Hardangervidda - Dyranut Kinsarvik


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste allen, ik vertrek volgende week met de auto naar de Hardangervidda, waar het de bedoeling is om een 5-6 daagse tocht te maken. Aangezien de auto bij het vertrekpunt gestationeerd zal worden, is het zaak om via het openbaar vervoer van eind- naar beginpunt te geraken. Rijdt er nog steeds een dagelijkse bus tussen Kinsarvik en Dyranut. Ik vind hier online geen timetables van, vandaar deze vraag. Alvast bedankt! Erwin
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Erwin,

Heb je al eens gekeken naar de huidige sneeuwhoogten op de vidda? Als je vandaag vanuit kinsarvik het plateau op gaat zit je binnen de kortste keren in sneeuw tot 1.5m diepte (volgens http://senorge.no/mapPage.aspx )

Voor de info ivm de busverbinding kan je mss best contact opnemen met nor-way.no via http://www.nor-way.no/wsp/nbe/front...show&table=PUBLISH&func_id=1098&asubmenu=1098

Mocht de sneeuw op de vidda toch snel wegsmelten (ik volg het dagelijks) dan komen we elkaar heel mss wel ergens tegen. (zoals de omstandigheden er nu uitzien ga ik naar jotenheimen)

Luk
 
Hoi,

Over twee weken start ik met mijn rondje Hardangerjokulen dus deze link is voor mij ook zeer interessant..... Inderdaad nog veel sneeuw op de vidda! Nu het wandelseizoen inmiddels wel van start is gegaan vraag ik mij af of de paden wellicht al niet zijn "ingelopen" en deze misschien toch wel begaanbaar zijn, al dan niet over sneeuwvelden..... Iemand ervaring mee???

Groeten,

Volkert
 
Luk,

Bedankt voor de info. Echter, we vertrekken pas op 27/07 richting Noorwegen en zouden ons dus ergens rond 2-3/08 in het Zuidwestelijke deel van de Vidda bevinden. Tegen dan kan er nog veel gebeuren met de sneeuwstand.

Erwin
 
Zijn sneeuwschoenen bij in dit soort condities (natte, smeltende sneeuw) bruikbaar? Heeft iemand hier ervaring mee?
Niet dat ik op korte termijn die kant op wil, maar het zou bij mijn idee voor een wat langere trektocht een nuttige vervroeging van het wandelseizoen betekenen.
 
>Zijn sneeuwschoenen bij in dit soort condities (natte,
>smeltende sneeuw) bruikbaar? Heeft iemand hier ervaring mee?
>Niet dat ik op korte termijn die kant op wil, maar het zou bij
>mijn idee voor een wat langere trektocht een nuttige
>vervroeging van het wandelseizoen betekenen.


Ik heb eens een wintertocht met sneeuwschoenen meegemaakt waartussen één dag zat met dooiend weer. Die dag kwamen we geen meter vooruit omdat alle sneeuw zich vastplakte aan de sneeuwschoenen. Na vijf stappen zijn je schoenen loodzwaar geworden en moet je die weer ontdoen van de sneeuw. Sneeuwschoenen zijn dus geen optie bij smeltende sneeuw.

Ik ben overigens erg benieuwd of er mensen zijn die 's zomers op de vidda zijn geweest in een tijd dat er ook nog veel sneeuw lag en of de paden dan goed begaanbaar zijn........

Groeten,

Volkert
 
Volkert,

Toen ik op de Vidda was, lag er relatief weinig sneeuw. Maar je moet geen "paden" verwachten op veel delen van de routes. De routes zijn weliswaar op veel plekken "uitgesleten", maar als er (veel) sneeuw ligt zie je dat niet en zullen ook veel van de markeringstekens van de routes (rode T's en stippen op de stenen, en gestapelde steentjes) niet zichtbaar zijn omdat ze onder de sneeuw zijn verdwenen. Afhankelijk van de sneeuwhoogte natuurlijk.

Kaart/kompas/hoogtemeter heb je dan dus echt nodig om je weg te vinden.

gr. Joop
 
Volkert,
J
e zou die vragen ook eens kunnen stellen op een noors forum.
http://fjellforum.net/ onder rubriek fjellvandring. Mocht je daar je vraag stellen, post dan hier eventueel ook de link (is wel zo handig voor andere nieuwsgierigen)

Luk
 
Hoi.

Ik ben nu wel op vakantie, maar aangezien het regenachtig weer is, zit ik even op internet.
De oostkant van Hardangervidda is vrijwel sneeuwvrij. Dus plan je route vanaf die kant en kijk dan aan onderweg hoe de sneeuw is naar het westen toe en loop eventueel via het oosten weer terug als het te diep wordt.

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan