Hardangervidda- brandstof - Harteigen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Beste mensen,

ik en een goede maat gaan volgende week een trektocht over de hangervidda maken. Op dit forum ben ik al zeer veel informatie gevonden waarvoor dank. Wat echter nog steeds onduidelijk blijft, is of ik camping gaz kan kopen. Ik heb begrepen dat er 3 winkels bij het station van oslo zijn. Maar kan iemand me vertellen welke brandstofmogelijkehden er zijn? Tot op heden heb ik voor al mijn trektochten met camping gaz gewerkt (schroefsysteem). Wat raden jullie aan om te gebruiken? Een andere vraag is hoelang de beklimming van de harteigen in beslag neemt en of dit te combineren valt met de tocht van Litlos naar Torehytten.

dank bij voorbaat

Maarten
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Maarten,

Campinggaz herinner ik me niet, maar heb ik ook nooit naar gezocht. Populair is gas niet bij de Noren. Zelf heb ik een benzinebrander, die ook al niet zoveel gebruikt wordt.
Wat ik wel in de winkels in Oslo heb gezien zijn de Primus Power Gaz blikjes (schroef met ventiel) die je ook hier in de winkels vindt. Ik weet niet of dat dezelfde schroefdraad is als Camping Gaz.

De adressen in Oslo heb ik niet paraat, ik loop er wel naar toe omdat ik ze ken. Check de gouden gids van Oslo:
http://www.gulesider.no/?spraak=en (engels, of Noors natuurlijk)

Harteigen is een absolute aanrader bij goed weer. Goed erbij te doen op de tocht van Litlos naar Harteigen (ca 5 uur lopen volgens de Noren, al reken ik zelf altijd x 1,5 met volle bepakking).
Niet doen bij slecht weer of alstie in de wolken zit. Reken een uur om omhoog te komen en naar de top te gaan, terug idem. En bovenop blijf je wel even hangen. En wees voorzichtig, het is niet zonder risico op een paar stukjes. Ligt er nog veel sneeuw in de spleet waar je omhoog moet, dan beter van niet..
In mijn foto-album staan een paar plaatjes van de Vidda. Toevallig ook 1 van de top.

gr. Joop
 
Hey Joop,

bedankt voor het advies. Ik zal er zeker rekening meehouden!
Het weer ziet er voor volgende week echter voorlopig niet zo goed uit :( maarja dat was wel te verwachten. Hopen dat het tegen de 27ste toch beter is.

Maarten
 
De muggen zijn al volop actief en blijven dat vaak tot mudden augustus. Meestal heb je er last van als je in de buurt van een riviertje bent met struikgewas of bomen in de buurt. En 's avonds als het windstil wordt. Hoog in de bergen waar geen bomen meer groeien valt het tijdens het wandelen erg mee. Maar neem voor 's avonds rond de tent wel een muggennet mee en iets waar Deet in zit.

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan