GPS kopen (merk en functionaliteit)

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Hans Wortel
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
H

Hans Wortel

Guest
Ik ben van plan een GPS te gaan kopen. Zijn er mensen met goede (of slechte) ervaringen.
Er zijn twee bekende merken Garmin en Magellan. Zijn er pro's of contra's voor een van beide merken.
De belangrijkste functie voor mij is het meten van de afstand. Omdat ik ook hardloop zou de Timex GPS (speciaal voor hardlopers) geschikt zijn. De GPS van Timex is van Garmin, hij is klein en je kan hem makkelijk meenemen met hardlopen neem ik aan. Echter wellicht wil ik in de toekomst ook nog waypoints kunnen invoeren, deze dus als een normale GPS gebruiken. Kan dat met deze GPS van Timex ?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Ik heb sinds kort de Geko201 van Garmin en ben daarover zeer tevreden. Doet het prima om te wandelen, ook in het bos. Geeft de gelopen afstand prima weer. Heeft erg veel mogelijkheden om alles naar eigen wensen in te stellen en is volledig in het Nederlands.

Voordeel van Garmin vind ik is dat je in zowat elke outdoorzaak wel accesoires kunt kopen, ook de Nederlandse importeur komt bij mij sympathiek over.

Ik weet niet of Magellan een gps heeft die qua gewicht en afmeting geschikt is om mee te hardlopen.

Groeten Derek-Jan
 
Hoi,

Wij (Carl en ik) hebben sinds kort de Legend van Garmin en hij bevalt so far prima!

wij hebben hem in de VS gekocht, dat scheelde zo'n 200E (!!!!!). Het nadeel is dat je geen aanspraak op je garantie kunt maken, want de Europese importeur schijnt geen Amerikaanse GPS-en te repareren. Garantie heb je maar een jaar, beetje dure garantie dus...x(
Blijft natuurlijk wel dat je um ook als ie na die periode kapot gaat moet terugsturen naar de VS..... 't Is maar net de gok die je wilt nemen ;-)

Succes met je keuze!

Petra
 
Hallo Hans,

Ik heb zelf de Etrex van Garmin. Robuust en een een lekker kleurtje ;-) Bevalt prima bij wandelen maar bij het hardlopen ben ik twee problemen tegengekomen. Of eigenlijk was het ene probleem het gevolg van het andere...

Namelijk, waar laat je dat ding? Ik heb 'm ter bescherming in een hoesje zitten die eigenlijk voor een mobiele telefoon is. Werkt op zich prima: door de clip zit ie prima aan de rugzak. Maar als je gaat hardlopen? Ik dat ding een keer aan mijn broek geschoven: dan gaat het "klapperen". Toen heel die GPS in mijn broek met de clip aan de buitenkant. Werkte wel, het klapperen hield op maar toen was het signaal af en toe te zwak voor ontvangst dus miste ik een paar stukken en wist ik nog niets...

Vasthouden is een optie maar ja... Ik zit te bedenken of ik (mijn moeder dus) iets kan maken zodat ie stevig tegen het lichaam zit maar wel een goede ontvangst heeft. Op de bovenarm of een soort mini-rugzakje zodat ie midden op je rug zit waar de ontvangst wel goed is...

Succes met je keuze,
Duncan.
 
Hoi Hans,

Inmiddels is Garmin gekomen met een zeer specifieke ontvanger voor hardlopers: de ForeRunner 201. Deze ontvanger doe je dus om je pols en helpt je bij het bijhouden van de gegevens waar hardlopers in geïnteresseerd schijnen te zijn.

Ook kun je waypoints invoeren zodat je een bepaalde route kunt volgen.

Er is echter één (bij mij bekend) nadeel aan de ForeRunner: coördaniaten worden niet weergegeven. Hier is heel nadrukkelijk voor gekozen door Garmin zodat de ontvanger dus niet geschikt is voor gebruik met een kaart. Wél kun je aflezen hoever het nog is (en in welke richting) naar een bepaald waypoint.

Je kunt dus thuis digitaal waypoints invoeren (middels coördinaten van een kaart), maar daarna op de ontvanger niet meer aflezen wat de coördinaten van die waypoints zijn. Ook je huidige positie wordt niet weergegeven.

Groet,

Raymond Koome
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan