Groentjes hike Ardennen

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Arnoud
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Arnoud

Guest
Hé gurus

't boekje avontuurlijk wandelen in de Ardennen kent voor ons geen geheimen meer, we lopen alleen tegen het probleem op dat zelfs vanuit Antwerpen sommige wandelingen in Noord Frankrijk te ver zijn voor n 1 dags uitstap. 't is daardoor dat we 't plan hebben opgevat om 'ns een meerdaagse hike te proberen. Nu lopen we natuurlijk tegen het probleem op dat we geen van allen daar ervaring mee hebben.
Voor onszelf hadden we het gebied al uitgekozen. Het wordt of de hoge Venen (Oost België) dan wel het gebied rondom Hoei (Huy op z'n frans) ten Oosten van Namen. Dit omdat we dat zelf de mooiste stukken van de Ardennen vinden en mocht 't nodig zijn, dan zijn we in ander half uur wieder zu Hause. De periode wordt Juni 2002 en zelf dachten we aan een lang weekend vrijdag tot en met zondag.
Wanneer je over zo iets begint na te denken dan rijzen er twee vragen:
1) wat neem ik mee / heb ik nodig. Nu heb ik hier in dit forum al verschillende paklijsten van jullie gevonden, dus die zijn zeker een goede start. Maar dan nog, van uitrustingen hebben we behalve een rugzak en gasbrander zo goed als niets. Nu wil ik hier best wat geld aan uitgeven, maar aan de andere kant, als het tegenslaat heb ik geen zin om nog X jaar mijn tweede, hiervoor afgesloten hypotheek, af te lossen. Wat is verstandig om extra in te investeren, wat is absoluut on-ontbeerlijk?
2) wat 's avonds te doen. Er zijn twee dingen die ik dat weekend niet wil, dat zijn een door sleurhutbewoners (no offence) overbevolkte camping aan de Lesse noch n hotel/pension. Wat het meest tot de verbeelding spreekt is natuurlijk in de middle of no-where op een verlaten rotspunt uitkijkend over de een idilisch valeitje je wigwam neerpoten en bij een romantisch vuurtje je marshmellows toasten, 's morgen je luie zweet wegwassen in een fris sprankelend berg beekje.
DE grote vraag is natuurlijk, kan dat, mag dat en indien niet, hoe dan toch? Waar moeten we rekening mee houden, moet je vergunningen hebben om te mogen wild kamperen? wie gaat daar over? wordt er gecontroleerd? en zo ja, wat dan....?

Je merkt 't we zijn nog zo groen als gras. We wil er ons ideen suggesties en ervaringen aan de hand doen? Is er een hiking bijbel waarin handige tips en tricks staan zonder direct een handleiding te vormen voor 'hoe beklim ik de everest in 30 minuten in zwembroek'? We zullen je zeker herdenken wanneer we in ons tentje liggen.

Alvast bedankt,

Arnoud
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Soms is het tijd om te stoppen met lezen en het gewoon te gaan proberen.
Dan kom je vanzelf je dingen tegen.

Ervaring op doen heet zoiets.

C.M.
Peter.

(Einde van dit politie bericht).
 
Zoals de meeste politieberichten zijn vaak wat aan de korte kant en laten veel ruimte over voor eigen inbreng.

Zonder dollen, Peter heeft eigen gelijk. Doen, en je komt er vanzelf achter wat je vergeten bent of hoe het anders had gemoeten. Je gaat niet ver van huis dus bij echte calamiteiten lig je gauw genoeg in je eigen nest.

Voor wat het wildkamperen betreft. Mag niet en wat niet mag is dubbel zo leuk. We hebben het ook gedaan en er zijn zat plekjes waar je niet al teveel opvalt. Maak je een kampvuur en wordt je gesnapt dan be je geheid de pineut. Doe je alles onopvallend en laat je geen sporen na dan is er vaak geen problem.


succes

Richard

heb je nog vragen
vraag ze dan
 
Met de nadruk op:
LAAT GEEN SPOREN NA!

Ruim dus de troep op, neem het mee en gooi het in een dorp in de vuilisbak...

Duncan.
 
oké.. een beetje groen..

Als je het boekje 'Avontuurlijk Wandelen' werkelijk als avontuurlijk ervaren hebt wordt een meerdaagse wel een hele heftige onderneming hoor. Dat je 't weet!

Ik zou naast de marshmellows een goede kaart meenemen en gewoon lekker gaan. De Ardennen zijn rond deze tijd nog lekker rustig en de frisgroene ontluikende knopjes aan de bomen en de bloeiende brem doen je elke gedachte aan de grote boze veldwachter vergeten. Zoek op de kaart het meest ontoegankelijke plekje en ga daar lekker pitten. Je gaat het zeker naar je zin hebben.

Ik zou wel GPS, sateliettelefoon, berenbel, survivaldeken en signaal-raketten overwegen. Je kan niet weten. Er is onlanges een kudde ijsberen gesignaleerd bij La Roche.

:7
martin
-leave nothing but footprints!
 
Gracias,

We waren, voordat ik dit bericht poste, al van plan om zomaar te gaan en zien wat er van komt. Reden van deze post was een ander post hier op de site die ging over het oprichten van een beginners hoek. Hierin stond (citaat) "...Voorbeeldje was de compeed behandeling tijdens de hike: deze jongen had nog nooit van dit spul gehoord, terwijl het zo belangrijk kan zijn..." (einde citaat).
Waarop ik bij mezelf dacht "geeez zie ik iets over 't hoofd.".

Maargoed, we gaan er voor. Kaarten heb ik al dus 't zal wel lukken.
Bedankt voor de tip van de ijsberen. k ga nog rap 't boek 'ijsbeervellen looien voor beginners" bij BOL bestellen. :9

Grtz,

Arnoud

PS. Neemt natuurlijk niet weg dat ik nieuwsgierig blijf naar wat een compeed behandeling is.
 
toch even dit,
ik ga geregeld kamperen in de ardennen en denk al wel elke plaats bezocht te hebben daar en ik kampeer ALTIJD ergens wild en heb nog nooit problemen gehad met de ordediensten en heb het zelfs al gepresteerd om bij gebrek aan slaapplaats mij in een dorp (choudfontein) gewoon in het centrum achter een bushalte neer te poten (heb ik foto's van)gewoon tentje opzetten en maffen het enige wat even wennen is zijn de blikken van de mensen smorgens wachtend op de bus:) maar dat word je echt wel snel gewoon dus ik zou zeggen zorg voor geen overlast bij mensen en ga niet ergens in een prive tuin kamperen of zo en laat geen troep achter en je zal zien hoe tolerant de mensen zijn ook de politie laat je gerust !!

groetjes
 
Arnoud.

Eerst een hele fijne wandeling toegewens.
Mischien krijgen we het verhaal hier nog te lezen.

Compeed (second skin) is een vorm van pleister die je over een geschaafde of kapotte huid plakt (blaren).
Het bevordert de wondgenezing en zorgt voor een extra bescherming.
Je kunt het dus op een pijnlijke blaar op je voet doen en in redelijke mate toch verder lopen.

C.M.
Peter.

(Duurzaam geluk bestaat uit drie woordjes, "Geen Blaren lopen").
 
Een sauna tent is ook echt aan te raden! Moet je wel een extra rug of buikzak meenemen voor de houtjes.

Whisker
(nieuw...)
:+
 
Hoi Arnoud,

Ik las het berichtje van Peter over Compeed.
Ik heb zelf slechte ervaringen met Compeed bij warm weer (gaat aan je sokken 'plakken') en ik gebruik daarom liever blarenspray.
Blaren kun je ook doorprikken met naald en draad (de draad in de blaar laten zitten, zodat het vocht weg kan).

Groetjes en veel plezier!

Corine;-)
 
Blaren: Does end Doonts

Hmmm, een blaar doorprikken dat is een ding, maar een draad door de blaar laten zitten lijkt me vragen om infecties en geeft extra, zeer plaatselijke wrijving.
De enige juiste manier om een blaar door te prikken is:

Maak de omgeving van de blaar steriel met een doekje met alcohol (De speciale steriele swabs zijn ideaal, verkrijgbaar bij apotheek)
Neem een speciaal, steriel verpakt blarenprikkertje (Je was toch al bij de apotheek, dus neem deze ook gelijk maar mee)en prik een klein gaatje aan de rand van de blaar. Druk eventueel de blaar een ietwat leeg, en verpak de boel goed met een gaasje en wat sporttape.

Blaren moet je overigens alleen doorprikken als je echt niet meer kan lopen, of er gevaar bestaat dat je bijvoorbeeld je hele hiel openloopt. In principe is een blaar een natuurlijk kussentje dat bescherming bied bij wrijving.
Rob
(Die als hospik in en om Nijmegen vele tientallen blaren heeft behandeld, en zelf overigens zweert bij compeed)
 
RE: Blaren: Does end Doonts

Vroeger.....toen ik nog een hike-groentje was..... liep ik ook altijd blaren. Op m'n kleine teentjes. Waanzinnig zeer deed dat. Ik heb dan ook altijd dozen vol Compeed bij me.
Maar.... sinds ik mijn voeten insmeer met speciale voetencrème van Gehwol Voetcreme én ik dubbele sokken aanheb (dunne sokken met daaroverheen 'gewone' wandelsokken) heb ik geen last meer. Omdat ik met allebei tegelijk begonnen ben, weet ik niet of het nu de crème is of de sokken. Ik loop snel blaren, en ik weet dat het een hel is om op blaren te moeten lopen, zeker als je even hebt gepauzeerd en je moet dan weer in de benen :'( ... ajajaj.
Je glijd wel een beetje in je sokken, maar misschien is dat juist de truc.

Whisker

Schrijd en glijd langs 'sheren wegen..
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan