GPS: switchen tussen kaarten

Als enthousiaste leek heb ik een Garmin (450t) gekocht. Op dit apparaat stond al een Europese kaart met alle verharde wegen en bovenal straatnamen.

Ook heb ik de topo DVD Benelux aangeschaft en geinstalleerd. Nu staan hier inderdaad ook de kleinere weggetjes op maar helaas geen straatnamen.

In een urbaan gebied is het erg handig navigeren obv straatnamen. In de natuur volstaat "bij het volgende bosweggetje links".

Nu mijn vraag: weet iemand of ik kan switchen tussen deze kaarten? en mocht dit kunnen, hoe doe ik dit?

Nu weet ik dat ik verschillende profielen kan gebruiken maar heeft dat hier ook mee te maken?

Ik verdwaal nog in mijn eigen achtertuin dus ik hoop dat iemand mij uit de brand kan helpen.
 
Hoi,

Ik heb zelf een Dakota 20, om hetzelfde probleem op te lossen heb ik een nieuw profiel gemaakt. Als dat profiel actief is, kun je bij Instellingen->kaart->kaarten (even uit mijn hoofd) de originele kaart inactief maken en de Benelux kaart actief houden. Daarna switch je naar het originele profiel en doe je het andersom. Het idee dat garmin gebuikt in de kaartselectie is waarschijnlijk de nauwkeurigheid, als ik me niet vergis is die Benelux kaart 1:50000 en de (t) kaart 1:100000. Met een beetje geluk werkt de 450t op dezelfde manier.

Succes!


mvg, Marco
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan