is getest. En ook zo dat je ervaring hebt met hoeveel spullen je toe kan. Of je daar 3 jaar voor nodig hebt, moet je zelf beslissen.

Over 3 jaar hebben ze vast wel weer een nieuw aardigheidje voor op de rugzak uitgevonden. Aan de andere kant heb ik een framerugzak van meer dan 30 jaar oud die het ook nog steeds prima doet.

Dus, je moet het zelf maar beslissen.

Linda
 
Wat je wanneer aanschaft is geheel je eigen keuze. Ik zou vooral rugzak en schoenen op tijd aanschaffen, zodat die prettig zitten en je er vast aan kunt wennen. Een jaar van tevoren is ook nog op tijd, dus dat hoeft nog niet per sé nu.
Misschien kun je eens wat spullen (rugzak, tent, etc.) lenen van mensen en die uitproberen, zodat je kunt bepalen wat je wel en niet wilt. Dan heb je nog tijd genoeg om daarna spullen aan te schaffen.

En verdiep je eens in de kleding die je denkt nodig te hebben. Wat is het klimaat? In welk seizoen zit je er? Ga je hoog de bergen in of blijf je aan de kust? Hoeveel broeken wil je meenemen? En past dat allemaal in een rugzak? En wil je een tent mee of niet? En hoe warm moet je slaapzak zijn?
Daar eerst over nadenken is een goede eerste stap. Spullen aanschaffen kan later ook nog. En in de tussentijd misschien sparen, want spullen zijn duur.

Succes,
Saskia
 
Wat bedoel je met rondtrekken? Ga je alleen maar trekken of ga je alleen maar backpacken? Er zit namelijk nogal een groot verschil tussen die twee....
 
En dus aansluitend, waar zal jouw materiaal aan moeten voldoen? Hoeveel comfort en wat voor gebruiksgemak moet jouw materiaal jou bieden? Voor mij is dat meer van doorslaggevend belang dan of er nieuwe snufjes op buitensportgebied zijn. Die zijn alleen maar van belang als ze een positieve bijdrage leveren aan hetgeen ik doe en hoe ik leef tijdens mijn tochten. Want: zijn die snufjes voor jou en jouw gebruik wel daadwerkelijk handig? Materiaal kan (lijkt mij) zeer persoonlijk zijn. Jij bent degene die de eisen stelt aan het materiaal dat je koopt en gaat gebruiken.

groet,

Annemieke
 
Hoi Damon.

Zoals iemand anders al opmerkte is het een beetje vaag wat je precies wilt gaan doen maar ik begrijp ook niet, uit jou verhaal, wat je ervaringen op dat gebied zijn en wat je al voor materiaal hebt.

Wel zou ik het e.e.a. bijtijds kopen zodat je je materiaal leert kennen en je er mee weet om te gaan. Zo kun je er eventuele (fabrikage) fouten al uithalen. Ga ook wat kleinere trips doen zodat je wat ervaring weet op te bouwen. Ook kun je stellen dat wat zich al bewezen heeft goed is, dus alles wat nieuw op de markt komt, zich nog moet bewijzen, dit geldt deels ook wel eens voor rugzakken.

Omdat je een jaar weg gaat, zijn enkele onderdelen van je uitrusting van essentieel belang en kun je daar niet op bezuinigen. Rugzak en schoenen zijn er enkele van.
Als je ook met een tent onderweg wilt, is de slaapzak ook een essentieel onderdeel van je uitrusting.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan