Goedkoper/taxvrij materiaal uit de VS?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Het verbaast me dat ik hier met 'zoeken' hierover niet direct iets kon vinden op het forum, moest ik er hebben overgekeken is de juiste link welkom!

Wat ik dus wilde opmerken en vragen: kan je in amerika goekoper aan bepaald materiaal kopen? Ik heb het dan niet over vijf of tien euro extra omdat het materiaal (TNF) van overzee moet komen, maar over (denk ik) de prijzen zonder tax.
Kijken we op de site van TNF zelf zien we dat slaapzakken die hier voor 300 EUR te koop staan ginder voor 200 staan...

Op http://backcountry-equipment.com/ valt je muil helemaal open. De Nammatj 2 is daar 170 (!) euro goedkoper.

Ik weet amper wat een tax is (niet dat ik het per se wil weten) maar als ik het goed begrijp moet je die er wel op betalen als je het product officieel naar hier wil laten sturen. Dus ben ik op zoek naar 'frauduleuze' oplossingen, zoals:
- naar amerika reizen en daar kopen
- naar familie in amerika sturen en hen dat naar hier laten doorsturen
- of moet iedereen die daar de winkel ingaat sowieso tax betalen??

Moest iemand hier wat over weten zou dat mij wel enige gemoedsrust kunnen geven :)

Pieter
(alvast sorry aan de verkopers van buitensportzaken hier...)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Pieter.

Ik kan me het niet voorstellen dat je niets kon vinden maar je hebt gelijk.
Het lijkt alsof de zoekmachine het niet doet.
Ik heb Raymond al een mailtje gestuurd.
Maar er zijn zeker threads daarover.

Greetz.

Peter.
 
Dat topic had ik even voor ik dit postte vlug gelezen, maar daarin vind ik niet echt waar ik naar op zoek ben, of ik moet er hebben over gelezen.
 
Als inwoner van de VS of Canada betaal in principe bovenop de vermelde prijs een staattax of een provincietax. Als buitenlander betaal je die in principe niet.
Naar ginder reizen kan, maar het kan uiteraard dat je bij terugkomst door de douane gecontroleerd wordt. Pakjes door familie laten opsturen kan ook, maar de garantie dat het pakje aanvaard wordt als cadeau heb je nooit en dan betaal je al gauw nog eens 30% bij aan taxen.
Zelf heb ik al een paar zaken gekocht, overigens zaken die hier niet te krijgen zijn, en de ene keer betaal ik wel import, de andere keer niet. 't Is een soort van loterij.
 
Yo WB

Mijn ervaring ook, hoewel ik vaak gunstig loot.
Ik bestel sinds een jaar of 7 enkele malen per jaar producten uit de states en ik heb slechts 1x belasting en zo hoeven te betalen.
Leuk om te weten dat onder de 40 bucks je vrij mag invoeren.
Als de shop dan ook nog je zaakje in een flat rate envelop propt, heb je het voor 5 bucks binnen een dag of drie in huis.

aloha
 
nog effe zeggen dat ik dus een lucky bastard ben en zat lui weet die wel het haasje waren...

het haasje..
:+
 
Hoi,

Als je het persoonlijk meeneemt over de grens (of laat meenemen) zal je met de meeste spullen geen problemen ondervinden. Natuurlijk moet je officieel dan invoerbelasting betalen, maar dan moet wel duidelijk zijn dat je het invoert. Als je daar een GT jas koopt en die gewoon draagt als je naar Nederland komt, hoe kunnen ze dan zien waar die jas vandaan komt? Zo heb ik in de VS al een jas gekocht voor $249 die hier €279 kost....
Als je het laat versturen naar Nederland door de shop zelf zit er meestal een uitgebreide vrachtbrief bij met de waarde er op en zo, da's vervelend want dan pikken ze 'em bij de douane er makkelijk uit. Handiger is dan om 'em door familie vanuit Amerika te laten sturen, dan is het meer een persoonlijk pakketje en de kans dat die er uit wordt gehaald bij de douane is veel kleiner.

Groetz,
Dennis

- Heeft zelf nu een exped matje klaarliggen in LA om opgepikt te worden door een vriend die daar heen moet;-) -
 
Hoi,

Wat betreft die tax: ook die moet je in de VS als buitenlander gewoon betalen hoor. Heb een paar keer geprobeerd er onderuit te komen, maar die winkels wilden er niet aan.

Enne buitensportspullen in de VS shoppen is LEUK! (heb net de "schade" van afgelopen vakantie kunnen bekijken :) )

Ow trouwens, die backcountry equipment waar je het over had; versturen die wel spullen buiten de VS?

groetjes Nanda
 
Hoi,

Had ik het over backcountry equipment?? Maar inderdaad, die versturen spullen naar buiten de VS, niet naar erg veel landen buiten de VS, maar NEderland zit-er bij...
Overigens, de state-tax heb ik me nog bespaard ook, want backcountry-equipment (overigens, ze heten tegenwoordig moontrail) zit in Texas en ik heb het laten bezorgen in LA en state-tax is alleen voor verkoop binnen dezelfde staat ;-)

Groetz,
Dennis
 
Hee,

Ik laat iemand het pakketje voor mij bestellen, deze checkt of alles ok is en stopt het in een doosje met een voordelig pakbonnetje erop. Je kan de centen overmaken naar een NL rekening, kosten zijn 10% courtage.

De truc is om zoals Dennis beschrijft iets te bestellen in een andere staat dan waar je contactpersoon woont. Doordat het pakketje onverzekerd wordt verstuurd kun je er een lagere prijs opzetten en zakt bij de duurdere spullen de pakkans van 80% naar 25%.

Heb tot nu toe twee maal op deze manier besteld in de US;
1- Een Camelbak rugzak die hier bij Bever 295 moest kosten had ik voor 135 euries thuis liggen.
2- Voor een Katadyn Pocketfilter betaal je hier E340, voor E175 had ik hem hier kunnen hebben maar helaas moest ik E40 importbelasting betalen, nog steeds een besparing van 125 euro op iets dat in zwitserland gemaakt wordt.

Gr,
JA
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan