Hangmat als tent... hoe windvast?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal,

Nog 7 nachtjes en dan ga ik naar IJsland! (blijkbaar erg populair op de hiking-site) Eerst 2 weken georganiseerd hiken, maar daarna blijf ik nog een weekje ter eigen invulling.

Naast Reykjavik goed verkennen wil ik ook gaan kamperen. Wanwege het gewicht in mijn rugzak en het gebrek aan bos op IJsland (heb ik van horen zeggen) wil ik mijn hangmat (Hennessy's standaard) als tent gebruiken. Zie: http://www.hennessyhammock.com/use-as-a-tent.htm

Ik maak me zorgen over de wind-bestendigheid, heeft iemand hier real-life ervaring mee? Onze hangmat-specialist Jan Anne misschien?

Tips over het tactisch vastzetten van wandelstokken, of mooie (beboste) kampeerplekjes in de buurt van Geysir/Thingvallavatn zijn zeer welkom!

Groeten,

Harry
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hee Harry,

Volgens mij is dit niet het juiste prikbord voor deze vraag, ik dacht leuk ipv een tarphike een hangmathike:7

Ik heb wel wat gerommeld met m'n hangmatjes maar om mij nou een expert te noemen gaat wat ver, zal in ieder geval een poging wagen hoewel ik (nog) niet in IJsland ben geweest.

Het hele hangmat concept spreekt mij aan omdat ik juist niet op de grond hoef te liggen en/of een relatief zwaar matje mee moet zeulen. Tevens gebruik ik ze alleen (na schande wijzer geworden te zijn) in een beschutte omgeving als bv een bos omdat het design niet bestand is tegen te veel wind, slecht voor de stabiliteit en een beetje frisjes op de niet geisoleerde onderkant.

Als je de hangmat als tarp in een bosloze omgeving gaat gebruiken is volgens mij vragen om moeilijkheden, de wind heeft vrij spel en het HH design is een horizontaal afgespannen stuk zeil die met maar twee punten aan de grond vast zit (de andere hoeken zitten aan je wandelstok). Ik betwijfel tevens of je haringen kan gebruiken in alle delen van IJsland, volgens mij is het gros rotsachtige ondergrond...

Volgens mij is vriend Martijn nu in IJsland met z'n tarp (6 punten aan de grond) en stokken, denk dat hij je precies kan vertellen of dat een geslaagde actie of een wijze les is geweest als hij op tijd terug is.

Just my two cents.....

In ieder geval een fijne vakantie toe gewenst.
 
hmm, zelf ik ook alweer jaren een dergelijke hangmat.

Zelf gebruik ik de fly als "tarp" en kruip gewoon in een bivi onder de tarp. Is wat meer comfi en helaas is de hangmat zelf niet waterdicht (heb de aller eerste gekocht op een oppad beurs lang geleden, mocht zelfs niet direct mee nemen....).

Als je echt lichtgewicht wilt gaan, kun je ook eens kijken naar bv een vaude refuge, heb ik zelf das een erg luxe sheltertje (heb een model 2004) met plek voor twee. Weegt 800 gram.

SucceS

Bas
 
Uhm, foutje... deze thread hoort inderdaad thuis op een ander prikbord... Raymond... hellup (nooit vanaf je werk posten: dan word je alleen maar afgeleid door collega's enzo) :+

Aangezien ik niet van plan ben nu ook nog een tarp + bivakzak te kopen (ja, ik ben zo eigenwijs als een hunebed-menhir) hoop ik toch 2 geschikte bomen op IJsland te vinden en zo niet, dan zal ik met een beetje mazzel (of Deo Volente) over een paar weken laten weten hoe het was... ik heb er nu al zin: met windkracht 7 in een onbeschutte omgeving een nacht in de stromende regen tarp-hang-kamperen....mwroaarrh..

Dat over het aantal afspanpunten snijdt wel hout trouwens, dat wordt improviseren... en volgens mij komt Martijn 1 dag na mijn vertrek terug :p Hij doet dezelfde trip, een editie vroeger.

Groeten en bedankt heren!

Harry
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan