handdoeken


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey iedereen,
Een heel praktische vraag maar voor een beginner een zorg.
Hoe krijg ik mijn handdoek na het douchen droog zodanig dat ik in mijn rugzak bij het trekken geen natte handdoek moet meenemen.Zonder heel dure sneldrogende handdoeken te moeten kopen die al vlug voor een degelijk formaat rond de 25 euro kosten.
Graag praktische tips!
Ook graag tips om zo weinig mogelijk gewicht mee te nemen.
Ik kan het moeilijk verwoorden wat ik bedoel maar ik denk aan heel praktische dingen die al een paar honderd gram schelen in je rugzak.
Alvast bedankt.
Marc
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Klinkt misschien raar, maar een goedkope sneldrogende dweil is van (ongeveer) hetzelfde materiaal als een dure sneldrogende handdoek.
 
ola,

Bij de Xenos had je in het verlden goedkope handdoekjes. Niet de lichtste, maar wel met een goede prijs kwaliteit verhouding. Daarnaast kun je ook de huishouddoekjes van een supermarkt nemen. Goedkoop, licht en drogen als een tierelier. Ook handig om een natte tent droog te maken.:+

groet,
Richard
 
Xenos heeft tegenwoordig ook lichte handdoeken en werken netzo goed als die dure. Lijkt een beetje zeide achtig materiaal.
 
>Xenos heeft tegenwoordig ook lichte handdoeken en werken
>netzo goed als die dure.

Lijken net zo goed te werken als die dure ;)

Volgens mij missen ze onder andere de antibacteriële werking, maar die is vooral interessant als je méér dan 2 dagen onderweg bent.

Raymond
 
douchen tijdens de trekking ???

je bedoelt het bad in de rivier? Geen handdoek nodig. Opdrogen aan de lucht of afdrogen met je T-shirt wat na 10 minuten toch weer nat is..

russian_nomad
Twan
 
>douchen tijdens de trekking ???

Als we tijdens een meerdaagse wandeling de keuze hebben om op een camping kunnen staan, maken wij dames daar graag gebruik van. :+

Ik verheug me op de komende wandeling in Engeland deze zomer. Dan wandelen we voor het eerst sinds jaren weer eens in een gebied waar campings/douches zijn.

Ik gebruikte vroeger een zeem en tegenwoordig een piepklein trekkinghanddoekje. Tip: koop een iets grotere dan 20x40 cm. Zo klein is niet handig om je rug mee af te drogen. Ik heb trekkinghanddoeken van andere mensen zien hangen die 8x zo groot zijn als die van mij en niet noemenswaardig zwaarder zijn.

Linda
 
Dat gaan we een keer testen hier op het lab;-) De handdoek goed drogen is al het halve werk, in je rugzak een natte handdoek proppen gaat na een paar dagen sowieso groeien met of zonder behandeling.
 
>in je rugzak een natte handdoek proppen
Ah, jij bent een propper, geen vouwer? :)

Zonder dollen: ik hang mijn handdoeken altijd gewoon aan de buitenkant van mijn rugzak en dan zijn ze in no time droog.

Raymond
 
Niemand die merken noemt? Dan doe ik het maar...

Rubytec towel. Werkt perfect als een soort zeem. Dus je droogt je zelf niet af maar je zeemt je zelf af. En in tegenstelling wat anderen schreven, de kleinste is voldoende. Scheelt weer gewicht. Als het doekje verzadigt is wring je 'm uit en 'zeem' je weer verder.

Voor de prijs hoef je ze echt niet te laten liggen, ik gebruik al minstens 6 jaar hetzelfde doekje (weten jullie ook gelijk hoe vaak ik me onderweg douche, wat weer extra ruimte in het OV geeft).

En uiteraard een vochtig doekje hang je buiten je rugzak. Gaat in de zak dat doekje niet rotten dan rot er wel wat anders in je zak...
 
hoi iedereen
bedankt voor de vele bruikbare tips.
Ik lees op andere fora dat er mensen zijn die microvezel doekjes van Vileda, Colruyt of Aldi gebruiken.
WIe heeft er daar ervaring mee? En welke doekjes zijn het dan juist?
Ook tips om de rugzak zo licht mogelijk te houden zijn welkom!
Alvast bedankt
Marc
 
Natuurlijk durf ik best merken te noemen. Ik heb een Fine Well, dat is nu Rubytec en die voldoet goed. In de maat 60x120 kost die officieel 18,95 en dat is groot genoeg voor een douchebeurt met haarwassen. Nog groter heeft geen zin, die worden te massaal en kan je niet meer over de rugzak te drogen hangen. Een nog grotere maat is alleen zinvol voor lieden die de hele dag op het warme zand willen liggen dutten.
Andere merken: met Sea to Summit kreeg ik niets droog en MSR Packtowel is door het Duitse Globetrotter uit de collectie gehaald na teveel klachten van klanten.
Die doeken van Xenos kunnen best wat, al ze zijn zwaarder en houden teveel water vast waardoor het gewicht nog weer hoger wordt, maar ze drogen wel goed af.

Groeten,
Boelo
 
Tip: alleen het hoognodige meenemen, dat werkt meestal het best :)

Tip: handigheidjes die je vaak ook zelf kan bedenken bv ik wil wijn meenemen! Schenk dan de wijn in een plastic flesje en laat het glas thuis.

Door zo te denken (wat je nu ook al doet) leer je door ervaring steeds lichter te gaan. Op een gegeven moment maakte ik de afweging, wil ik hiermee verder? Toen daar het antwoord Ja op was ben ik pas lichtere spullen gaan kopen.

Leuk om te vermelden: mijn eerste hike wat met mijn broertje met een tent van 7,5 kg omdat ik per se niets wilde kopen...

Blijf dus kritisch denken!

Roel

PS Misschien is het handig om in het vervolg en topic met twee totaal verschillende vragen apart van elkaar te openen. Dit maakt het zoeken voor nieuwe bezoekers makkelijker.

---
http://www.wandelenisleuk.nl
 
"Ook graag tips om zo weinig mogelijk gewicht mee te nemen.
Ik kan het moeilijk verwoorden wat ik bedoel maar ik denk aan heel praktische dingen die al een paar honderd gram schelen in je rugzak.
Alvast bedankt.
Marc"

Snuffel dit forum eens op je gemak door. Deze vragen zijn al zo vaak behandeld dat je met wat zoekwerk zo een kilo of 10 kan besparen....

:p
 
Van Vileda bestaan ook camping theedoeken.
Licht, niet heel groot en ze drogen (de afwas) heel goed af. Even in de wind aan de scheerlijn of aan je rugzak en hij is weer droog. Voor onszelf gebruiken we de rubytec handdoekjes, ook super.
Maar wellicht kun je jezelf ook afdrogen met de vileda theedoek, die voelen echt niet eng aan ofzo...
Ga ik toch ook eens proberen :)
 
Helemaal eens met Sander. Met als kanttekening, dat ik bij meer dan drie dagen twee van die kleintjes meeneem: eentje als tentzeem/theedoek/allesdoekje/handendroogdoek en de andere als handdoek na het douchen.
 
Ik droog me tijdens vakanties (en na het sporten) altijd af met een microvezel dweil van de Zeeman. Werkt prima, weegt en kost bijna niks. Heeft ook bijna geen volume, ik kan dus gemakkelijk een paar reservehanddoeken in mijn sporttas laten wonen, dan zit ik nooit zonder en kan ik in geval van nood iemand uit de brand helpen. Met wandelen heb ik er wel maar eentje bij me. En twee vaatdoekjes, eentje (geel) voor de afwas, en eentje (roze) voor de tent.
Ik krijg met die handdoekjes zelfs mijn halflange haar droog. Ik wring hem uit, en hang hem aan de buitenkant van mijn rugzak.
 
>Als we tijdens een meerdaagse wandeling de keuze hebben om op
>een camping kunnen staan, maken wij dames daar graag gebruik
>van. :+

Sommige heren ook...waaronder ondergetekende.

Groetz,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Zelf heb ik ook al jaren een Rubytech. Qua afmeting heb je niet veel nodig om je af te kunnen drogen. Heb die van mij (40x90cm) in tweeën geknipt, randjes om genaaid en klaar!
Op korte hikes neem ik er eigenlijk geen mee, voor langere 1 of 2.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan