Hans vd Meulen op top Everest!


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hey allemaal,

Ik weet niet of er meer mensen vandaag met spanning op nieuws hebben zittten wachten, maar ik wel. En zojuist is het goede nieuws binnengekomen: Hans heeft inderdaad de top van Everest GEHAALD!

Nu nog helemaal veilig beneden komen en de nieuwe klimheld van Nederland kan worden gefeliciteerd met een super-prestatie. Overigens kun je 'm feliciteren via de site http://www.everest2002.nl/.

Grtx,

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Yep,

heb het gehoord. Hij was via de noordkant gekomen en zonder zuurstof gegaan. Waarlijk een grootse prestatie.

Richard
 
Zeker een fantastische prestatie. Ik heb er de hele tijd met spanning op zitten wachten en dan komt eindelijk dat bericht. Gewoon heel mooi. Het is net of je er zelf iets mee te maken hebt. Wat ik ook heel knap vond is dat Wilco van Rooijen op een bepaald moment omgekeerd is omdat het niet meer ging. Vind ik heel knap, want veel klimmers zouden niet naar hun lichaam geluisterd hebben, maar door gegaan zijn. In elk geval zijn ze beiden weer heelhuids teruggeeerd en heeft de Nederlandse bergsport er weer een groot succes bij! Zonder zuurstof en sherpa's de noordwand van de everest beklommen!!
greetz,
Roderick
 
Hoewel ik niets wil afdoen aan de prestatie ben ik er nog niet helemaal uit of het feit dat hij zonder zuurstof is gegaan nou sportief is of eigenlijk gewoon macho & onverantwoord....
Maar er zijn vast wel mensen op deze site die daar een mening over hebben.

Groetz,
Dennis
- mijn mening weet je nu -
 
[laatste wijziging op 01-06-02 om 13:52]Dennis,

Je hebt enerzijds gelijk, maarrrr..

Het wordt pas macho als je tegen iedereen roept dat je 'het wel ff doet' en er vervolgens ook zoveel nadruk oplegt dat alle anderen watjes zijn en jezelf de bink. Daarvan kun je deze heren zeker niet betichten, anders had Wilco bijvoorbeeld wel doorgegaan tot het echte eind.

Onverantwoord wordt het pas als je het doet zonder goede training, ervaring, achtergrond en backup. Wilco en Hans hebben zicht de pleuris getraind om hun conditie op topniveau te krijgen en hebben beiden een behoorlijke dosis ervaring als het om 'gaan het uiterste'. En hoewel ze er beiden van bewust waren dat er bijzonder grote risico's kleven aan een dergelijke tocht zijn er toch goede afspraken gemaakt. Je staat er immers alleen voor op zo'n top en dat moet je dus accepteren.

Ik denk dat juist de commerciële expedities waarbij mensen zonder enige ervaring deze berg op worden gejaagd door hun gidsen om toch maar vooral iets te hebben om aan de kleinkinderen vallen de noemer macho en onverantwoord.

Toch???

Raymond
- petje af voor iedereen die klimt (van Pietersberg tot Everest)
 
Volgens mij is het meer gewoon een typische Hollandse eigenschap: 't moest weer voor een koopje!
Sherpa's inhuren te duur, om over zuurstof maar niet te spreken!
:7

Maar zonder gekheid:Met of zonder zuurstof: het is en blijft een fantastische prestatie, en ik kan iedereen aanbevelen om het felicitatie register in te vullen op hun site. Aan de reacties te zien van het team worden de berichten ook werkelijk gelezen, en geregeld beantwoord.

"Echt lichtgewicht kamperen??
VISA!!"

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Ik sluit mij aan bij wat Raymond gezegd heeft. Heb er niks meer aan toe te voegen.
 
Mijn allergrootste respect voor Hans en Wilco.

C.M.
D'oude Vos.

(Het gaat er niet altijd om wat je doet, het gaat er ook om wat je niet doet).
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan