gps-software voor mac


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allen

We zijn bezig met het plannen van onze tocht door Sjaunja van (waarschijnlijk) komende zomer. Aangezien we voor een groot deel geen pad tegen zullen komen, zal het gebruik van een gps het een stuk makkelijker maken (ja, kaart en kompas gaan ook mee).
Nu ben ik alleen overgestapt op een Mac en ik zoek nog een goed gps-programma waar we onze route mee kunnen inplannen. Ik zoek dus een programma waar we kaarten kunnen invoeren (het liefst als jpg) en dan vervolgens waypoints kunnen invoeren die we dan weer op de gps kunnen zetten.

Iemand enige ervaring met bepaalde programma's?

Alvast hartelijk dank

Arjen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik heb idd altijd met Ozi gewerkt, maar ik kan (ook als ik nu nog een keer op de site kijk) toch echt alleen maar een PC-versie vinden... En in de FAQ staat dat ik de windows-versie zou kunnen draaien op een virtuele kopie van windows. Maar dat is dus net niet m'n bedoeling :)

Maar toch bedankt

Iemand ervaring met MacGPS pro? http://www.macgpspro.com/
Groeten, Arjen
 
ik gebruik zelf met mijn Macbook het gratis programma Roadtrip van Garmin.
Werkt prima maar ik geloof niet dat het mogelijk is hier kaartmateriaal in de vorm van jpeg bestanden in te laden.

Martijn
 
Ik gebruik ook het programma RoadTrip. Inderdaad is deze alleen in staat de kaarten van Garmin zelf te installeren.
 
Bedankt voor deze opties, maar ik wil dus echt m'n eigen kaarten ook kunnen gebruiken (wat met Ozi dus ook kon). Anders moet ik alsnog dure kaarten gaan aanschaffen, bovendien vraag ik me af (maar dat weet ik niet zeker) of deze wel dezelfde resolutie hebben als m'n zweedse Fjellkarta...
 
Hi

Ik heb verder nog geen software gevonden voor de MAC die kan wat jij wilt.
Is bootcamp of vmware met een windows versie draaien op je MAC geen oplossing? Kun je gewoon gebruik blijven maken van OZI-explorer (wat ik toch een van de beste vind naast de standaard topokaarten).


groeten, Jaap
 
Zoals ik al zei, ik heb op internet MacGPS Pro (http://www.macgpspro.com/ ) gevonden, dat lijkt alles te kunnen wat ik wil. Ik ben alleen benieuwd of iemand dat gebruikt en hoe de ervaringen zijn, en of er nog alternatieven voor zijn. Maar ik geloof het niet :)

Ik heb idd VMware, maar wil dat eigenlijk zo weinig mogelijk gebruiken. Ik heb geen mac gekocht om er windows op te draaien ;)

Groeten, Arjen
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan