Hak potjes herverpakken


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik vroeg me af of je bv potjes van Hak kan herverpakken in bv plasic van een sealapparaat? of moet ik het dan opnieuw pasturiseren?

Poeder voedsel vind ik niet echt lekker voor de warme maaltijden dus maak liever zelf een partij dingen, en dan zelf sealen/houdbaar maken.

Dacht dat ik het bv zou kunnen doen door de gesealde zakjes een uur in water van 75gr laten liggen ofzo?

Zou dit kunnen werken?
 
Hoi,

Ik heb eigenlijk geen flauw idee of dat herverpakken werkt, maar kan je alvast wel vertellen dat als je dat gaat doen alles echt mega zwaar word. Er zit dan namelijk nog water in de bijv groenten die je herverpakt. Dat is nou juist wat er uit moet en waarom iedereen poedervoedsel meeneemt! Water kun je namelijk overal wel vinden om dat poedervoedsel mee aan te lengen. Dus anders moet je ook aan een 0,5 l water per dag gaan denken dat je extra meesjouwt. En de inhoud van een pot of blik is al gauw een halve kilo en dan heb je der nog maar 1 per dag. Ergo; mooi plan, maar ik denk dat je dan wel een erg zware rugzak krijgt,

Nogmaals of dat herverpakken lukt weet ik niet, mare wat ket je om het thuis uit te proberen en na 3 week eens open te maken en te kijken of het eetbaar is. Het is iig een mooi experiment!!

succes moet zoeken naar iets wat je lust,
 
Ik denk dat de zakjes "pasteuriseren" door ze een uur in 75 graden te laten liggen niet echt werkt. Los of dat bacteriologisch afdoende is (durf ik niets over te zeggen) denk ik dat je met zakjes snot blijft zitten.

Ook niet echt lekker.
Dan zijn groenten die op een goede manier zijn gevriesdroogd toch een beter alternatief. En smaak kan je er aan geven door flink met kruiden etc te strooien.

Succes.

Rob
 
Pasteuriseren is NIET afdoende voor langere tijd. Voor groente, fruit en zuivel wordt de houdbaarheid na pasteuriseren ongeveer een week mits gekoeld bewaard.
Om iets langere tijd te bewaren moet je het (ruim) boven de 100 graden verhitten, meestal wordt het minder dan een minuut op 120 of 140 graden verhit.

Groetz,
Dennis
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan