Groenland


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
De vorige inzending verdween, dus hier nog een tweede poging:

Hallo,

Ik ben plannen aan het maken voor van de zomer. Het plan is om naar Groenland te gaan. Onder andere een week vissen op arctische zalmforel in een van de heldere rivieren aan de westkust, bijv. Omgeving Sisimiut.
Ik wil er ook nog een wandeling aan vast knopen. Ik heb gelezen over een lange wandeling van Sisimiut naar Kangerlussuaq. Is er iemand die meer kan vertellen over deze wandeling (soort terrein, hoogteverschillen, afstand, markering? Loopt de route langs een rivier zodat er tijdens het wandelen ook nog te vissen valt? We gaan slapen in de tent. Hoe lang deden jullie over deze route met bepakking?

Ik neem een poosje geleden gelezen te hebben over een wandeling op Groenland die een eind langs een goede visrivier liep. Kan hem alleen niet meer terugvinden. Het moet in zuid of west Groenland zijn geweest. Weet iemand welke ik zou kunnen bedoelen?

Nog een vraagje over het drinkwater daar. Ik heb het idee dat het water in de heldere rivieren goed drinkbaar moet zijn. Ik ben eraan gewend om rivierwater te drinken (geen gletsjerwater). Is er voldoende helder water te vinden daar of is alles verontreinigd met gletsjerdeeltjes? Iemand met negatieve ervaringen of goed advies? Ik heb geen waterfilter en zou het eeen beetje zonde vinden om het alleen voor deze tocht aan te schaffen. Voldoet een koffiefilter om gletsjerwater te filteren?

Bedankt voor eventuele antwoorden.

Linda
 
Voortaan eerst zoeken en dan vragen... Ik vond nu een oudere post met een hoop info over de spesifieke route. Maar als iemand nog antwoord weet op de vraag over een wandelroute langs een rivier, houd ik me aanbevolen.

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan