Hangmat


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Zijn er mensen die ervaringen hebben met hangmatten?

Ik kijk nu rond bij de lichtgewicht hangmatten en vond deze:

- Coghlan's Sportsman's Hammock
- Eagle Sharp

Zijn dit goede producten? Is een lichtgewicht hangmat in de praktijk stevig genoeg voor een persoon van 90-95 kilo? (niet mijn eigen gewicht)

Ik ben open voor allerlei tips.

Groeten,

Linda
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Linda,

Ik let zelf op de volgende punten:
1* de diepte / breedte: Hij moet diep genoeg zijn zodat je er niet gemakkelijk uitvalt en comfortabeler ligt.
2* sterkte: Ik weeg zelf 95 kg. Met wat kleding aan zit je al snel op 100 kg of wat meer. Niet alle hangmatten kunnen dat aan. Vooral de piekbelastingen bij de 'in- en uitstap' zijn zwaar voor de hangmat.
3* waar wil je 'm gebruiken? Binnen of buiten? De ophanging is dan van belang en of je de mugjes weg wil houden.

De Coghlan raad ik niet aan. Heb een vergelijkbaar model gehad. Is niet diep genoeg. OP het moment dat je er in gaan liggen komt er spaning op te staan en trekt de hangmat zich smal. Sommige modellen voorkomen dat met een stok. Maar hoeft niet als de hangmat diep genoeg is. daarnaast gebuikte ik 'm in de boomgaard maar het te smalle touw (+/- 1 cm) beschadigde de schors vd. bomen. Maar ook daar zijn oplossingen voor.

De Eagle kon ik niet vinden op het net.
Heb 2 jaar geleden een Brazialiaans hangmat gekregen van een vriend die daar op vakantie is geweest. Super ding. Groot, sterk en comfortabel! Ideaal voor thuis. maar je neemt 'm niet mee op pad omdat het stof (katoen) zich vol zuigt met water als het nat wordt.
Kies dan een nylon model hangmat.

Ben zelf ook nog op zoek naar een geschikte hnagmat voor mee op pad. Maar nog niet gevonden.

Hopelijk heb je er wat aan.
Groeten, Twan.
 
Hoi Twan,

Bedankt voor de tips zolang. Qua gebruik dacht ik aan auto- en wandelvakanties en evt. thuis. Gewoon voor tussendoor lekker liggen bij het kampeerplekje, dus niet erin overnachten.

Die Eagle Sharp zag ik o.a. hier:

http://eshop.hoypuls.no/product/3854/&category_id=895

Op het plaatje lijkt hij trouwens niet zo lang ten opzichte van het meisje. Ik heb een man van 1.93 m en die moet er ook inpassen.

Linda
 
Hee Linda,

Ik heb absoluut geen ervaring voor je mbt hangmatten, maar wel een sugestie:

http://www.hennessyhammock.com/

Ik zou het adventure race model willen hebben: 425 g en in een paar seconden af te breken.

Klik op de Big/Tall button: voor mensen vanaf 1 meter 83 en tot een kilo of 160. Het lijkt me dat je hennesey al kent omdat dat al jaren DE hangmat maker is, maar ik wilde hem toch noemen aangezien je het er niet over hebt.

Eins
 
Hi,

idd zelf heb ik al weer een aantal jaren een http://www.hennessyhammock.com/ hangmat en moet eerlijk zeggen dat dit echt super ligt, zeker door de onderingang kun je der ook niet uitvallen. Misschien is het wel een beetje overkill als je ook thuis wil hangmatten, maar echt wel goed.

Bas
 
De breedte van de hangmat is het allerbelangrijkste. Niet alleen omdat je er anders snel uitvalt, maar ook omdat je dan zelf schuin in de hangmat kan liggen. Met dit schuinliggen zorg je ervoor dat je ruggegraat recht blijft. Ik ben vorig jaar in Brazilïe geweest, en heb daar zelf een hangmat gekocht. Ik heb ze daar niet gezien met die stokjes aan het uiteinde, en dat zal niet zonder reden zijn. Ik heb bij elkaar een nacht of 6 prima geslapen in mijn hangmat, en dat voor iemand die een slechte rug heeft, en thuis een super-comfortabel
Hastens (welke alt is die puntjes op de a) heeft..
Jammer dat ik hem thuis niet kwijt kan...
De firma Hoog (www.hoog.nl heeft ook genoeg hangmatten in voorraad.
Groetjes,
Mirjam
 
Jep Zo'n Braziliaans ding is echt super.

>>Mirjam, een trema op de ä = schift + dubbele aanhalingstekens.<<

Heb ook even bij Hoog gekeken, die hebben idd een ruim assortiment.

gr. Twan.
 
>>>Mirjam, een trema op de ä = schift + dubbele
>aanhalingstekens.<<

Dat werkt niet altijd. En anders is de alt code 132. ;-)
 
>Is een lichtgewicht hangmat in de
>praktijk stevig genoeg voor een persoon van 90-95 kilo? (niet
>mijn eigen gewicht)

>Ik heb een man van 1.93 m en die moet er ook
>inpassen.
>
>Linda


Houdt dit in dat jullie gezamelijk gewicht 95 kilo is? ;-)
 
Twan en Ellen, even off-topid:
Dank, je ziet het, je leert altijd wel wat op hiking-site.

Twan, inderdaad zijn die Brazilïaanse hangmatten fijn. Maar: alleen wel zwaar. Die van mij is van katoen, en weegt volgens mij wel bijna 3kilo x( x(
 
Hoi,

Iedereen bedankt voor de antwoorden.

Ik kende Hennessy nog niet (weet helemaal niets van hangmatten). Ik had verwacht dat hangmatten van open materiaal zouden zijn, zodat je om je heen kunt kijken als je erin ligt. Op de foto's van Hennessy lijkt me dat je er zo diep inligt dat je niets meer om je heen kunt zien. Klopt dat? Die onderingang klinkt wel slim.

Linda
 
Ik en mijn vriendin zijn ook benieuwd naar het gebruiken van een hangmat voor wandeltochten van enkele dagen. We vragen ons toch wel af: krijg je geen ontzettende kromme rug als je een nacht in een hangmat hebt gelegen? Is het niet beter om echt plat te liggen?

Groeten,
Edwin
 
Edwin,

Ik had er ook eerst mijn twijfels aan. Maar ik heb overlegd met mijn fysio, en zelfs die vond het goed, terwijl ik bij hem onder behandeling was voor lage rugklachten. Om te voorkomen dat je krom ligt: Schuin er in liggen! Als je echt precies met de lengte van de hangmat mee ligt , lig je als een banaan. Maar, als je dus zowel met je voeten als het hoofd niet in het midden, gaat liggen, lig je diagonaal. Voorwaarden: de hangant moet geen latjes aan het uiteinde hebben, en hoe breder hoe beter! De mijne is naar schatting 1.20 a 1.40.
Succes ermee!
Mirjam
 
Dus als je helemaal dwars gaat liggen heb je helemaal een schommelbed eigenlijk? Bij jouw hangmat mag je dan ook niet langer zijn dan 140 cm om niet met je benen buitenboord te liggen. :)
Maar, serieus, bedankt voor je tip. Als ik ergens eens een hangmat tegenkom (we zoeken niet zo actief),dan ga ik dat zeker eens proberen.

Edwin
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan