Handschoenen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi, luitjes,

Ik heb weer eens wat verzonnen om even over te babbelen... :)

Handschoenen. Afgelopen zaterdag ben ik op zoek geweest in outdoorzaken naar dunne, waterdichte handschoenen (voor op de fiets). Ik heb ze niet gevonden.

De reden is dat het in Nederland niet vaak zo koud is dat dikke handschoenen nodig zijn. Handen worden wel koud als ze nat worden. Dus m'n idee was, een handschoen niet veel dikker dan een thermostof, maar dan wel water- (en dus wind-) dicht.

Het verhaal van de zaken is meestal dat het moeilijk is handschoenen waterdicht te krijgen, alle naden moeten getaped worden, wat extra dikte oplevert.

Ik heb nu nieuwe dunne stretch handschoentjes gekocht van 9euro en voor daarover waterdichte wanten van 50euro, niet veel meer dan een laagje goretex, zeg maar. Ik denk dat het een goed compromis is, al kan ik mijn bel dan niet meer bedienen... :(

Ik had trouwens al waterdichte dikke handschoenen voor als het wél echt koud is.

Reacties?

grtz
Henk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hai,

Ik was een paar weken geleden in een winkel waar ze waterdichte handschoenen hadden. Volgens mij was het merk "Seal" of zoiets. Ze hadden ook sokken van hetzelfde spul maar helaas niet in mijn maat. De handschoenen trouwens ook niet.

Het was van een soort surfpakkenmaterial gemaakt maar dan redelijk dun. Mij trok het wel aan, vooral de sokken maar ja...

Toedeloe,
Duncan.
 
Hoi

Vorig jaar heb ik bij bever een paar dunne handschoenen voor op de fiets gekocht die winddicht en sterk waterafstotend zijn.

Ik zag ze vrijdag nog in de winkel hangen bij Bever. Ze zijn van Mallory & Irvine en volgens mij waren ze €29,95. De malsoft shell handschoen. Materiaal is soft shell

Mijn handen bleven in ieder geval 1 uur droog en warm in de regen, misschien is dat voldoende???

Ze bevallen bij uitstekend!!

Groetjes Marcel
 
Yup, ik heb die Seal handschoenen. Ik gebruik ze altijd bij het snorkelen. Weet alleen niet of zou nou zo ideaal zijn om en fietsstuur continu mee vast te houden (echt lekker zit dat volgens mij niet).

Heb je al AGU gekeken? Die hebben toch die Thinsulate en Porrel handschoene? Misschien is dat wat je zoekt?

Raymond
 
De specifieke ijsklimhandschoentjes van tegenwoordig?? Black Diamond maakt bijvoorbeeld dunne waterdichte handschoenen, die ook wel warm zijn. Outdoor Designs en Extremities dacht ik ook. Bij Bever den Haag hebben ze volgens mij wel dergelijke handschoenen. Bel anders vantevoren ff, leg het ze uit en vraag naar dit type handschoen.

Afwashandschoenen en bouwmarkthandschoenen zijn een goedkopere waterdichte oplossing, die ook bij het ijsklimmen worden gebruikt. Zal ongetwijfeld ook voor jouw doel einden werken.

Groeten Bas
- kreeg afgelopen de zaterdag dezelfde vraag en had verwacht dat andere winkels je hieraan konden helpen...:eek:
 
Als je op zoek bent naar die goedkope gevoerde waterdichte werkhandschoenen zou ik deze week effe naar de aldi rennen.

Neopreen handschoentjes kunnen ook een oplossing zijn, ze ademen alleen niet.
 
Uiteraard zoek ik wel ademende handschoenen. Als je je handen droog wilt houden, betekend dit ook droog van zweet.

Er zijn wel wat winddichte handschoenen die waarschijnlijk redelijk waterafstotend zijn, maar die zitten vaak slecht (teveel naden bij de meeste!), en zijn niet volledig wat ik zoek, omdat ze gewoon waterdicht moeten zijn! De waterafstotendheid wordt bovendien altijd minder als je ze wast.

Ik ben bij vier outdoorzaken in Delft en Rdam geweest, en vond dat wel weer voldoende.

Maar twee verkopers hadden het er dus over dat dunne handschoenen slecht waterdicht gemaakt kunnen worden, vanwege de vele te tapen naden, daar heb ik nog niemand over gehoord?

grtz
Henk
 
Hmm? Ik zie de relatie tussen dunne handschoenen en te tapen naden niet... Dus bij dikke handschoenen heb je geen te tapen naden...?
Naaien ze die dingen met zwelgaren dan? :7 :7
Maar alle gekheid, naden tapen bij handschoenen is ongetwijfeld een draak van een werk en maakt het draagcomfort niet beter. Maar moeten de naden getaped worden, kan dat niet gewoon gesealed zijn....? Ik heb op internet gezocht bij een aantal merken fietskleding, maar ze maken de meest geweldige waterdichte goretex jassen en broeken, maar handschoenen hoeven blijkbaar niet waterdicht te zijn volgens hen.

Maarruh, Henk, als je wat vind, ben ik ook geinteresseerd :)

Groetz,
Dennis
 
Je kunt handschoenen wel behandelen zodat ze in hoge mate waterafstotend worden en toch voldoende stroef blijven, met Nikwax Glove proof.

Nou ben ik van Nikwax dus ik mag eigenlijk niet op deze manier reageren, maar ik dit geval kon ik het niet laten.

kees kolbe.
 
>Nou ben ik van Nikwax dus ik mag eigenlijk niet op deze manier
>reageren, maar ik dit geval kon ik het niet laten.
>
Kees, niks mis mee met zo reageren. Je schreeuwt niet van de daken dat iedereen aan de Nikwax moet, maar reikt een oplossing aan voor een probleem. Zouden meer importeurs moeten doen :p

Raymond
- wist niet eens dat er speciale Nikwax voor handschoenen was
 
Persoonlijn ben ik niet zo van de middeltjes om iets waterdicht te maken, ze zijn vaak erg duur en na elke wasbeurt moet je het overnieuw doen. Ik heb een keer een jas geimpregneerd, en daar had ik een hele bus voor nodig.

Alleen mijn schoenen impregneer ik wel.

Maar we hadden het over handschoenen. Voorlopig heb ik in ieder geval weer een oplossing, dus even geen behoefte om andere te zoeken. Ik hoef niet meer paar te hebben dan ik nodig heb en gebruik.

Maar dat neemt niet weg dat ik altijd graag van anderen hoor of ze met hetzelfde probleem zitten, of al een oplossing hebben gevonden...

grtz
Henk
 
Volgens mij heb ik bij de verschillende buitensport zaken in mijn omgeving wel eens Gore Tex overhandschoenen gezien. Deze zin niet dikker dan een paclite jas. Lijkt me toch voldoende. Ik zal morgen eens bij mij in de winkel kijken wat wij hebben liggen en van welk merk, want dat weet ik nu ff niet.

Eins
 
>Volgens mij heb ik bij de verschillende buitensport zaken in
>mijn omgeving wel eens Gore Tex overhandschoenen gezien.

Nog niet gezien, wel overwanten, die heb ik dan ook gekocht. Ze werken prima (waterdicht/ademend), maar gelijk wat nadelen: Doordat je vingers vastzitten kan je je remmen niet subtiel bedienen, en doordat ik twee handschoenen over elkaar aanheb gaat het schuiven als je wilt schakelen (heb gripshift).

grtz
Henk
 
>Volgens mij heb ik bij de verschillende buitensport zaken in
>mijn omgeving wel eens Gore Tex overhandschoenen gezien. Deze
>zin niet dikker dan een paclite jas. Lijkt me toch voldoende.
>Ik zal morgen eens bij mij in de winkel kijken wat wij hebben
>liggen en van welk merk, want dat weet ik nu ff niet.
>
>Eins


Yup en nu bij de Zwerfkei een krat vol in de koopjeshoek. Goretex overwanten voor ongeveer 27 euries, ideaal als je gewone wolle handschoenen hebt. Het merk is Outdoor Research (OR). Alléén in blauw voor deze prijs verkrijgbaar.
 
Bij de outletstore van de Bever in Den Haag lag ook een hele bak afgeprijsde gore-tex handschoenen o.a. van Mammut
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik zal even iets mmer over die Zwerfkei uitverkoop vertellen: ik heb ze namelijk gekocht laatst omdat ik echt even niets anders kon veroorloven.

Het zijn een soort dunne goretex ovenwanten bedoelt om over een paar niet waterdichte handschoenen te dragen.
Reken op veel moeite bij knoopjes, ritsjes en ander fijn gepriegel.

Rob


Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan