GSM ??

  • Onderwerp starter Onderwerp starter kollmer
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

kollmer

Guest
Vanaf september gaan wij onze reis rond de wereld maken en komen hierbij onder andere in landen als Japan, Australie, Argentinie en Alsaka. Nu lijkt het ons best handig om (in noodgevallen) bereikbaar te zijn, echter kun je volgens ons met een GSM nog steeds niet wereldwijd bellen of gebeld worden. Wat nu: tri-band, satelite, lokaal een prepaytje kopen etc???
Wie heeft advies?

Wim & Janneke
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

ik weet zeker dat er ook gsm's zijn die met een speciale antenne .... zijn uitgerust (ik weet er echt niet veel van, behalve dat het wel degelijk bestaat) die over de hele wereld ontvangst hebben. kijk misschien eens bij ericsson.
 
M.i. is je beste optie een tri-band GSM (motorola bijv.) met een abonnement van KPN of Libertel. Kijk op hun sites even in welke landen zij dekking hebben.

Satteliettelefoons zijn erg duur (aanschaf en gebruik) en vele malen zwaarder dan de bekende gsm-etjes.

In elke uithoek van de wereld is ook een internetcafe te vinden, dus als je niet kan bellen kan er altijd nog op de email teruggevallen worden.

Goeie reis !
 
Libertel heeft inderdaad een hele goede buitenlandse dekking. Tri-band toestellen zijn in Amerika en Japan onmisbaar, daar gebruiken ze de 1900Mhz band, Nederland 900/1800. Als je op wereldreis gaat lijkt is een toestel met een lange standby tijd ook erg belangrijk, je weet nooit wanneer je een stopcontact tegen komt, tenzij je uitsluitend in hotelletjes overnacht.

Sateliet telefoons zijn punt 1 onbetaalbaar en degene die echt wereldwijd beschikbaar was, is laatst failliet gegaan.

Je kan je natuurlijk afvragen of je wel overal bereikbaar wilt zijn, het heeft soms z'n voordelen om echt op je zelf aangewezen te zijn :)

Groetjes,

Dirk.
 
Beste Hiking-vrienden, bedankt voor de input.
Na jullie informatie en wat shoppen hebben we de volgende keuze gemaakt:
Een Motorola Timeport (Triband) met een basis abbonement van Libertel. Voordeel van Libertel bleek te zijn dat zij hun toestellen niet voorzien van een Simlock (in tegenstelling tot KPN), waardoor we dit toestel lokaal kunnen voorzien van een prepay kaartje en dat scheelt nogal als je gebelt wordt vanuit Nederland.

Nb. Voor het bijhouden van onze reis zie:
http://www.wim-janneke.com


Wim & Janneke :-)
 
Hoi Wim en Janneke,

Ik ben 2 maanden geleden in Argentinie geweest en nog KPN nog Libertel worden daar ondersteund. Het stikt daar wel van de telefoon winkels (telefonica) waar je in privacy kunt bellen.

Als je een goede GSM zoekt die wat kan hebben moet je de ericsson 320S eens proberen, wel erg groot maar water, stof en schok bestendig. Ericsson heeft ook nog een duurdere uitvoering die waterdicht is, maar hij is ook 2 keer zo groot!

Groeten Erik
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan