Griendwerkershut Biesbosch


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Ha Hikers,

Ik heb gehoord dat er in de Biesbosch een griendwerkershut is nagebouwd waarin je kan bivakeren. Zie bijvoorbeeld http://www.brabantaandebiesbosch.nl/index.php?view=artikel&id=15 Kan iemand uit ervaring wat vertellen over de hut en de locatie? Heeft een van jullie er al eens geslapen?

Net als bij de paalkampeerplaatsen in de hut voorzien van een grondwaterpomp. Weet iemand wannneer deze pompen worden afgesloten? Of waar ik hier informatie over kan inwinnen?

Groet,

Cobus
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ben er een keer langs gelopen maar volgens mij zat de deur toen op slot. In ieder geval een leuk plekje en dat tentje heb je toch wel bij je...

Dacht dat het hier was:
+51° 45' 36.35", +4° 53' 11.21"

Groet, Bas
 
Op slot....? Dat is geloof ik niet het idee van de hut... Lekker als we daar van het weekend staan in het donker zonder tent :-( Voor de zekerheid toch maar een tarpje in m'n tas stoppen dan maar.

Groet
 
Wij zijn er van de zomer geweest met de kano.De hut is netjes en er staan 5 houten bedden en een tafel met banken in. Wij waren er tijdens de hele warme dagen eind juni en hebben uiteindelijk om 23.00 snel de tent op gezet omdat het binnen te warm was.Dat zal rond deze tijd niet meer aan de orde zijn.

Het water dat uit de waterpomp kwam liet een wat roestige waas achter. Verder geen klachten over de hut.

De hut ligt pal aan een wandelpad. Vanaf het water is hij te bereiken via een slootje vanaf de Bakkerskil. De omgeving is mooi maar wel erg veel brandnetels dus echt lekker door de bossen struinen was er niet bij,
 
Vorige week vrijdag en zaterdag het oostwaardpad gelopen. En in de griendwerkershut geslapen. Die was gewoon open en de pomp was ook nog niet afgesloten. Verder een erg nette hut die 's nachts lekker koud was.. ;-)

Zeker een aanrader!

groet Cobus
 
Zijn er RD coordinaten beschikbaar? Ik heb gebpoogd de coordinaten die in de Op Pad staan over deze plek te converteren naar RD maar dat wil niet echt lukken.
 
Er is ook een tweede hut aangekondigd. Is het al bekend of deze er al is en waar deze staat?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan