Handigheidjes


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Dag Hikers

Ik ben wel benieuwd naar handigheidjes die jullie in de loop der jaren op hebben gedaan. Dan bedoel ik van die dingen die je niet zo snel ziet in een buitensportzaak, maar die hebt gehoord van andere hikers, of door hen hebt zien gebruiken.

Voorbeeld: ik heb een hikingtocht gemaakt in Nieuw Zeeland onder begeleiding van een gids. Vooraf moesten we onze backpacks weer inpakken en eerst een grote vuilniszak in onze rugzak doen. Dit zorgde er dus voor dat onze kleding en slaapzak altijd droog over kwam. En het heeft geregend die 10 dagen!

Ik zou graag van jullie van dit soort handigheidjes willen weten.

Ben heel benieuwd :)

RenCel
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RenCel,

Heb je de rubriek "Tips en Tricks" op deze site al doorgespit? Daar staat hetgeen je zoekt.

Je krijgt trouwens meer to the ponit informatie met bruikbare tips als je een gerichte vraag stelt over een bepaald probleem.

Verder denk ik dat het voorbeeld dat je noemt nooit als "handigheidje" zou worden genoemd, omdat het voor een heleboel mensen de gewoonste zaak van de wereld is.

Marla
 
Dankjewel Marla

Ik ga daar wel eens even rondkijken. En dat van die vuilniszak was voor mij echt niet de normaalste zaak van de wereld. Anders had ik het niet als voorbeeld genoemd.

Het gaat mij erom dat beginnende hikers, zoals ik, van de meer ervaren hikers kunnen leren. En dat we niet zelf het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.

Dus de dingen die jij als normaalste zaak van de wereld beschouwd, kan voor mij een hele eye-opener zijn.

RenCel
 
Beste NN,

Misverstand ...
Ik bedoelde uiteraard niet te zeggen dat je niet zou kunnen leren van wat ervaren wandelaars normaal vinden.

Ik bedoel te zeggen dat jouw erg algemene vraagstelling ("handigheidjes") bij velen waarschijnlijk niet adviezen oplevert met voor hen hele gewone dingen. Dat is domweg omdat het woord "handigheidje" associaties heeft met juist een bijzonder slimme vondst, toevallig ontstaan door omstandigheden zoals gebrek aan het meest voor de hand liggende materiaal, kostenbesparing of wat dan ook.

Het gaat dus meer om de beleving van het woord "handigheidje". Voorbeeld: als je een wasknijper voor het eerst ziet kan zo'n ding als een geniaal handigheidje ervaren worden, maar toch niet als je die dingen vanaf je kleutertijd al door je moeder hebt zien gebruiken; dan maakt de alledaagsheid ervan dat het niet in je opkomt te noemen als iemand tips vraagt om het ophangen van de was. (Pfoeh... erg veel woorden nodig, maar misschien begrijp je het nu).

Juist daarom adviseer ik je de vraagstelling specifieker te doen toegespitst op een bepaald probleem of tenminste naar een bepaald veld (koken, pakken ... maar daar zijn dan juist de rubrieken van Tips en Tricks weer van). In dit geval van het (reeds gegeven) antwoord had de vraag dus kunnen zijn: hoe pakken jullie je rugzak in als je naar een gebied met veel regen gaat? Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.

Dus voel je vrij van alles te vragen aan de meer ervaren wandelaars op de Hiking-Site (niets is te gek!) maar vraag het specifieker.

Marla

P.S. Los van de mores op de Hiking-Site (over de anonimiteit en hoffelijkheid zijn al uitgebreide discussies gevoerd) en nu uitsluitend voor mezelf sprekend, omdat ik jou nu opnieuw antwoord: ik vind het gewoon leuker als je gewoon bij ondertekening je voornaam gebruikt.
 
Dag Marla

Dankjewel voor je uitgebreide antwoord. Nu begrijp ik wat je eerder bedoelde te zeggen.
Ik heb de tips en tricks doorgenomen en al wat handigheidjes genoteerd...

Groeten,
René
 
Hoi René,

Nog een tip...
Op regenachtige zondagen gewoon veel prikbord-draadjes lezen., Vooral van de rubrieken "Materialen" en "Rond het kampvuur". Er staat echt ongelooflijk veel in!
Als ik eens wat bedenk wat ik wil weten tik ik eerst de zoekfunctie op de Hiking-Site in en vaak kom je onverwacht weer allerlei nuttige zijweggetjes met andere onderwerpen in de onderlinge uitwisseling tegen.

Marla
 
Ga ik doen... :)

En voor deze zaterdag & zondag zijn we alvast aan het oefenen op het Pieterpad. Rugzak met alles erin mee. Beetje oefenen voor Noorwegen, haha...

Spannend!

Groetjes,
René
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan