Goedkopere merken van kwaliteit?

Geduld op marktplaats kan ook leuk uitpakken: Begin van het jaar heb ik de rugzakken in de gaten gehouden op MP en na bijna 2 maanden een z.g.a.n. Osprey Kestrel 66 op de kop getikt die mijn 6 jaar oude Aura50 gaat vervangen als ik hike mét campingspul. De 50 was hiervoor echt wat aan de kleine kant. Verschil nieuwprijs was ruim € 50,-. Helemaal blij mee!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

@fiederels Fijn dat je uberhaupt kan gaan denken aan hiken en backpacken.
Ik ben ook lid van de rugzaklopers en heb er wel eens over gedacht een kneuzenweekend te organiseren, met een wandeling van max 10-15 kilometer tussen de campings. Ik zal ook ein-de-lijk eens naar het NTKC-terrein in de Slufter gaan. Met mijn twee halve ruggenwervels zal ik ook wel nooit meer veel kunnen dragen. Grammenjagen uit noodzaak ja (wat zeg je dat mooi), zelfs voor de korte stukjes, al gaat het conditioneel wel aardig sinds ik van de nieuwe huisarts een puffer kreeg.

Om even on-topic te blijven: Op Ali kocht ik laatst, niet zo gerelateerd aan kamperen, een paar internet-enabled stopcontacten (jeuj! de ketels uitzetten als het warm genoeg is); die waren bijelkaar meer dan 22 euro. Ik bestelde er dus 2x2 in plaats van 1x4, maar de shop verzond ze in 1x met een lagere waarde. Nadeel aarvan is wel dat de verzekerde waarde ook lager komt te liggen, maar ik heb in 5 jaar Ali maar 1x een pakketje gehad dat niet aankwam, en dat was er precies een zonder track-and-trace-code. Daarnaast nog een keer een set haringen gehad die pas na ruim drie maanden door de brievenbus vielen.

Met de kwaliteit van de spullen is niks mis; maar geduld is wel een mooie eigenschap als je bestelt bij Ali :)
 
Geduld en een beetje slim zijn... dan is er veel mogelijk.

Enne.... welkom op Texel! Voor mij is de Slufter echt een expeditiedoel, wanneer ik niet met de auto ga ;)
 
Marla, wat zijn je bevindingen over deze broeken? Drogen ze een beetje snel? Is de kwaliteit enigszins goed genoeg om mee te nemen op een serieuze hike qua ademend vermogen, oftewel zweet je je kapot als het warm is? Jammer dat ze geen afrits versie hebben...

Ik neem wat vrienden mee op mijn volgende hike in Ijsland die allemaal goedkope spullen zoeken om het eens te proberen.
 
Ze hebben/hadden ook afritsversies (ik heb er een, naast een gewone). Ze bevallen prima. Zelfde materiaal en droogtijd als duurdere broeken (en daar heb je ook verschillende diktes in; daar hangt van of of het te warm is of niet, niet de prijs of merk).
Het enige zwakke punt bij dit merk lijken de ritsen, die geen goede stop op het eind hebben, maar het kan ook gewoon toeval zijn (zakritsje en bh-ritsje).

Enne ... gaan jullie met zijn vieren? Geen geld ;) :
https://www.lidl-shop.nl/CRIVIT-4-persoons-iglotent/p100234831

Marla
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor je reactie!
Voor dat geld mogen ze ook wel bezuinigen op de rits. Ik maakte me vooral zorgen over de droogtijd dus daar heb je me in gerust gesteld. Ik ga eens in de gaten houden of er nog afrits versies de revue passeren komende weken.
Ik zag die tenten inderdaad al. Ben heel benieuwd naar de kwaliteit, maar ik ga zelf lekker in mijn gearjunkie verantwoorde HMG Echo II liggen. De andere 3 personen hebben genoeg keuze uit de rest van mijn tenten arsenaal.
Life is good being a gearjunkie!
 
Hallo, ik heb even meegelezen. Ben ook een beginnend rugzak wandelaar en heb hetzelfde. Veel goede spullen in het verleden gekocht voor . . . . . fietsvakanties, dus te zwaar. Wil niet echt een grammenjager zijn, maar vanwege mijn gezondheid noodzakelijk. Wil naar Santiago lopen en perse door Frankrijk een slaapmat/tent/slaapzak mee voor noodgevallen. Nu vond ik dit op Amazon. Is natuurlijk geen Exped of Thermarest, maar kan misschien volstaan. Iemand ervaring mee? (foto plaatsen mislukt weegt 430 gram,185x56x5,5).
hikenture® Camping isolerende kleine pakmaat –ultralichte isolerende – Opblaasbare Luchtmatras
 
Heeft een R waarde van 1.3 Zolang het niet te koud is is dat geen probleem, anders komt de koude recht door je matras heen. Gewicht is wel ok, maar je krijgt wel een dunne nylon. Ben zelf altijd meer voor duurzame spullen.
 
Voor nood voldoet een Neoair xlite 120 veel beter. Is namelijk nog lichter maar ook warmer.

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 
Ja, ben in principe ook voor duurzame spullen. Heb wel een Exped maar die is te zwaar. Birdland donzen slaapzak zelfde verhaal. Probleem is dat als je alles moet aanschaffen voor de 1ste wandelvakantie, je echt een kapitaal kwijt bent voordat je de 1ste stap gezet hebt. Vandaar dat ik naar alternatieven zoek.
 
Op aliexpress vind je geen lichtgewicht alternatieven met een relatief hoge isolatiewaarde. De lichtgewicht modellen zijn allen zonder isolerende eigenschappen. Kortom koude opdoen muv hoog zomer. Misschien voor nood overkomelijk maar fijn is het niet...

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 
Misschien is dit wel een redelijk billig alternatief voor een noodmat. Nog enigszins redelijk isolerend (2,9 R-waarde) en licht van gewicht. kijk naar de medium versie zou ik zeggen. De rest wordt snel zwaarder.

https://www.bergfreunde.nl/exped-syncellmat-5-isomat/?cnid=73809adc99689a850d4265e8cfbda

verder kan je kijken of je nog ergens een kleinere Big Agnes Air Core Ultra kan vinden (comfortabel tot vriespunt). Grotere modellen relatief allemaal wat aan de zware kant voor een noodmat.

Wat koudere matten in de budget reeks zijn de Robens airmatten. http://www.robens.de/nl-NL/Producten/matten-luchtbedden/luchtbedden
 
Ik kwam 'm toevallig tegen toen ik op zoek was naar een nieuw matje. Uiteindelijk toch maar voor de duurdere Thermarest gekozen. Bleek na één vakantie al weer stuk te zijn, de alu deeltjes kwamen eruit bij het opvouwen. De prijs zegt dus ook niet alles.
 
Ik kwam 'm toevallig tegen toen ik op zoek was naar een nieuw matje. Uiteindelijk toch maar voor de duurdere Thermarest gekozen. Bleek na één vakantie al weer stuk te zijn, de alu deeltjes kwamen eruit bij het opvouwen. De prijs zegt dus ook niet alles.
Klopt je hebt altijd maandagochtend modellen. Het is geen gemakkelijk productieproces (hotwelding) het is namelijk niet altijd even gelijkwaardig versmolten. Waardoor idd naden kunnen loslaten en/of reflectielagen los kunnen komen.

Maar voor die prijzen wordt een maandagochtend model altijd wel vervangen voor niets.

Het is voor de betrouwbaarheid (met name in het begin) tricky op een trektocht. Dat is wel een dingetje. Maar goed dat is het eigenlijk altijd wel want alles kan toch een keer stuk gaan. En dan is alleen EVA echt betrouwbaar.

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 
De route 'goedkoop beginnen en langzaam vervangen voor duurdere kwaliteit' verloopt bij mij juist omgekeerd. Waar ik voorheen standaard bij Bever binnenliep voor mijn spullen, en daar uitsluitend A-merken kocht, loop ik nu standaard bij de Decathlon binnen (of check de winkelvoorraad online voor ik ga) om eerst daar te kijken en te voelen. Bevalt het daar niet, verdiep ik me in wat de duurdere merken te bieden hebben. Natuurlijk lopen veel producten daar qua ontwikkeling net wat achter op de topmerken, maar toch zijn ze meestal slim ontworpen en is de kwaliteit hoog.
Dit gaat op voor alles, van kleding tot tenten. Tot nu toe vielen de rugzakken me tegen, maar verleden week liep ik er binnen voor een kajakzitje, waarbij mijn oog viel op de rugzakkenafdeling die nu toch ook heel serieus begint te worden. Ik heb dure Meindls, maar als ik met klanten op pad ben, draag ik meestal wandelschoenen van de Decathlon. Die Meindls komen eigenlijk alleen nog van stal met sneeuw of zwaar terrein.

Ik heb geen aandelen, maar ben wel erg blij dat de Fransen zijn neergestreken in Breda. De Bever zat daar voorheen op een slecht bereikbare plek en is daarna verhuisd naar een pand in het winkelgebied in het centrum. Met de auto kom je er dus niet meer, zelfs je fiets mag je er officieel niet voor de deur zetten. De Decathlon zit aan de snelweg en is goed befietsbaar.

Ook de lokroep van China wordt luider. Nadeel is dat je niet kan testen, maar tegen die prijzen is de gok best eens te wagen. Zo wil ik al heel lang hangmatkamperen proberen, maar ik vind het prijzig. Voor 18 euro heb ik er eentje uit China laten komen, met muskietennet, ridgeline en ophanglinten en -haken. Ik ben benieuwd...
 
Mooi gezegd, ben ook blij dat er wat andere spelers op de markt komen. Dat is in de fietsvakantiewereld hetzelfde verhaal. Ik ben beginnend en probeer een balans te vinden tussen kwaliteit en betaalbaar. Handdoeken komen van Xenos, maar de rugzak is een Osprey omdat die goed zat en redelijk betaalbaar was. Tentje komt van Aliexpress, slaapmat is van Sea to Summit. En zo wik en weeg ik heel wat af. Decathlon zit helaas niet bij ons in de buurt. Maar wil er nog wel heen voor ik weer ga wandelen.
 
Dat hangt er bij mij vanaf hoe vaak ik iets gebruik. Mijn regenbroek kwam van de lokale fietsenboer-om-de-hoek, mijn regenjack van de zwerfkei, omdat ik die vaker gebruik. Lange thermo-onderbroeken zijn van de Lidl, terwijl de shirts van Icebreaker komen. Schoenen slaag ik zelden goedkoop, hoeewel ik laatst voor de vrijetijd een paar New Balance gympjes heb gehaald voor 85 euro, en ze zitten geweldig. Terwijl ik 365 dagen per jaar dure Falke wandelsokken gebruik...

Mirjam
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dan heb ik het voorlopig niet verkeerd: zowel Decathlon als (sinds afgelopen week) Bever op loopafstand, voor in de lunchpauze van mijn werk. De eerste zelfs schuin tegenover, 2e deur rechts! En inderdaad, voor veel spullen lijkt Decathlon niet verkeerd. Zit te denken om in het najaar daar eens te kijken voor een wetsuit (voor packraften).
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan