Hanwag special forces militairy boots


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Altijd op zoek naar de ideale mschoen stuitte ik op boven staand type schoen. Het is een vol leren schoen en ik vroeg me af of iemand weet in welke catergorie dergelijke schoenen vallen, B, B/C of dat het een stuggere zool onder zit. Mijn ideaal is een niet te zware schoen maar wel en wat stuggere zool.
http://www.lansdaleltd.com/prod.php/prod/HANLXS

ben benieuwd naar reacties.

Ali
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Ali,
Deze schoen is in kenmerken vergelijkbaar met de Hanwag Alaska.(3-gaats enkel, stootrand, vibram fuora zool enz.) En dus een gewone B/C schoen.
Als het voor militair gebruik bedoeld is, wil ik wel even iets opmerken.
De soldaten die ik gesproken heb (rode baretten) gingen met zware bepakking en BC schoenen op asfaltwegen lopen. Gevolg: rugklachten.
Dat is logisch, want daarvoor hebben die schoenen te weinig demping onder de middenvoet. Dat kun je voorkomen door er een speciaal zooltje in te leggen.
Deze zomer heb ik de de nieuwe "Light Hiker" sokken van Icebreaker geprobeerd en ik vond die heerlijk!
Groeten,
Boelo
 
Foutje ontdekt: ik bedoelde natuurlijk de Hanwag Yukon, de non-GTX versie van de Alaska. Die kan goed waterwerend worden gemaakt met Grangers was of vergelijkbaar middel.
Groeten,
Boelo
 
Dat het volledig leer is vind ik geen probleem. Ik vind zelf dat mijn voeten veel warmer worden met GTX.
Maar belangrijk is of de zool dus wat stugger is dan bij bijv een lage schoen of een A schoen.
Die lopen wel lekker soepel, maar ik krijg daar dus blaren mee als ik wat langer loop.
Echte C schoenen vind ik weer wat overkill voor de vierdaagse, maar ja als dat mij blaarvrij houdt.
Demping is natuurlijk ook belangrijk, maar dat kunj e nog wel opvangen met inlegzooltje en ik zal natuurlijk niet een marstempo lopen en met dergelijke bepakking.
Maar als ik jou goed begrijp vangt je sok ook al veel op. Ik draag momenteel veelal de walkies.

Ali
 
Dit voorjaar heb een soortgelijke schoen gekocht, de Lowa Baffin. Die heb ik -noodgedwongen- ingelopen op asfaltwegen. Daarbij viel het me op dat je toch wel erg warme voeten krijgt, wanneer de zon langdurig op het asfalt schijnt. Dan helpt het om bij een pauze de schoenen even uit te doen en van sokken te wisselen.
Met die schoenen ben ik deze zomer 3 weken door Noord Noorwegen en Zweden getrokken, dwars door moerassen, bergen en rivieren. Er kwam geen drup water door, ondanks de afwezigheid van GTX. Wel had ik ze behandeld met Grangers Wax, met de vingers opgebracht wat volgens experts het beste is.
Maar voor de vierdaagse lijkt een dergelijke schoen mij een tikje "overkill". Dan zou ik liever aan iets als een Salomon Elios Mid gaan denken. Alhoewel het allemaal een kwestie van persoonlijke smaak blijft.
Wel is een solide en geheel leren BC schoen een goede investering, omdat die meestal ook verzoold kan worden. En dat is bij veel lichte schoenen helaas niet mogelijk!

Boelo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan