Goedkope Jas


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben eigenlijk ook nog op zoek naar een goede jas. Beetje vergelijkbaar met een stevige Gore tex jas maar dan een slagje goedkoper < 200 euro. Wie heeft goede tips voor mij?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Marius,
Goede goedkope jassen kun je bij de Aldi kopen. Zij hebben daar jassen van multitex met of zonder fleecevoering voor prijzen tussen de 20 en 40 euro. Ze hebben ze niet altijd. Ik heb ze nu wel in Leeuwarden gezien. Multitex is vergelijkbaar met Goretex, waterdicht, ademend, even sterk maar wel wat zwaarder. Je kunt natuurlijk ook tot de opruiming wachten ( januari) en dan je slag slaan bij de duurdere zaken.
Groeten
Jannie te Linde
 
hey,

al eerder heb ik de tip gegeven om eens naar het outlet centrum te gaan in roermond. bij de lafuma store hebben ze een grote collectie gore tex jassen avn millet. hard schell"s. met voering of zonder, met inrits fleece of zonder. ski, wandel en klim jassen. prijzen varieeren van 160 tot 190 euro ongeveer. niet dat ik aandelen in die winkel heb maar ik ben zelf ook op zoek naar een gore tex jack en heb n daar al gekeken voor een fijne jas. moet alleen nog ff wachten, ben maar een arme student en heb net een nieuw horloge gekocht..
voor route planner naar outlet kijk naar mijn post designer outlet roermond.

groetjes rens
 
Ebay een top jas bij elkaar. Een particulier kan je de jas onder de douane waarde van 22 euro opsturen. Als de inhoud van de envelop (ja die jas past goed in zo'n stevige plasic envelop) niet gecontroleerd word hoef je de 31% belastingen niet te betalen. De Arcteryx Theta AR kost in Nederland nieuw 750 euro, tweede hands (lees nooit gedragen altijd in de kast gehangen) inclusief verzend kosten 200 euro. Dat zijn mooie aankopen. Gewoon in Nederland in de winkel uitzoeken wat je wilt hebben en bestellen in het buitenland. Je loop wel wat risco maar het is de gok wel waard.

Gr Asjemenou
 
>Gewoon in Nederland in de winkel uitzoeken wat je
>wilt hebben en bestellen in het buitenland.
>

Persoonlijk vind ik dit een bijzonder schofterige manier van winkelen. Op die manier hou je namelijk kunstmatig de prijs in de winkel in Nederland hoog (het personeel dat jouw helpt, de winkelvloer waar jij overheen struint, etc.: het moet allemaal betaald worden).

Ik vergelijk het maar met de mensen die free web-consultancy vragen: een zeer uitgebreide offerte aanvragen en vervolgens ook nog allerlei extra vragen stellen over hoe dit en dat aangepakt zou worden om vervolgens het neefje om de hoek de site bijna gratis te laten maken. Trap ik inmiddels al lang niet meer in, maar werd enkele jaren geleden nog errug vaak geprobeerd.

Jij doet dus hetzelfde: je wandelt een winkel binnen waar je al bij voorbaat weet dat je iets aan het uitzoeken bent wat je er niet gaat bestellen. Lekker als in de tijd dat jij de verkoper bezig hebt gehouden een andere ('echte' klant) wegloopt omdat hij niet kan of wil wachten...

Ik zie een beetje een parallel met de mensen die enerzijds klagen dat de verzekeringspremie zo hoog is en aan de andere kant er trots op zijn dat ze minimaal één keer per jaar iets onterecht claimen...

Raymond
- bestelt ook wel 's in het buitenland, maar never op zo'n manier...
 
Hear, hear !!!

koop zelf van tijd tot tijd wel eens wat online of via ebay, maar alleen als die dingen hier (nog) niet te vinden zijn.
 
Ik zal mijn reactie even onderbouwen, anders is het net alsof ik alleen maar met die webmastert meebabbel:

In mijn andere grote hobby, modelbouw, zie je dat de reguliere handel al heel erg onder druk is gezet destijds door de speelgoedconcerns die ook zo nodig modelbouwdozen moesten verkopen zodat de kleine, persoonlijke zaakjes de een na de ander dicht moesten.
Juist een hobby als modelbouw is erg gebaat bij dit soort winkeltjes.
Nadat de Barten en de Bomen de modelbouw verruild hadden voor de X-box en andere compugames kwamen de kleine modelbouwshopjes langzaam weer terug, hoera!
Maar nu zie je dat bijvoorbeeld in Nederland een paar grote internet aanbieders de hele handel in handen beginnen te krijgen, wat de prijzen nu leuk drukt, maar de winkeltjes redden het niet en door het gemis aan dat soort zaken komen steeds minder en minder mensen in aanraking met modelbouw, en zullen er ook nooit aan beginnen.
Zo heb je te weinig verjonging en blijft er straks helemaal niets over..

Vandaar dat ik erg voorzichtig ben met via internet bestellen van outdoorspullen
Rob

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hoi,
Als we het nu weer even over die jas hebben; mijn zoon heeft nu al twee jaar zo'n Aldi multitex jas en hij is er erg tevreden mee , ook op de materalen-site staat een commentaar van een tevreden gebruiker
groeten
Jannie te Linde


Aldi Dubbel jack (€ 35,00)

Multi tex jas nu bij de Aldi. Uitstekend! winddicht waterdicht ademend met gelaste naden en tevens een uitneembaar fleecejack. Wat wil men nog meer voor deze prijs. Het jack voldoet uitstekend en zit erg lekker.
(geert / 13-11-2003)
 
>>Gewoon in Nederland in de winkel uitzoeken wat je
>>wilt hebben en bestellen in het buitenland.
>Persoonlijk vind ik dit een bijzonder schofterige manier van
>winkelen.

Misschien moeten deze discussie buiten dit topic om gevoerd. Maar inderdaad je heb gewoon gelijk dat het niet gepast is als je altijd op zo omschreven manier zou winkelen. Als iemand goed voor je gewerkt heeft dan kun je hem niet in zijn hemd laten staan.

In dezelfde winkel waar die jas gepast is is er ook voor meer dan 1500 euro aan broeken,shirts,ski's,rugzakken,schoenen, en etc. gekocht. Sterker nog eigennaar kent me gewoon als vasteklant en hij weet dat dit soort zeldzame dure aankopen door mij in het buitenland worden gedaan. Dat ik wel bij hem kom passen nemen ie op de koop toe. Hij kan gewoon niet onder de prijzen door die elders geboden worden. Zolang je maar eerlijk en open met mensen zaken bepraat kun je erg veel voor mekaar krijgen.

Voor bepaalde (high tech)gear zoals GTX jassen/broeken maar ook tenten betaal je in Nederland nog altijd een schofterige hoofdprijs. Sterker nog sommige europese merken zijn aan de andere kant van de plas zoveel goedkoper dat het lijkt alsof de prijs hier door de handel (niet de winkel) kunstmatig hoog gehouden word.
Waar het aan de "strijkstok" blijft hangen is mij gewoon niet duidelijk waarschijnlijk zal elke betrokkenen (incl. de overheid, tussenhandel enz.) een extra graantje meepikken.

Het kan en wil er bij mij gewoon niet in dat een euro produkt gewoon vele honderden dollars goedkoper afgezet kan worden op de amerikaanse markt dan hier in Europa het zou nu met de huidige koers nou juist anders om moeten zijn. (ook al is de Amerikaanse markt schijnbaar groter). Er zit in de wereld toch echt iets struktureel fout. Wat ik erzelf aan zou kunnen doen ik zou het niet weten. Echter mijn portemonee laat ik daarvan niet de dupe. Dat ik 3 of 4 produkten zwart goedkoop uit het buitenland haal daar kan ik niet wakker van liggen. Het garantie risco wat ik neem is natuurlijk geheel voor mezelf een goede importeur helpt me wel verder en anders heb ik gewoon pech.

Gr.
Perry
 
"een goede importeur helpt mij wel verder"

Dit vind ik van 2 walletjes eten. Wel in het buitenland kopen maar aanspraak maken op een "goede" importeur in Nederland als er problemen zijn. Wel de lasten voor de importeur maar niet de lusten.
De importeur is wel de "tussenhandel" waar wat aan de strijkstok blijft hangen

Buitenbeentje
 
Ik koop nooit iets overzees maar ik heb even gekeken bij REI en wat daar 2 willekeurige produkten kosten en zowel de Osprey Crescent als de Deuter 32 AC zijn daar omgerekend duurder dan in Nederland.

Zoals gezegd, even snel gekeken naar zomaar 2 produkten zonder verder te verdiepen.

Groeten

Buitenbeentje
 
>Ik ben eigenlijk ook nog op zoek naar een goede jas. Beetje
>vergelijkbaar met een stevige Gore tex jas maar dan een slagje
>goedkoper < 200 euro. Wie heeft goede tips voor mij?
>
>
>

Vraagje, wat is je beoogde gebruik?

Voor op de fiets bijvoorbeeld hebben ze van Vaude hele mooie jackies, Voor hetwat zwaarde werk zijn er prima gtx jassen te vinden van een paar wat onbekendere merken (weet ze zo even niet ui mijn hoof helaas) en evt een bezoekje aan de goede leger dump kan je een aardige duitse, deense of amerikaanse drielaags jack opleveren die zo rond de 60 euries kosten (gebruik ik zelf voor de vunzige klusjes voor stage opdrachten oid...)

Dus wat je precies zoekt is ook errug bepalend denk ik.
 
Over een goedkope jas:

Kijk eens naar het eigen waterdichte materiaal van Patagonia. Zeer betaalbaar en volgens de importeur waterdicht genoeg om op je knieen in het natte gras te zitten en droge knieen te houden. Ze hebben een 3 laags jas MET gelaste naden, microtape, goedkoop en met het gewicht van een paclite jas. Nu heb ik geen 3 laags jas nodig, maar anders had ik deze gekocht.

Verder heb ik mij laatst varbaasd over de lage prijs die Millet voor haar jassen betaald.


Over het advies inwinnen bij een winkel en dan op internet kopen:

Daar heb ik op een drukke zaterdag echt een hekel aan, want ik help dan liever een klant die wel ff netjes langs de kassa gaat. Op een rustige doordeweekse ochtend als ik toch niet iets te doen heb, vind ik het nog steeds niet netjes maar vooruit. Dit is overgens wel waar we met "de nieuwe economie" wel naar toe gaan. Vind ik ook prima, maar dan gaan we de volgende keer dus wel gewoon betalen voor een consult, toch? Iets van €25 per kwartier consult, behalve bij aankoop?

Nu wil ik je niet aanvallen hoor Perry en ook niet bij de hand doen om bij mijn klanten toch wat geld uit de zakken te kloppen. Ik vind het zelfs een goed idee om goedkoper op internet te kopen (bij Bol ofzo), maar wil de specialist blijven bestaan dan zal hij/zij op deze manier kunnen blijven bestaan. Ik denk zelfs dat hier voor de consument voordelen aan kunnen zitten: prijzen dalen, qualiteit van advies blijft. Ook voor de winkel kunnen er voordelen aan zitten. Zoals bv de goederen ook vanuit een magazijn op internet te gaan verkopen, met kleine winkels, weinig personeel en dus lage kosten.

Zo genoeg gel#ld,

Eins
 
>>Gewoon in Nederland in de winkel uitzoeken wat je
>>wilt hebben en bestellen in het buitenland.
>>
>
>Persoonlijk vind ik dit een bijzonder schofterige manier van
>winkelen. Op die manier hou je namelijk kunstmatig de prijs in
>de winkel in Nederland hoog (het personeel dat jouw helpt, de
>winkelvloer waar jij overheen struint, etc.: het moet allemaal
>betaald worden).
>
>Raymond
>- bestelt ook wel 's in het buitenland, maar never op zo'n
>manier...

Het hoort hier idd niet in deze discussie thuis maar ik moet hier even wat over kwijt. Ik kocht ooit een Mammut Logan jas voor weinig in een bepaalde niet nader te noemen NL winkel. Ik ontzettend blij. Dus ik ook anderen tippen -> in die winkel ontzettend goedkope Mammut spullen....

Een van mijn kennissen wilde ook wel een Mammut jas alléén in die winkel hadden ze niet de gewenste kleur. Dus hij naar een andere winkel en dan maar onderhandelen (daar kan ik hem voor zoveel krijgen,etc..). Dat lukte niet, hij terug naar die goedkope winkel en daar die jas met gewenste kleur bestelt.

Bij het afhalen van de jas vertelde de winkeleigenaar het volgende. Hij kon géén Mammut spul meer inkopen. De NL importeur had hem in de smiezen gekregen en drooggezet/geschrapt omdat hij onder te veel korting gaf. Dat was slecht voor het merk etc. blah blah. Die winkel heeft nooit meer Mammut kunnen inkopen/ of ingekocht...

Zo gebeurt dat met véél produkten/merken , prijzen worden kunstmatig hoog gehouden door dreigen met uitsluiting/opzeggen van leveringen door importeurs en dat is zelfs tot op zekere hoogte in strijd met de mededingingswet. Dus wat doe je als consument? Juist ja niet altijd jezelf een poot laten uitdraaien dus als het spul elders goedkoper te krijgen is ben je toch gek als je in een NL winkel gaat kopen...

En over goederen in het buitenland aanschaffen, als je binnen de EU blijft scheelt het al risico...
 
Hoi Marius

Kijk Anders een naar een jas van Jack Wolfskin.
Die maken ook best wel leuke jassen voor een leuk bedrag.
Ik weet toevallig dat er in Haarlem een Wolfskin winkel bestaat.
Misschien ook ééntje bij jou in de buurt?

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Beste Naamloos,

Niemand die hier zegt dat je niet buiten NL je spullen mag kopen. De discussie is dat je niet een medewerker van een NL zaak een half uur (of langer) bezig moet houden met passen e.d. als je toch al weet dat je het ergens via het internet gaat bestellen. Da's niet netjes...

Groetz,
Dennis

- Als je een mening hebt, dan heb je ook een naam -
 
Hi Marius,

Jack Wolfskin heeft inderdaad leuke jassen. Mijn allereerste waterdichte jas was een Wolfskin. Inmiddels een oud beestje en ik hoop dat ze inmiddels kwaltitatief wat beter zijn geworden, want mijn oude beestje is totaal niet waterdicht.

Ik heb hem vorige week nog meegehad naar Canada (cursus Wilderness First Responder, veel nepbloed en de kans dat als je 'slachtoffer' moest spelen de kleren van je lijf gescheurd/knipt/sneden zouden worden, dus dan liever niet de Arc'Teryx mee ;)). Ik was vergeten hoe lek als een mandje deze jas was en na een half uurtje in niet eens erg harde regen was ik tot op mn ondergoed nat...... :(

Destijds heb ik vanwege het aantrekkelijkje prijsje voor deze jas gekozen, achteraf had ik beter meteen voor een betere jas kunnen gaan.....

De Outlet bij Bever Den Haag heeft best veel goed afgeprijsde GTX jassen hangen, ga daar eens snuffelen?

Succes!
Petra
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Wij als agent van Mammut vinden het vervelend als er zonder de naam van de winkel te noemen de Mammut importeur de schuld krijgt van iets waar zij misschien niets aan kunnen doen.

Helaas komt het meer dan eens voor dat een winkel niet meer krijgt geleverd. De verkoopprijs die hij berekend aan de klant kan en mag hier nooit de oorzaak van zijn. Immers, als je die winkel éénmaal hebt geleverd dan geef je aan hem als dealer te accepteren en heb je vanaf dat moment leverplicht.

Het is dus zeer aannemelijk dat er een andere rede is om niet meer te leveren. Ik wil daar verder niet over in detail treden maar ik mag aannemen dat jullie vast wel een rede kunnen bedenken.

Mocht je hierover meer info willen neem dan gerust contact met ons op. Tel: 079-3300109 of info@rbagenturen.nl

Met vr. groeten,

Ron vd Brugge
RB Agenturen
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan