Goedkoop materiaal kopen.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Onlangs bij mijn ouders in zo'n 2e hands zaakje geweest.
Daar heb ik dus een alu pannensetje gekocht bestaande uit:
4 pannen.
2 deksels/braadpannetjes.
1 waterketeltje.
1 pannenklem.
Het zag er allemaal piekfijn uit en ik heb hier welgeteld 1,50 euro voor betaald.

Zijn er meer mensen met zulke ervaringen?

D'Oude Vos.
(Zo, nu een extra Vosje, want ik hou geld over).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het kan nog beter: ik heb mijn pannenset uit het grof vuil langs de straat gevist :-).
Maar dat soort dingen lukt je waarschijnlijk alleen bij dingen die alomtegenwoordig zijn en weinig slijten. Pannen wel dus, maar de meer "specialistische" lichtgewicht spullen zijn minder makkelijk goedkoop te vinden.
 
mijn beste score waren katadyn mini filter patronen... afgeprijst naar 1 euro per stuk, had er maar gelijk 5 meegenomen...
 
Ja,


oa Coleman Peak 1 multifuel, ongebruikt en nieuw in de doos Euro: 5,--
op de plaatselijke rommelmarkt, eigenaar wist niet wat hij er mee moest. Had hem ooit eens van zijn baas gekregen bij een jubileum oid.


Rolf
 
M'n eerste pannensetje idd ook bij kringloop voor iets van 5 guldens, en een campinggaslamp (niet lichtgewicht) voor hetzelfde bedrag, incl. prikbusje :)

Voor de rest lijk ik er vooral goed in altijd de hoofdprijs te betalen, en niets aan aanbiedingen te hebben... ;(

Soms kompenseer ik dure aankopen met cheapass dingen (Xenos/Kruitvat) die vaak dan verrassend eigenlijk niet onderdoen voor de dure... Maar dat is een hele andere discussie :7

grtz
henk
 
Op rommelmarkten kom je inderdaad wel eens wat tegen.

Zo heb ik op een rommelmarkt alu pannetjes aangeschaft die alweer enkele jaren meegaan, zal wel 1 of anderhalve euro zijn geweest.
Eens een ongebruikte mini-wok gevonden voor een euro, werkt prima voor op een brander.
Laatst nog van die relaxte opvouwbare kampeerstoelen incl armleuning, 2 voor 5 euro. Natuurlijk niets om mee te trekken, maar voor een vakantie waarbij een auto meegaat en je op een camping staat wel weer leuk.
Een gasbrander (campinggaz) bij een uitverkoop in een huis waar ik toevallig langs kwam en alles uit huis weg moest. Volgens mij een paar euro gekost.
Mijn legerkisten (nieuw) gevonden bij een tweedehands kledingzaak voor 20 euro.

Kortom het is leuk om je ogen open te houden en eens rond te kijken op rommelmarkten en aanverwante zaken. Hoewel ik het ermee eens ben dat het meestal klein goed is wat je daar kunt kopen en kwaliteitsprodukten er zeldzaam zijn. Voor het laatste en tweedehands kom ik toch bij marktplaats terecht.

gr. Joris
 
Niet voor het wandelen, maar ik koop mijn surfpakken voor het canyoningen en grotten meestal op de rommelmarkt. De duurste die ik ooit vond kostte me (toen nog) 20 guldens en heeft zo'n drie jaar intensief dienst gedaan... Zeker voor dit soort activiteiten hoeft deze jongen geen nieuw neopreen pak t.w.v. 150 euri of meer!

Lang leve de weggooi-cultuur!!

caveman.peer
 
Mijn beste goedkoopste aankoop was een Birdland Glacier winterslaapzak voor 150 euro via marktplaats van iemand die hem een keer gebruikt had, terwijl de slaapzak in de winkel 399 euro kost.
 
Mmm, dat klinkt meer als iemand die 'm gestolen heeft.

Wil uiteraard niet alle koopjes van Marktplaats over één kam scheren, maar vaak gaat (helaas) de regel op 'is het te mooi om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook niet waar'.

Ik heb twee keer gereageerd op een advertentie met de vraag of men de bon kon laten zien (iets dat als nieuw en nog in de doos zat) en dan kreeg ik niet eens antwoord. Dan ga ik toch achter m'n oren krabben en twijfelen (en uiteindelijk ook niet kopen overigens).

Raymond
 
Nou het verhaal erachter was dat ze een aantal jaren geleden op vakantie waren geweest naar Groenland (ze hadden er 2 te koop), maarja daarna hadden ze er nooit meer wat mee gedaan, dus hebben zij ze maar verkocht. Dus dat vond ik wel geloofwaardig klinken enja ze hadden de slaapzak ook makkelijk voor meer kunnen verkopen, dus dat vond ik wel geloofwaardig.

Maar ik ben het met je eens Raymond, ik heb vaak ook mijn bedekkingen bij sommige advertenties op Marktplaats, dit was ook de enige keer dat ik iets via marktplaats heb gekocht.
 
The Miniman

Toch is marktplaats een goede plek, alhoewel ik me wel erger aan alle bedrijven die er op adverteren en ieder ding appart eropzetten zodat je blijft scrollen.

Toch verkoop ik zelf ook regelmatig spullen die nieuw en ongebruikt zijn, zonder kassabon. Niet omdat ze gestolen zijn maar omdat ik vroeger in een out-door shop heb gewerkt en dus materiaal heel goedkoop (inkoop+btw minus personeelskorting) kon kopen. Tegenwoordig kan ik vaak via die contacten nog steeds goedkoop aan mijn spullen komen. Ook bonnen uit het buitenland (italie om specifiek te zijn) bewaar ik ook niet.

Dus te mooi om waar te zijn kan toch waar zijn!!;-)
 
Echt een koopje is het niet, tenminste, niet dat het echt heel goedkoop is.
Maar ik vind de The Northface Apex zip shirt, die ik via hier over gekocht heb wel een koopje. Het was een flink stuk goedkoper dan in een winkel, en ik heb er veel plezier van.
Dus noem ik het ook een koopje.
 
Ik heb samen met JurgenVV wel eens via Marktplaats een komplete klimuitrusting overgenomen, ik de pickels en zo, jurgen een berg andere ijzerwaren.
De pickel was zo nieuw dat het fabrieksvet nog op de punten zat..
Verhaal erachter:
De voormalige eigenaar "leek de bergsport wel leuk, dus had hij alles maar vast gekocht"
Echter nu had hij zijn zinnen op een duikuitrusting gezet, dat leek m nog leuker.
(De echte hobby van deze man is dus duidelijk hobby uitrustingen kopen, niet de sport zelf)
Over bonnen is nooit gepraat, en heel bot gezegd: dat boeit me ook niet altijd, goedkoop is goedkoop. Tenzij het echt diefstal is, dus bijvoorbeeld iemand die 10 dezelfde jacks heeft oid, dan haak ik af. Maar via particulieren niet of nauwelijks gebuikte spullen kopen, why not?
BTW Raymond, mag ik alsnog de bon van die Katadyn filter van je hebben??

Niet om je van diefstal te beschuldigen, never nooit niet, ik weet hoe jij aan veel van je spullen komt of waar je ze koopt maar zo gaan die dingen vaak. Dit ter verduidelijking.

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Gisteren het koopje van de eeuw: een kerel op marktplaats bood klimmateriaal aan, waaronder friends. In de advertentie gaf hij al aan niets van de waarde en functie van de spullen te weten, dus ik dacht, "mooi!"

Gebeld, en gezegd dat mits ze in goede staat waren ik 15 euro per friend wilde geven. En hij was daar enorm blij mee, ik had dus nog wel wat lager kunnen gaan zitten met m'n openingsbod...
Nou ja, nu toch mooi een bosje friends waarvan slechts 2 met een klein krasje! 7 voor 100 euri :7

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Ooit eens via het prikbord van Hiking-Site (ken je die?;)) een Lowe Alpine Cerro Torre 65+20 gekocht voor slechts 15 euro......en hij doet 't nog steeds!


Ruud
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan