Gotthardpas in begin mei


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo wandelaars,

Ik wil met mijn vriendin in de eerste week van mei een stuk van de E1 lopen en wel het traject tussen Flüelen en Biasca. Daarbij passeren we dus ook de Gotthardpas. Heeft iemand ervaring met dit traject in deze tijd van het jaar? Is dat te doen of riskeren we slecht of zelfs helemaal niet begaanbare stukken? Ik las dat het Ospizio op de Gotthard pas op 1 juni zijn deuren opent. Ik schrok daar wel een beetje van moet ik zeggen.

Alle informatie is welkom.

Jos
 
Hoi Jos,

het lastige is dat niemand kan zeggen hoe het er in mei precies uit zal zien. De omstandigheden zijn elk jaar anders. Twee jaar geleden lag er zoveel sneeuw in de regio dat de pas meen ik ergens half of eind juni pas open ging voor het verkeer. Hoe dan ook, begin mei is behoorlijk vroeg, dus je kan er redelijk van uit gaan dat je sneeuw tegenkomt. Het is alleen niet te voorspellen of het zal gaan om een hoeveelheid waar je met wat extra krachtsinspanning doorheen komt, of dat het echt onmogelijk is de pas over te komen. Je riskeert dus zeker onbegaanbare stukken, maar om het precies te weten moet je toch tegen de tijd dat je gaat opnieuw informeren. Zorg in elk geval ervoor dat je alternatieven hebt.

Groeten,
Remco
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan