Grosse Walserweg


Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Sanne23

Guest
Waarschijnlijk wil ik deze zomer 10 a 12 dagen lopen van deze route. Heeft iemand ervaring met deze route die mij evt. wat hierover kan vertellen?

Alvast bedankt!

Groetjes Sanne
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Sanne,

Ik ben ook van plan de hele tocht komende zomer te gaan lopen.
Het idee is inderdaad ontstaan door een kleine brochure in Op Pad, vorig jaar! In Op Pad van de afgelopen maand stond een traject van 11 dagen. De totale route is 35 etappe's. Ik heb er een boek over gekocht en heb een boekje met de routebeschrijving en een fotoboek besteld.
Mocht je informatie willen, mail me dan maar!
j_lenderink@msn.com
 
Hoi Judith,

Ik heb je proberen te mailen, maar je emailadres weigerd bij mij.

Maar ik ben wel geinteresseerd in dat boekje dat je hebt gekocht over de routebeschijving. Ik ben zelf ook op zoek geweest naar meer informatie, maar ben niet echt ver gekomen! Kun je mij vertellen hoe dat boek heet en evt. heb gekocht?

Alvast bedankt!

Sanne
 
Hallo Sanne,
ik ga eind augustus begin september 12 dagen de AV1 lopen in de Italiaanse Dolomieten. Ik kampeer altijd bij hutten en eet in de hutten of restaurants. Dat lukt lang niet altijd, dus ben ik uitgerust voor eventueel 5 dagen wild kamperen. De AV1 is een pittige wandeling.

Als je je plannen wilt omgooien dan kunnen we eens nadenken om samen te lopen.

Met vriendelijke groet,
Maarten Schaareman
 
Hoi Maarten,

Dat is een mooie keuze, de AV1! Ik heb hem 2 jaar geleden gelopen en is zeker de moeite waard!
Ik ben nog steeds van plan om de G.W lopen, dus ik sla je aanbod af.

Groetjes Sanne
 
Hoi Sanne,

in de zomer van 2003 heb ik een groot deel van de Grosse Walserweg gelopen. Ik ben begonnen in Mittelberg en doorgelopen tot Aquacalda aan de Lukmanierpas in Zwitserland. Een mooie contrastrijke route door het Oostenrijkse Vorarlgebergte, het Zwitserse Graubunden en Tessin. Alle paden zijn rood-wit gemarkeerd en leveren bij goed weer geen bijzondere problemen op, wel zijn sommige passages met staalkabels beveiligd, zoals over de 'Bosen Trit'naar de Douglashut.
De meeste gedeelten zijn niet drukbelopen, soms zelfs eenzaam. Het mooiste deel vond ik van Vrin naar Campo Blenio. Je steekt hierbij de opmerkelijke Greina vlakte over en daalt via het mooie Lago di Luzzone af naar Campo.
Ik heb gebruik gemaakt van het gidsje:
Der Grosse Walserweg van Gert Trego, ISBN nummer: 3-930187-00-0
Een klein handzaam gidsje dat makkelijk in een broekzak past. De hele Walserweg van Mittelberg tot Zermatt wordt hierin beschreven.

Iwan
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan