Een poos geleden had ik als eens wat recepten opgezocht om zelf repen te maken, is helaas nooit van gekomen, maar voor de liefhebbers heb ik ze hieronder geplakt.
Bij de AH hebben ze ook hele goede repen "eat natural", wel duur maar super voedzaam en lekker.
Op de markt bij een notenboer heb ik al eens een "gezondheidsmix" gekocht wat lijkt op de mix die jullie hierboven beschrijven.
Cheers
Frank.
Notenrepen
200 gr suiker, 200 gr fijngehakte amandel-en pistachenoten, 2 el water.
Bereidingswijze: verwarm de suiker met 2 el water in een sauspan op een laag vuur, tot de suiker stilaan een donkere karamelkleurige brij wordt. schud er de noten bij en giet alles op een ingevette bakplaat. strijk het mengsel uit met een ingevette spatel. als de randen van deze deegplak zijn afgekoeld, kun je ze uitrekken tot de gewenste dikte. laat de plak hard worden en breek ze daarna in stukken door er met de achterkant van een lepel op te slaan. bewaar de staafjes in een luchtdicht blik.
Mueslirepen
6 kopjes geroosterde vruchten en notenmuesli 1/2 kopje boter of margarine 1/2 kopje donkerbruine basterdsuiker zout 2 eieren vanille-extract
Bereidingswijze: Smelt de boter in de magnetron Meng in een andere kom suiker,losgeklopte eieren, zout en een paar druppels vanille-extract Klop de gesmolten boter hier langzaam doorheen Voeg de muesli toe en roer het geheel goed door elkaar. Schep het mengsel in een licht ingevetten ondiepe schaal. Verwarm het vervolgens 6-8 min. op de hoogste stand tot het mengsel stevig aanvoelt De koek voor het afkoelen in 12 repen snijden Het geheel laten afkoelen en goed koud laten worden in de koelkast alvorens uit de vorm te halen Serveertips
walnoten popcorn snack
1 kopje stroop 2 theelepels honing 100 gram gemalen walnoten 9 kopjes met reeds ongezouten gepopte popcorn Bereidingswijze: Vermeng de stroop en de honing en warm dit in een pannetje op totdat het geheel zeer dun en vloeibaar is geworden. Neem een schaal en smeer deze lichtjes in met wat olie. Doe hier vervolgens de popcorn en de gemalen walnoten in en overgiet dit met de stroop/honing mix.Klaar voor consumptie wanneer het geheel is afgekoeld.
Krokante Vruchtenrepen (koolhydraatrijk gerecht, voor 20 repen, ca. 100 kcal / 420 KJ per reep)
30 gr boter 130 gr honing 150 gr haverkorrels 50 gr havermout 30 gr hazelnoten, grof gehakt 30 gr zonnebloempitten 30 gr pruimen, gedroogd 30 gr peren, gedroogd 30 gr abrikozen, gedroogd 30 gr rozijnen Bereidingswijze: In een pan boter met honing smelten. Haverkorrels, havermout, hazelnoten en zonnebloempitten toevoegen en al roerend goudbruin bakken. Pruimen, peren en abrikozen in stukjes snijden en met rozijnen toevoegen aan mengsel in de pan. Overdoen op een bakplaat met bakpapier, uitsmeren en 10 - 15 min. in het midden van een voorverwarmde oven laten drogen op 140 graden. Warme mengsel in repen snijden en laten afkoelen. In een luchtdichte doos bewaren.
muesli-repen (koolhydraatrijk gerecht,voor 36 repen, ca. 90 kcal / 375 KJ per reep.)
200 gr haverkorrels 100 gr krokante havermout 100 gr hazelnoten, gehalveerd 50 gr zonnebloempitten 30 gr geraspte kokos 50 gr boter 200 gr honing
Bereidingswijze: In een kom de haverkorrels, havermout, hazelnoten, zonnebloempitten en kokos mengen. In een pannetje boter en honing aan de kook brengen en 3-4 min. roeren tot het mengsel karameliseert. Daarna de inhoud van de kom toevoegen. Roeren tot alles donkerder van kleur wordt en gelijkmatig met karamel bedekt is. Direct uitsmeren op een bakplaat met bakpapier tot een platte rechthoek van 30 x 50 cm. In repen van 4 x 10 cm snijden, laten afkoelen en in een blik bewaren.
Rozijnen En Noten Chocolade Repen (103 calorien en 6 g vet per stuk.)
100 g Verkade Digestive koekjes, verkruimeld 50 g havermout 50 g hazelnoten, grofgehakt 50 g rozijnen 25 g melkchocolade 100 g halvarine Hulpmiddelen Vierkante bakvorm,licht ingevet
Bereidingswijze: Meng de biscuitkruimels, de havermout, noten, rozijnen in een gote kom. Smelt de chocolade en de halvarine zachtjes in een steelpan.Meng de droge spullen er goed door. Lepel de mix in de beboterde vorm, druk het stevig vast en egaliseer het. Laat het ? 2 uur afkoelen. Haal het uit de vorm en snij het in 16 stukken. Bewaar het in een luchtdichte trommel.