Gogo NEMO


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi buitensporters,

al iemand iets gehoord of gezien van de volgende opblaasbare 1p tent?

NEMO Equipment GOGO Ultralight Solo Tent

ben benieuwd naar ervaringen.

russian_nomad
Twan
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Zag er in eerste instantie wel goed uit en het gewicht is natuurlijk aantrekkelijk. Het enige enigszins serieuze review dat ik kon vinden is niet erg positief:
http://www.moosejaw.com/moosejaw/product.asp?s_id=0&dept_id=10294&pf_id=10037163

Ik ben zelf afgehaakt vanwege het feit dat het een enkeldaks tent is wat in ons deel van de wereld toch wel erg veel condensatieproblemen geeft en omdat er geen (opblaasbare)boog in de achtertent zit (alleen in de voortent) komt die natte tent op je slaapzak te liggen tenzij je de achterkant aan een boomtak o.i.d. kunt maken.

Als ik nu een 1-persoonstent zou zoeken zou ik zelf eerder aan de Terra Nova Laser Competition denken, dan heb je een dubbeldaks tent voor een vergelijkbaar gewicht (maar ik hou het nog even bij mijn iets zwaardere Hilleberg Akto).

NB om een verkeerde indruk te vermijden: zowel de Akto als de Laser hebben ook last van condens, maar de binnentent schermt je hier goed van af. Verder vind ik zelf de ventilatiemogelijkheden van de Akto beter dan van de Laser waardoor je bij wat wind minder condens hebt (maar de Akto is wel zwaarder).


grt,
-- Leon
 
Hallo Leon,
je hebt niet alle informatie gelezen. Deze tent heeft een dak van ademend materiaal. Ik heb ook een enkeldaks tent met ademend materiaal,
de Exped Vega, en ik kan zeggen dat het met condens enorm meevalt. het grote voordeel van een enkeldaks tent is dat je sneller bent met opzetten en met afbreken. Het lukte ook goed in Lapland en in de Pyreneeen, dus "in ons deel van de wereld" , kan je wel zeggen.
Groeten,
Boelo
 
Hoi Leon,

Ik ben niet op zoek naar een tent maar kwam deze tent op het internet tegen en had hem nog niet eerder gezien. Was benieuwd of er al mensen ervaring mee hebben. Bedankt voor de weblink, toch alvast een eerste indruk gekregen.

Iemand anders er ervaring mee, of is hij uberhaupt al in Nederland te krijgen? Dacht het namelijk niet

grt,

russian_nomad
Twan
 
Hallo Twan,
Voorzover ik kan nagaan, heeft NEMO tents maar 1 importeur in Europa: www.apexdistribution.co.uk en daarbij staan een aantal dealers(stockists) vermeld. Daarnaast staan de NEMO tenten nog bij www.fastandlite.co.uk Naar mijn inschatting zal het wel een halve eeuw duren voordat iemand zoiets in Nederland durft te importeren. (behalve de Russian Nomad natuurlijk)

Groeten,
Boelo
 
haha,

nou ik heb er wel twee minuutjes aan gedacht, maar ik geloof dat ik er toch niet aan ga beginnen...

toch zou ik hem wel een keertje van dichtbij willen zien en testen.

groeten,

russian_nomad
Twan
 
Geinig ding. En lekker licht, wel een beetje laag.

Als je weet waar die te zien is laat maar weten, wil de tent ook wel eens bekijken.

Eins
 
Twan,

Ik heb 'm in het echt gezien. Ziet er leuk en stevig uit, maar geen idee of ze nu wel of niet worden geimporteerd in NL. Destijds wilde de vorige eigenaar van bergsportshop.com er geloof ik iets mee gaan doen. Die heeft/had namelijk ook een import-bedrijf. Geen idee of dat nog iets is geworden.

Raymond
 
Ik heb de tent december vorig jaar bij moosejaw besteld voor 180 dollar en gratis verzending maar er kwam nog wel 60 euro invoerkosten bij.

Afgezien van enkele dagen in het voorjaar. Ben ik er afgelopen zomer echt mee weg geweest, op mijn fiets vakantie door nederland, belgie en frankrijk , en heb de tent 3,5 week dagelijks gebruikt.

De tent heeft zijn voor en nadelen.

Voordelen:
- zeer kleine pakmaat.
- Het lage gewicht.
- geen tent stok.
- snel inpakken en opzetten.

Nadelen:
- klein (ik ben zelf 1.73, maar als iemand langer of te gezet is dan is de tent niet meer comfortabel)
- condensatie (alleen als het regent, het materiaal is zeer ademend en als het regent dan komt het echt niet doorheen. Ik heb in diverse zeer zware stortbuien heerlijk geslapen. Wat wel gebeurt is dat er heel kleine druppels vormen deze plakken dan aan de binnenkant. Het materiaal is actief en kan maar een beperkt hoeveelheid vocht naar buiten voeren. In extreme situaties stapelen die druppeltjes zich op en rolt het richting grondzeil dit resulteert in een vochtig slaapplaats. Ik dacht eerst dat het aan het grondzeil lag wat mijn ervaring met andere tenten is maar bovenstaande is mijn conclusie.)
- Het strak opzetten; met de zwaluw staart is dat opgelost. Ik heb de achterzijde altijd aan het frame van mijn fiets gebonden maar ik denk dat een wandelstok ook wel geschikt is, een boom is dus niet nodig.

De tent is dus klein je kunt geen gehele dag in de tent zitten, alleen slapen. Je kunt je met moeite, eigenlijk niet, in omkleden. Een boek lezen of op je buik liggend een boterham maken gaat uitstekend.


Zoals alles in de buitensport is het een afweging tussen comfort en lichtgewicht. Ik zelf vind de tent ideaal en ga er volgend jaar zeker weer mee op vakantie.

Ik heb het oude model zonder de zwaluw-staart.

Als ik nu weer een tent zou moeten kopen zou ik twijfelen tussen de nemo gogo, de oneshot van blackdiamond. Of deze http://www.tarptent.com/products.html

http://www.blackdiamondequipment.com/gear/oneshot.php

Hier een verwijzing naar iemand die de tentstokken van de lightsabre heeft weten te combineren met de gogo http://www.backpackinglight.com/cgi...tml?forum_thread_id=8253&disable_pagination=1
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan