GR20 Corsica - sept/okt - reisgenoten gezocht

  • Onderwerp starter Marc Steeman
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Marc Steeman

Guest
Eind september, begin oktober van dit jaar zijn wij van plan de GR20 op Corsica te lopen. Wij zijn twee Engelsmannen van 24 en 34 jaar en een Nederlander van 38 jaar. Allemaal hebben wij redelijke tot zeer goede wandel- en klimervaring opgedaan gedurende diverse (law)wandel-en klimtochten in de Alpen en Ardennen en tijdens een monstertocht in februari dit jaar in Schotland. Ook heeft één van ons vorig jaar de Camino naar Santiago gelopen. De tocht in Schotland is gefilmd voor een bekende televisiezender en wordt naar verwachting eind van dit jaar op de Nederlandse televisie uitgezonden. Kijken dus! Ook onze tocht op Corsica zal worden gefilmd voor diezelfde zender en wie weet wordt ook deze film uitgezonden.

Voor deze prachtige en uitdagende tocht zijn wij op zoek naar mannen en/of vrouwen die ons team willen versterken en die gewoon zin hebben in veel plezier en avontuur op de gr der gr´s. Voor de duidelijkheid; deze tocht is niet commercieel van opzet, het gaat op de eerste plaats om het formeren van een enthousiaste groep, op de tweede plaats komt de film als bijzaak en als hobby van één van de deelnemers. Denk dus niet, ik kom op tv, denk wel, ik wil fun!

De exacte datum voor de trip staat nog niet vast. Wel willen wij lopen van eind september tot begin oktober omdat het dan minder druk is en de temperatuur naar verwachting iets aangenamer zal zijn dan in juli-augustus. Bovendien zijn de voorzieningen dan minimaal en dat betekent dat we meer op onszelf zijn aangewezen en dat vinden wij dan weer leuk!

Denk je dat je maf genoeg bent om een bijdrage te leveren aan ons toch al idiote team x(, laat dit dan ff weten!

Ter voorbereiding is het boekje `GR20 Corsica, the high level route´ van uitgever Cicerone een aanrader. Verder is de site www.corsica.pagina.nl voor algemene info wel aardig.

Marc Steeman
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


hoi!

zou het niet fijn zijn moest er nog een rasechte belg jullie kleurrijke gezelschap aanvullen? Geen twijfel mgelijk denk ik:)
Wandelervaring heb ik, klimervaring spijtig genoeg (nog) niet, maar met mijn enthousiasme en doorzettingsvermogen is dat hopelijk geen probleem?
Mijn budget is echter niet zo uitgebreid, dus ik vroeg me af wat jullie van plan zijn.

groetjes

miekatoen
 
Hoi Miekatoen,

De bedoeling voor wat betreft het lopen is alsvolgt; we starten of in het noorden of in het zuiden, de keuze hiervoor moet nog worden gemaakt en is afhankelijk van de wens van iedere deelnemer (democratie zegeviert, ook bij ons!) en kan vlak voor vertrek worden bepaald. Verder betaalt iedere deelnemer zijn eigen kosten. Mijns inziens kunnen deze kosten laag blijven want gedurende de tocht hebben we niet veel meer nodig dan wanneer we thuis zouden blijven, ook daar moet je immers eten. Water is er in deze tijd voldoende beschikbaar uit natuurlijke bronnen dus dat kost niets. Het enige dat duur zou kunnen zijn is het vervoer van en naar Corsica. Maar ja, daar krijg je dan ook wel wat voor terug!

Echte klimervaring heb je voor deze tocht niet nodig en wat er te klimmen valt is zonder zekering te doen. Een van mijn deelnemende vrienden is een ervaren klimmer dus mocht dat nodig zijn kan hij ons instrueren, hij neemt een minimale hoeveelheid aan klimspullen mee.

Enthousiasme en doorzettingsvermogen heb je wel nodig, wij allemaal trouwens, dus als je daarover beschikt is dat mooi meegenomen, kunnen we elkaar motiveren!

Verder nemen we een lichtgewicht tentje mee, just in case. Hoewel de hutten open zijn, maar niet bemand, is het toch altijd verstandig een tentje mee te nemen. Verder brandertje en de (minimale) overige zaken die nodig zijn voor een succesvolle en zorgeloze tocht.

Dit is alles wat ik er nu even over kwijt kan. Mocht je meer info willen over de deelnemers of iets anders dan hoor ik dat graag.

Mijn emailadres is steeman@casema.nl

Tenslotte; rasechte Belgen zijn allemaal van harte welkom!

Groeten,

Marc Steeman
 
Ik meld me niet aan voor de tocht der tochten: kan het wel aanbevelen.
Zoeken jullie info, dan kun je via mijn Corsicapagina's de pagina met heel veel links vast wel vinden, of rechtstreeks:
http://links.corsica-info.nl


Als jullie je verhaal op een website zetten geef dan tezijnertijd de link even door.

Veel succes en plezier,
Wilbert
http://www.corsica-info.nl
 
Wilbert,

Hartelijk dank voor je bijdrage! Dit waardeer ik zeer!
Als wij terug zijn kom ik zeker bij je terug voor een link voor een goed verhaal.


Groeten,

Marc Steeman
 
Hou me op de hoogte. Ik zal eerst met het thuisfront moeten overleggen, maar het klinkt goed!

Arrien Borst
 
nog een keer, maar dan nu ingelogd: Ik wil graag op de hoogte blijven en . Ik zal het wel met het thuisfront moeten overleggen, maar wil graag mee.

Arrien Borst
 
Hoi Arrien,

Klinkt goed!

Zoals het er nu naar uit ziet zal de tocht gaan plaatsvinden in oktober. Dit komt omdat een van de deelnemers de hele maand september is verhinderd. Oktober kan voor wat betreft het weer op Corisca ook wel de nodige uitdagingen met zich meebrengen!

Als er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen laat ik je dat weten.

Vriendelijke groeten,

Marc Steeman
 
komt mij eerlijk gezegd ook beter uit. Ik moet overigens voor 23 oktober terug zijn, dan is mijn zoon jarig.

Arrien

Ik zal wat meer over mezelf vertellen:

Ik ben 37 jaar, woon ik Alkmaar en heb (vrij) veel ervaring in het rugzaktrekken in de bergen (Schotland, Pyreneeen, Engeland en Duitsland).
 
Hoi Arrien,

Klinkt goed! Het ziet er naar uit dat we er een deelnemer bij hebben!

Zelf heb ik op 1 oktober een familiefeest waar ik mij absoluut niet kan drukken. Zelf denk ik te starten op 3 oktober en dan te lopen tot het einde van de trail. Ik denk dat we dan zeker voor 23 oktober terug kunnen zijn.

Wanneer de datum van de tocht en het aantal deelnemers wat meer vorm gaat krijgen laat ik je dit weten. Heb je ook een emailadres? De mijne is steeman@casema.nl Kunnen we zo, als je wilt, verder contact houden. Ook msn kan wat mij betreft.

Tot horens,

Groeten,

Marc Steeman
 
Beste Jacques,

Omdat ik door priveomstandigheden was verhinderd de GR5 eerder dit jaar te gaan lopen ter voorbereiding op de GR20, zijn de plannen alsvolgt gewijzigd; De GR5 ga ik eind oktober met iemand lopen die een enorm fanatiek wandelaar is. Samen met hem ga ik ook de GR20 in juni 2006 lopen.

Naar verwachting gaan er dan ook twee Engelse vrienden van mij mee en
als je zin en tijd hebt om dan ons team te versterken ben je bij deze evan harte uitgenodigd!

Ik hoor het graag van je!

Groeten,

Marc Steeman
 
Beste Marc,

Harstikke bedankt voor de uitnodeging. Ik kijk uit naar de wandeltocht.Ik wandel graag en de GR20 wordt voor mij de ultime uitdaging.

Ik ben 33 jaar, woon in Rotterdam, milieukundige en ecoloog, hou van natuur, sport, fotografie en gezelligheid.

je kan me ook direct mailen via

j.cop@vdhelm.nl

Groet

Jacques
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan