Gregory Shasta.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi!

Ik kan voor relatief weinig geld aan een Gregory Shasta komen, grootste model. Beetje overkill eigenlijk, want ik doe niet van die heel spannende dingen die de aanschaf van een Shasta zouden rechtvaardigen, maar vooruit, voor 189 dollar....

Nou hoor ik twee verhalen over die rugzak: Enerzijds zijn mensen helemaal enthousiast, geweldig draagsysteem, sterk, slimmigheidjes enzovoorts, anderzijds hoor ik mensen klagen over de vreselijke stugheid van de heupgordel (opengeschuurde heupen).

Heeft iemand hier ervaring met de Shasta?

Groets, Rob.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Rob,

Ik ben al jaren een zéér tevreden gebruiker van de Shasta. De heupgordel geeft mij geen problemen, vind 'm juist wel lekker zitten. En inderdaad is het gewoon een handige en zeer degelijke rugzak.

Ik heb de mijne volledig compleet met de nodige accessoires: regenhoes, extra zijvak, stuf-bag (mesh) en waterzak (inclusief isolatie tegen bevriezen).

Bel me anders maar ff!

Raymond
 
Rob,

Geweldige rugzak. Na 5j gebruik nog geen enkele opmerking. Hou er rekening mee dat hij leeg al relatief zwaar is. Opengeschuurde heupen; ik ken het probleem maar dat ligt voor mij niet aan mijn rugzak.
Een shasta is een rechttoe-rechtaan rugzak. Weinig vakjes,tasjes maar wel een mega-diepe zak.
Iets anders:
Gaat hij komen van over het water, op een officiele manier? Vergeet de invoerrechten niet.
Eigenlijk wel een beetje 'over-over kill'.
Echter,iedereen doet met zijn geld wat hij wil.
Loop toch eerst eens naar een winkel en hijs het grootste model eens op je rug.
Je weet dat de heupgordel en schouderbanden ook in verschillende maten bestaan?
Dikwijls worden rugzakken te klein gekocht.
Te groot kopen is even ####lig.

Ivo
 
Hoi Ivo,

Hij komt inderdaad officieel naar NL, maar dan nog scheelt het een dikke honderd euro vergeleken met de prijzen in NL (330 euro), en 230 euro ben ik ook (bijna) kwijt voor, bijvoorbeeld, een Lowe Alpine Cerro Torre of vergelijkbaar. Het feit dat de gordels etc in verschillende maten bestaan brengt me aan het twijfelen, ik heb de rugzak in een standaarduitvoering gepast en dat zat verder prima, maar voor het zelfde geld is de US-uitvoering anders. Kweetutnognie dus.

Het formaat van de rugzak, ach, liever te groot dan te klein. Bovendien ben ik nogal lang en passen de grotere zakken mij beter dan de kleinere. Groot voordeel van de Shasta vind ik de compressiemogelijkheden; de zak laat zich met 2/3 belading nog in een prettig draagbaar model kneden, dat was bij de Lowe's minder goed te regelen (hoewel die weer kleiner zijn van volume dus is de noodzaak tot compressie minder aanwezig).

Dank voor de reactie in ieder geval!

Groets, Rob (Kan moeilijk kiezen als het op gear aankomt).
 
Hoi Raymond!

Zag bij de materiaalervaringen al dat jij er eentje had, maar ja, eerst posten en dan pas kijken, niet slim natuurlijk.

Ik bel je binnenkort, ben benieuwd naar jouw ervaringen.

Groets (ook aan Y), Rob.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan