Great Glen Way dag 1


Status
Niet open voor verdere reacties.
J

john1

Guest
Zoals belooft eerder vertel ik hoe en wat ik van het Great Glen Way pad in Schotland vindt.
Ik heb een paar keer gelezen dat het wandelpad saai te druk is en te eentonig is en ga zo maar door.
Ik heb het pad gelopen vanuit Inverness 11-01-2004 tot Fort-william 16-01-2004 dat is in tegenovergestelde richting als dat ze in de boekjes adviseren.
Ik vind dat een wandeltocht thuis begint door een goede voorbereiding en daar hoort kaart en beschrijving materiaal bij over de tocht .
Ik heb bvb het boekje (mapje) “THE GREAT GLEN WAY” hier in Nederland gekocht ISBN nummer 1-898481-15-6 het is engels talig maar wel van goede kwaliteit en er zit een kaartje bij van de tocht alles is op redelijk waterbestendig papier gedrukt .
Als je het boekje voor dat je aan de tocht begint door leest staat er duidelijk in hoe de tocht loopt en waar langs loopt en over het pad zelf, of je over bospadden loopt of over een B-weggetje of over een kiezelpad.
Dus bij dezen vind ik alle kritiek niet terecht omdat je van te voren weet waar je aan begint en vindt je het niks om uren langs Loch Ness te lopen loop deze tocht dan niet.
Ik heb de route in 5 dagen gelopen en zal van dag tot dag in het kort vertellen over het pad en de omgeving.
5 dagen is goed te doen ook voor mensen die voor het eerst met de rugzak een lange tocht maken maar thuis wel al behoorlijk hebben getraind.
Dag 1: Inverness naar Drumnadrochit een lange dag van ruim 9 uur en ongeveer 30 kiliometer.
De eerste drie kwartier loop je door Inverness en het randgebied daarvan maar buiten Inverness is het prachtig mooi het pad loopt redelijk omhoog over een smal kiezelpad langs een meertje en mooie bossen.
Na ongeveer 3 uur kom je uit op een smalle weg waar je ongeveer een uur langs loopt .Ik ben 1 auto tegengekomen in de zomer zal het wat drukker zijn maar het loopt goed en de omgeving is machtig mooi en mooie huisjes.
Dan loop je naar links de bossen in en zo loop je ruim een uur over een smal kiezelpad tot aan Loch Laide waar je goed kunt pauzeren .
Van daar uit loopt je flink omhoog over een breed kiezelpad tot onder aan Meall na h-Eilrig zo’n 465 meter hoog.
Dan loop je om die berg heen over een mooi bospad en kom je uit bij een breed kiezelpad waar je ongeveer een klein uurtje over loopt.
Dan begint de afdaling naar Drumnadrochit over een mooi bospad wat toch wel pittig is zeker als je ruim 7 uur erop hebt zitten in zwaar weer regen natte sneeuw en wind tegen.
Jammer dat het laatste stuk langs de drukke weg van Inverness naar Fort-william loopt.
Dat stukje duurt ongeveer 20 min.
Dit was dag 1 mocht er genoeg belangstelling zijn om ook te weten hoe het verder gaat dan zie ik dat wel aan de reactie’s.
 
Hoi John,

Als je er een leuk verslag van kunt schrijven (eventueel voorzien van foto's), dan zal ik het plaatsen in het schrijfblok. En waarschijnlijk wordt het dan ook wel geplaatst op buitensport-schotland.nl (maar dan dat zal Ron je per direct dan wel melden/vragen).

Ik kijk er in elk geval naar uit!

Groet,

Raymond
 
Hallo John

Geef vooral je gehele verslag van de Great Glen Way (GGW). Desnoods puntsgewijs.

Hoe was het weer en de condities in de 2e week van januari? Hoe vond je het gidsje van Rucksack Readers? En de opmerking m.b.t. eentoning staat -mijn inziens- vooral in relatie tot de West Highland Way (WHW), omdat sommige deze twee routes willen combineren tot 1 wandelroute van Glasgow tot Inverness. (al dan niet een jaar later deel 2). Dan heeft de GGW natuurlijk een ander karakter als de WHW. Uiteraard had men dat dan kunnen lezen uit de beschrijving...

Zoals Raymond al aangaf, plaats ik je ervaring (ook puntsgewijs) graag op Buitensport-Schotland.nl (http://www.buitensport-schotland.nl/index.html?law/law_ggw.asp&0). Een verslag is altijd verhelderend.

groet Ron
Beheerder www.buitensport-schotland.nl
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan