goedkopen wasbenzine


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Mijn buuv' heeft onlangs met dat spul haar eigen keuken in de hens gestoken.
Met recht WASbenzine.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Maar wat is je punt? Wasbenzine is goedkoper dan Coleman, inderdaad. Zilver is ook goedkoper dan goud.... Coleman is nou eenmaal geen wasbenzine...

Groetsels,
Dennis

- Voorkom verstopping: veel vezels eten -
 
Stink alleen zo vreselijk. Met regen in de tent koken is dan geen pretje. Tevens brand mijn brander zuiniger op coleman dan op wasbenzine. Maar het is een bruikbaar alternatief.
 
Toevallig vandaag mijn Optimus Nova geleverd gekregen, flesje Coleman erbij, want ongeduldig als ik was moest ik natuurlijk mijn ei op de nieuwe brander bakken, ging prima, maar zal ook eens wasbenzine proberen, nog wel ergens een fles van rondslingeren. :p
 
Dan ga ik maar eens een pallet kopen en dat in m'n tank gooien... Goedkoper rijden :)

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Apropos, heb even aan mijn broertje (staat op een van de grotere straten bij een aardolie verwerkend bedrijf) gevraagd, hij kon geen verschil in samenstelling vinden tussen Coleman Fuel (white gas??) en zgn was benzine. Gebruik het zelf al jaren voor al mijn benzine branders en nog nooit ellende gehad. Wel oppassen met loodvrije benzine, als ik hoor wat daar voor additieven bijgaan... (dat dat met de huidige emissie normen nog mag... }( )
 
Heb het allebei al eens in een grijs verleden door een gaschromatograaf geschopt, gaf toch echt wel verschillende piekjes. M.a.w. het is echt verschillend spul....
Het heeft ook verschillende kooktrajecten trouwens, en da's niet omdat het hetzelfde is ;-)

Groetz,
Dennis

- Heeft B@se eigenlijk ook nog een naam? -
 
Hoi,
Ik zou maar voorzichtig zijn met wasbenzine.Of eigenlijk bedoel ik gebruik het niet!!! Je hebt zomaar een steekvlam. Als je op http://www.brandwonden.nl/ het woord wasbenzine intypt krijg je een paar heel akelige verhalen
Groeten
Jannie te Linde
 
>Ik zou maar voorzichtig zijn met wasbenzine.

Jannie, da's met bijna alle soorten brandstof. Maar zolang je het gewoon gebruikt waar het voor is, dan kan het meestal gaan kwaad.

Raymond
 
Ja hoor, en dan moeten we ook voorzichtig zijn met inademen, want in lucht zit zuurstof en da's nodig bij de verbranding. Voor je het weet heb je brandend maagzuur als je te veel inademt }(

Groetz,
Dennis
 
Hoi Dennis,
Op de site
http://www.toxic.nl/gti/html/127/164.htm staan tot wat dingen over wasbenzine die je voorzichtig zouden moeten maken. Ik adem toch liever zuurstof in. Behalve het brandgevaar zijn er meer gevaren: de stof is prikkelend:, hoesten,, de stof kan in het lichaam worden opgenomen door inademing., de stof is bedwelmend:, sufheid,, duizeligheid,, misselijkheid,, slaperigheid,, braken., in hoge concentraties kans op:, bewustzijnsverlaging.
Natuurlijk heb je met elke brandstof brandgevaar, maar er gebeuren vaak ongelukken met wasbenzine als je in de statistieken duikt van de brandweer
Groeten
Jannie
 
Jannie: voor je nu helemaal over de rooie raakt: Er gebeuren verhoudingsgewijs veel ongelukken met wasbenzine omdat deze vloeistof in het huishouden veel als schoonmaakmiddel gebruikt wordt (WASbenzine komt ergens vandaan he!)Lekker poetsen, lappen vol met het spul en dampen van de keuken tot de zolder....
Dat de brandweer en soortgelijke instanties juist dit soort stoffen als voorbeeld gebruikt is logisch, iedereen weet wat het is en heeft het in huis.
Het gevaar van 2.3 di-pentonaat fluorhexachloraatoxide zal je niet echt wakker van liggen he, dat staat niet in je keukenkastje.

Verder hebben Dennis en Raymond gelijk dat elke vluchtige brandstof brandgevaarlijk is maar dat deze met de normale veiligheidsvoorzieningen goed te gebruiken zijn.
Dus wel doen: ventileren, niet overdreven mee knoeien, en de dop er weer netjes op.
NIET doen: vullen terwijl je brander nog bloedheet is, peukje erbij, in je tentje bij kaarslicht etc etc...

Ik neem aan dat je weet dat er dagelijks in NL tienduizenden auto's worden afgetankt met hoogst brandbare benzine? Gaat ook altijd goed toch? Is echt niet anders als wasbenzine, maar het wordt wel correct toegepast. Dit in tegenstelling tot veel huishoudmiddeltjes omdat men gezellig klussend van de ene gevaarlijke situatie in de andere duikt.

Rob
-Werkt met tienduizenden kuubs samengeperst waterstofgas, filmpje van de Hindenburg wel eens gezien? Das pas fikken!!}(
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Ik ga binnenkort een benzinebrander (xgk III) kopen en was benieuwd wat er allemaal nog meer in kan dan colemanfuel en ook hoe die stoffen er chemisch uit zien.
De zoekfunctie van deze site geeft al wat informatie, maar weet iemand wat colemanfuel chemisch precies is? Het is ongetwijfeld een alkaan, maar ja, welke?
 
>Heb het allebei al eens in een grijs verleden door een
>gaschromatograaf geschopt, gaf toch echt wel verschillende
>piekjes. M.a.w. het is echt verschillend spul....
>Het heeft ook verschillende kooktrajecten trouwens, en da's
>niet omdat het hetzelfde is ;-)
>
>Groetz,
>Dennis
>
>- Heeft B@se eigenlijk ook nog een naam? -


Fun, dit is wel interessant te noemen, gaat eens aan een kennis van mij die bij de grote concurrent in Bels werkt (antwerpen) die daar ook op een plant werkt waar ze aardolie kraken eens vragen wat hij kan maken van deze twee stoffen. En mijn eigen ervaring is dat zowel Colemanfuel als de Wasbenzine prima kookt.

B@se

--B@se heeft ook gewoon een naam--
 
Hoi,
Ik kook toch liever op spiritus ethanol of/en methanol, ben wijs met mijn Trangia. Ik weet inderdaad niet wat 2.3 di-pentonaat fluorhexachloraatoxide is
Groeten
Jannie te Linde
 
Eh, het is net als wasbenzine niet 1 stof, maar een mengsel van vele koolwaterstoffen. Dit is te zien aan het feit dat het een kooktraject heeft, en geen kookpunt.
Het is dus niet precies aan te geven wat het chemisch is...

Groetz,
Dennis
 
Jannie, fijn dat je Methanol wel veilig vindt:

Vergiftig bij inademing, opname door de
mond en aanraking met de huid.
Vergiftig: gevaar voor ernstige onherstelbare
effecten bij inademing, aanraking met de
huid en opname door de mond.


Je moet met alle brandstoffen uitkijken, gewoon je gezonde verstand gebruiken en geen gekke dingen doen.
 
De XGK II van MSR brand op zowat alles.Zelfs afgedraaide frituurolie, aangelengd met een beetje acetone om te verdunnen.
Dieselolie etc ook geen probleem.
Aangezien er niks wezenlijks veranderd is aan de XGKIII wat brandeigenschappen betreft is dit verhaal ook voor de III waar. De III is uiteraard wel veel en veel handiger dan de II. De tijd staat niet stil.


Het spreekt uiteraard voor zich dat je dit best niet als standaard brandstof gaat gebruiken. Coleman, Wasbenzine of gewone benzine zijn prima voor standaard gebruik, al naargelang wat je wil uitgeven. Al de rest wat te vinden is is goed voor noodgevallen als er niks anders te vinden is....
Diesel etc walmt verschrikkelijk, geeft niet zo'n groot vermogen etc... en gezond lijkt het mij ook niet om die dampen in te ademen.
Ik werk meestal gewoon met Benzine: makkelijk goedkoop, weinig vervuilend voor het vuurtje, overal te vinden.

De XGK brand op alles wat branden kan!

Greetz
Jeroen

PS De XGK is nu wel niet de stilste van de familie te noemen. Leuk om voor een hike lekker vroeg op de camping koffie te maken! Iedereen gelijk mee wakker!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Vandaag nog contact gehad met de chemicus die ik ken in Bels hij zegt oa:

Colemanfuel is een vorm van nafta, en die heeft een iets hogere vlampunt maar geen verschil in vermogen en nagenoeg geen verschil in vriespunt. Volgens het Material Safety Data Sheet.

verder vond ik ook dit:

The most commonly used fuel is kerosene, also known as paraffin outside of the United States. Lamp oil is chemically similar to kerosene and is also a common choice. These fuels have a high flash point, making them somewhat safer, but tend to be smoky and produce a noticeable smell. Neither is safe for ingestion, and both can contain toxic additives.

Some performers use naphtha, also known as white gas, Coleman fuel or lighter fluid, for some fire stunts. However, naphtha has a low flash point, making it more volatile and more likely to burn the performer. It is also toxic. Most performers consider it to be a more dangerous fuel choice for fire breathing.

iets andere tak van sport maar toch.

hier de colemanfuel data sheet http://www.coleman.com/coleman/msds/lantern.pdf"Wasbenzine is ook een nafta. Ik denk dat je gelijk hebt: hoogstwaarschijnlijk hetzelfde spul. Aangezien het beide een lichte nafta is is de energie-inhoud ook gelijk, het is dan namelijk belangrijker van welke aardolie het precies afkomstig is als welke fractie van de destillatie het precies is."

Binnenkort meer, weten we precies welke fracties het zijn...
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan