Groeten uit Viña del Mar


Status
Niet open voor verdere reacties.

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Dat klinkt als een enge badplaats aan de spaanse costa, maar is gewoon een enge badplaats aan de chileense costa :7
Nou ja, badplaats...het is hier herfst, niet al te warm en somber weer dus het badplaatsgevoel is ver te zoeken.

Groetz,
Dennis

- Volgende week naar Ecuador -
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Kerel.

Ben je weer aan het zwerven?
Veel plezier daar en eeh, word Mexico ook nog aangedaan?

Pjotr.
 
Hé Pjotr,

Nou, nu even niet. Maar in augustus "moet" ik naar Zuid-Afrika en naar Mexico...

Groetz,
Dennis
 
Weer terug

Hoihoi,

Na 10 dagen chili en nog effe 4 dagen puffen in Ecuador (bewolkt, vochtig ende 32 graden) weer terug in ons kikkerland....
Kodinges, wat is het hier koud!

Groetz,
Dennis
 
RE: Weer terug

haha, ik herken het gevoel Dennis.
afgelopen maandag nog een lichte zonnesteek opgelopen in het veel te warme Bulgarije, en zit nu met een trui aan achter m'n PC :(

Heb je nog leuke tips voor Ecuador? aangezien ik daar in het najaar heen ga.

Alvast dank,
Frank.
 
RE: Weer terug

Hoi Frank,

Zo heel veel van Ecuador heb ik nog niet gezien, maar hier wat gedachten ende tips:

Het land bestaat eigenlijk uit 3 noord-zuid georienteerde zones. In het westen heb je de vlakke kustzone, hier is het het hele jaar warm (30-35 graden) en ook vochtig. In de periode november-maart/april is het hier regentijd, het mooiste weer heb je juni-augustus.
In het midden heb je de Andes, met de grote bergen (5000-plussers); hier is de regentijd wel ongeveer hetzelfde, maar heb je meestal in januari nog een korte mooie periode in het midden van de regentijd. De temperaturen zijn gematigd, op 3000m meestal zo'n 15-20 graden. In het oosten heb je de Amazone, echt regenwoud. Als je hier heen wilt moet je echt malariapillen mee.
De grootste stad is Guayaquil (1.6 miljoen inwonders), aan de kust. Hier valt weinig tot niets te beleven. Er zijn een paar fraaie historische gebouwen maar het is voor de rest een hete betonnen jungle. Langs de rivier hebben ze een mooie wandelboulevard gemaakt (de Malécon 2000), maar daar houdt het mee op. Beter is dan om naar Cuenca te gaan, ten zuidoosten van Guayaquil. Hier heb je nog veel koloniale gebouwen.
De hoofdstad, Quito (1.3 miljoen inwoners), ligt op 2800-3500m hoogte in de Andes. Veel fraaie koloniale gebouwen, maar een stevige smog en hordes kinderen die continu je schoenen willen poetsen. Op slechts 30-60 minuten rijden van Quito zit je op de evenaar, bij Mitad del Mundo. Je kan hier (betaald) op de evenaar staan, maar de grap is dat het monument niet echt op de evenaar staat; rekenfoutje uit de 19e eeuw. De echte evenaar ligt op het terrein van een klein museumpje 200m verderop (gratis). Ook kan je vanuit Quito excursies maken naar wat pre-inca ruines in de bergen. Voor US$ 50 huur je voor de hele dag een taxi af (effe regelen met de receptie van bv. je hotel) om overal te komen.
Verder naar het zuiden heb je op de grens van bergen en Amazone de plaats Baños; eveneens fraaie koloniale gebouwen en bergen en regenwoud gaan daar in elkaar over. Voor wandeltochten een aanrader.
Ergens tussen in heb je de 2 grote vulkanen Cotopaxi (5897m) en Chimborazo (6310m) die allebei naar het schijnt technisch niet moeilijke te beklimmen zijn.....alleen errug hoog. (vraag ook Petra en Carl, die zijn zover ik weet op de Cotopaxi geweest).

Tja, dat was het wel. Verders, het is nogal een bananenrepubliek. Wegen zijn niet geweldig, openbaar vervoer ook niet. Auto huren en zelf rijden kan ik je niet aanraden gezien de volkomen anarchistisch wijze van autorijden daar. De veiligheid in het land is niet slecht voor Zuid-Amerika. Geen kidnappingen, wilde berovingen etc. O ja, kraanwater pertinent niet drinken....het is of de garantie tot ernstige diarree (of erger), of zo zwaar gechloreerd dat je de eerst 10 jaar je tanden niet meer hoeft te bleken...
De mensen spreken maar weinig Engels, maar zijn vriendelijk en welwillend tot communicatie, desnoods met handen en voeten.

Groetz,
Dennis
 
RE: Weer terug

Heij Frank,

De Cotopaxi is inderdaad niet lastig, 't is wel zwaar. Je begint vanuit een hut op 4800 mtr. en je klimt de volgende nacht/dag de belachelijke afstand tot dik 5900+ mtr.
Wij hebben eerst een week een trekking gedaan in het Antisana-gebergte, absoluut een aanrader. Andere trekkings lopen vaak over 4WD wegen, minder leuk vonden wij. Na lang zoeken hebben wij deze trekking gevonden en hij was echt supermooi! Hoge ruige bergen en uitgestrekte pampa's.....
Januari is de beste tijd wb het weer.

Denk ook es aan de Galapagos eilanden. Heel bijzonder en uniek. Wij hebben hier een week op een boot rondgevaren. Aan land iedere keer flinke wandelingen gemaakt en tussendoor ook veel gesnorkeld. Tussen de pinguins en haaien oa!
Wij hebben gekozen voor een niet-luxe kleinere boot, dus konden we ook kleinere (en minder druk met kuddes toeristen) eilandjes aandoen. Dit is ons erg goed bevallen.

Deze reis hebben wij gezien ons tijdgebrek van te voren al voor een groot deel vastgelegd. De organisatie waar wij dat gedaan hebben is Outsight (www.outsight.nl). Zij zijn ook een van de weinigen (ik dacht zelfs de enige, maar dat durf ik niet met absolute zekerheid te zeggen) die de Antisana-trekking aanbieden.

Een trekking in Ecuador is gecompliceerd. Je moet een permit aanvragen bij ELKE landeigenaar van wie je zijn land gaat oversteken. Dit is een enorme rompslomp, vandaar dat de gebruikelijke wijze van het maken van een trekking met een gids gebeurd. En uiteraard kun je het zo gek maken als je wilt qua luxe, zolang je maar betaald........ ;)

Anyway, mail gerust als je vragen hebt.
Veel plezier daar!
Petra
 
RE: Weer terug

Hey Petra & Dennis,

Dank jullie wel voor de tips & ervaringen.

Qua timing zitten we dus wel in een ander jaargetijden,
half sept tot half october, maar dat mag de pret niet drukken.
Verder gaan we bij een goede vriend van ons op bezoek, hij woont in Quito en is reisleider voor Baobab in Ecuador. Daar kunnen we ook erg veel van leren, alle info wordt gecombineerd tot een reisschema die ik tzt ook wel hier zal posten. Galapagos staan zeker op de agenda, 5 dagen met een bootje wrsl. Dat mag je niet missen volgens mij. We kijken er al weer naar uit. Jammer om te horen dat er veel smog is, heb ik in Bulgarije toch wel last van gekregen. (ik vermoed dat m'n hoestje daar aan ligt tenminste.)
We kennen ook nog een van de 'bekendere' kunstenaars uit Ecuador naar het schijnt, ook maar eens langs, plus er zou een nederlander een condor-farm hebben, lijkt me ook wle wat :)

Kortom, we gaan ons niet vervelen...
Ciao, Frank
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan