GR10 informatie zomer 2008


Status
Niet open voor verdere reacties.
Dag mensen,

Ik ben helemaal nieuw hier, maar mijn vraag lijkt me in goede handen bij dit forum :)

De GR10 dus. In de zomer van dit jaar wil ik mij 3 a 4 weken op deze route bevinden. De vragen zijn nu echter; waar precies, wanneer precies, hoe kom ik daar en wat heb ik absoluut (niet) nodig.

Afgelopen jaar heb ik 3 weken (voor het grootste deel alleen) stukken van de Appalachian Trail (AT) in de VS gedaan, in MA, Vt en 2 dagen White mountains in NH. Zie http://www.appalachiantrail.org Dit was eigenlijk mijn eerste echte hike met volledige bepakking. Het is echter bevallen en de Pyreneeën, hoewel een stuk dichter bij huis, lijken me een mooie uitdaging.

Nu zit ik echter met een aantal vragen:

1) Is er een niet-Franstalige site a la die van de AT hierboven? Met mooie overzichten van de verschillende delen van de GR10, lengte afstanden ed.
2) Zijn er stukken van de GR10 die duidelijk een voorkeur genieten bij degenen die hem in z'n geheel bewandeld hebben?
3) Beste tijd in het jaar? Waarschijnlijk heb ik de keus uit of vanaf 1 juli of tot uiteindelijk eind augustus/begin september (schoolvakantie). Vrij variabel dus ;-)
4) Hoe zijn de temperaturen op de route, is de hoogte dusdanig dat de hitte in hoogzomer een beetje draagbaar wordt?
5) Is er makkelijk per vliegtuig/trein in de buurt van de GR10 te komen? Tips? Va schiphol, rotterdam, eindhoven? Liften?
6) Ik heb een 1persoons lichte tent (MSR hubba, goedkoop uit de VS :)), maar hoe vaak heb je die nu eigenlijk nodig? Er zijn veel onbemande hutjes, refuges op/aan de route? Dit was ook het geval op de AT en is mij uitstekend bevallen.

Er komen vast nog meer vragen bij uiteindelijk, maar voorlopig zijn dit waarschijnlijk wel de belangrijkste.

Alvast bedankt, u allen.
Stef
 
Stef,
zoveel vragen dat je er een boek over kan schrijven
En dat is gedaan.
http://www.pyreneeen-online.com/pages/page_2pag.html
'Alles' staat erin.
In zijn geheel heb ik hem nog niet gelopen maar wel grote delen.
Maximum een handvol plaatsen waar je je moet behelpen met een tent of een onbemande hut.
even nog een aanvullig:
Deze franstalige is de meest volledige die ik ken op internet maar hij wijkt soms af van deze beschreven door Ton Joosten
http://www.balades-pyrenees.com/gr_10.htm

Verder heel hartelijk welkom hier.
Ivo
 
Ivo,
Dat boek lijkt me een prima tip, thanks. De site van Ton Joosten was ik al wel tegen gekomen, maar gezien zijn boeken is de informatie online nogal schaars uiteraard :p.

Nu ik meer lees begin ik wel te twijfelen of ik misschien delen van de HRP wil doen, af en toe 3 dagen voedsel mee, was toch eigenlijk wel mijn idee. En het lijkt alsof de GR10 bijna dagelijks langs een winkel(tje)/dorpje etc komt...?

Wellicht kruisen de routes elkaar regelmatig? Jammer dat mijn frans zo slecht is, zo mis ik een hoop info;-) Hoe is het vinden/volgen van de route op de HRP tov de GR10? Geen bewegwijzering vs volledige bewegwijzering?
 
Ook deze route is grotendeels gemarkeerd gewoon omdat hij soms de gr10 en dan weer de gr11 volgt naast markeringen van plaatselijke routes.
Steenmannetjes volgen zie ik ook als markering. Beetje kaart kunnen lezen, landschap lezen, notie van werking van kompas en volgens mij ga je dan niet in de problemen komen. vertrekken: begin juli want het is toch minstens een kleine 2 mnd stappen (met af en toe een rustdag); Goed idee om misschien toch af en toe een eigen variant te maken.
Wil je iets in het nederlands lezen. Willem is vorig jaar de HRP (met heel wat varianten) gaan lopen.
dit was zijn voorbereidingsdraad
http://hiking.be/forum/thread.asp?Thread=37118
hierachter zitten zijn verslagen
http://www.hiking-info.net/verslagen/cat/C77/
Anderen willen hem volgen en zijn ook aan het plannen geslagen
http://www.hiking-info.net/forum/viewthread/44/
Kijk tegen het einde eens de reactie van Nils na. Hij zoekt volk om mee te stappen
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan