GR5 Hoek van Holland - Luik


Status
Niet open voor verdere reacties.
[laatste wijziging op 31-03-03 om 15:55]Hoi,

Wie heeft er zin om 1 weekend per maand de GR5 te lopen? Van Hoek van Holland naar Luik. In 10 weekenden, dus in 10 maanden moet dit lukken. Afstanden kunnen variëren van 20 tot 25 km per dag. Misschien een uitschieter er tussen van 29 km. Ligt een beetje aan de overnachtingsmogelijkheden langs de GR5.In de avond lekker uit eten. Overnachtingen in pensions, herbergen/hostels of op campings/trekkershutten.
Stuur me een e-mail wanneer je zin hebt in een weekend genieten van natuur en cultuur. En uiteraard een gezellige avond.
We kunnen na de grote vakantie, in september een kennismakingsdag organiseren om dan in oktober met het eerste weekend te starten. Misschien kunnen we ook eerder een wandeltocht maken ter kennismaking. Iedereen is welkom, dus geen gezeur over leeftijden. Breng je humor en gezelligheid mee!

Groetjes,
Rose Baumgarte
baumgarte@wxs.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Rose.

Aangezien ik dat deel al in 2 vakanties heb gelopen heb ik de animo niet maar misschien wel de tips.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
[laatste wijziging op 01-04-03 om 17:57]Hoi Peter,

Dat laat ik niet aan mijn neus voorbij gaan ;)
Ik heb namelijk al grof weg een indeling gemaakt in etappes. Echter bij Brecht kan ik geen accommodatie vinden. En in Haccourt is ook niet veel te vinden. Ideetjes?
Op zondag is er geen openbaar vervoer vanaf de Abdij van Averbode, richting een grotere stad voor bus en treinverbindingen naar Nederland. Weet je daar iets over?

Ik heb in ieder geval als overnachting onder andere Nivonhuis de Berk bij Essen, en in Diest een Jeugdherberg. Ben je er toevallig geweest? Zo ja, zijn ze aan te raden?

Wat is volgens jou zeker een must om te bezoeken, plaats, gebouw, museum, kerk of iets anders?

En uiteraard, waar kan je goed en lekker eten en waar zitten gezellige kroegjes?

Ben benieuwd, bedankt alvast!

Groetjes,
Rose
 
Hallo,

In Brecht kan je eventueel de bus nemen naar Antwerpen, ook op zondag : lijn 60 : Hoogstraten-Antwerpen. Duur van de rit : 43 minuten. www.delijn.be

Vanaf de Abdij van Averbode tot het station van Zichem is het nog 4.6 km. Zichem (evenals Diest) ligt op de lijn 35 : Leuven - Hasselt. www.nmbs.be

Vanaf Haccourt tot Visé (accomocatie) is het nog 3.4 km. Hier kan je ook de bus/trein nemen naar Maastricht/Luik.

Wat accomodatie betreft kan ik je spijtig genoeg niet verder helpen. In België maak ik enkel dagtochten. Zelf heb ik zo de GR 5 in België gelopen. Een verslag vind je op mijn website : www.geocities.com/fvdreym

Groetjes,

François
 
[laatste wijziging op 01-04-03 om 19:38]Bedankt Francois.

Je opties brengen de aantal kilometers wel wat hoger vooral bij Averbode, echter je suggestie om de bus naar Antwerpen te is een schot in de roos. Mooie stad, gezellig, veel restaurantjes!
Ik ga de etappes nog eens goed bekijken, waar ik wat af kan snoepen en waar ik wat bij kan tellen.
Voor Averbode is het geen optie, dan kom ik boven de 30 km terecht. En het moet voor iedereen te lopen zijn! Ook minder getrainde mensen zijn welkom en het gaat er ook om, dat we onderweg tijd hebben om iets te bekijken wanneer daar animo voor is!

In ieder geval bedankt!
Groetjes,
Rose
 
Rose,

In Averbode zou je eventueel (ook op zondag) de belbus (ik weet niet hoe jullie in Nederland dit soort bussen - die je van tevoren moet reserveren - noemen) Aarschot* kunnen nemen. Voor inlichtingen : De Lijn Vlaams-Brabant :32 16 313737.
* tot spoorwegstation (treinen naar Hasselt, Leuven, Antwerpen)

Nog een tip : in december heb ik het traject Kalmthout-Heide - Brecht gelopen. T.o.v. de topogids (ed. 1992) zijn er een drietal wijzigingen :
1.De GR 5 loopt langs treinhalte Kijkuit( (i.p.v. 400 meter ervoor af te slaan naar links) en de kerk van Kalmthout
2.In de omgeving van Wuustwezel is het traject grondig hertekend !
3.Kleine wijziging net voor Brecht


---> dus : bewegwijzering volgen (geen probleem)


François

www.geocities.com/fvdreym
 
Volgens mij kan je in Brecht (op een boogscheut van waar ik zelf woon)overnachten in een trekkershut.
Zie:http://www.trekkershutten.nl/kaarten/antwerpendata.htm.
Jeugdherberg van diest ligt op een heel mooie locatie.Diest is een van die oude stadjes in Vlaanderen. Met het 'gildenbier' als een van de lokale biersoorten. Ik heb er al eens een keertje geslapen. Kan me niet herinneren dat er iets op aan te merken viel.
Ivo
 
[laatste wijziging op 01-04-03 om 21:34]Hoi Francois,

In nederland heb je inderdaad ook belbussen. Ach, als het echt niet anders kan zullen we met taxi's moeten rijden. De kosten vallen best wel mee wanneer je met een groep bent.
Bedankt voor de tips over die routewijzigingen.

Ik heb je site bekeken, mooi!

Groetjes,
Rose
 
Hoi Ivo,

De link van de site geeft een error 404. Jammer!
Dus over Diest hoef ik me geen zorgen te maken. En dat gildebier zullen we ons zeker laten smaken:) Wat dat betreft komen we ook langs Westmalle, heerlijk zo een tripple!
Bedankt!

Rose
 
[laatste wijziging op 02-04-03 om 18:05]Thanks!Maar helaas, het weekend valt in november en het is gesloten tussen oktober en april:-(

Maarre, als we dan toch langskomen ...:)
Loop je gelijk mee...

Rose
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan