Harde worst

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Kloek
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

Kloek

Guest
wellicht een vreemde vraag. Ik vertrek maandag a.s. naar Nepal. Nu heb ik als voedsel voor m'n trektocht ook een aantal harde worsten mee, maar nu kreeg ik vanavond een opmerking dat dit wellicht niet toegestaan is.

Weet iemand of dat meegenomen mag worden naar Nepal? Ik neem ook dropjes, wat mueslirepen etc. mee.

Nico
 
Hoi Nico,

Ik ken de specifieke invoerbeperkingen van Nepal niet, maar in de meeste landen zal je (harde) worsten niet mogen invoeren omdat het om zogenaamde agrarische producten gaat (vlees, groente en zuivel die niet gesteriliseerd en niet vacuum verpakt is). Het ene land gaat daar wat moeilijker mee om dan andere; bij de meeste landen moet je het gewoon inleveren als ze je betrappen maar sommige landen (o.a. de VS, Nieuw-Zeeland, Australie) geven je er een stevige boete overheen. Ik heb in Nieuw-Zeeland eens iemand een boete van 50 euro zien krijgen omdat hij 2 appels in zijn bagage had...

Dropjes en mueslirepen is geen probleem. Blikgroente of gedroogde groente, vlees dat vacuum verpakt is of in blik kan ook mee.

Groetz,
Dennis
 
Vlees kan ook wel degelijk een probleem zijn als het vacuum verpakt is of in blik zit. Ik heb zelfs eens een keer mijn melkchocolade in mogen leveren (Israel), vond ik een tikkie overdreven maar het stond, toen ik daar naar vroeg, wel degelijk in een lijstje van de overheid. Gedroogde groenten kunnen ook problemen opleveren want kunnen, volgens de kenners, allerhande vrolijke mijten en andere veelpotige gedrochten bevatten. Komt bij dat gedroogde groenten lijken op het spul dat sommige mensen roken in verdachte kruidensigaretjes en al is de betreffende groente keurig verpakt in een merkverpakking, je loopt het risico om je hele uitrusting uit te mogen pakken ter besnuffeling door honden en/of onvriendelijke douanebeambten. Is mij tot twee keer toe gebeurt en het is NIET leuk.

Komt bij dat wat vandaag WEL mag, morgen wel eens NIET zou mogen, denk aan de recente paprika-affaire, één wazig vliegje in een kas in het westland en hoppa, de paprika gaat in de ban. Het is aan te raden even te informeren wat je wel en wat je niet mag meenemen bij een consulaat of ambassade alvorens enthousiast in te gaan kopen, denk ik.

Ze kunnen lastig zijn hoor, die beambten. Ik heb ooit eens in zuid-afrika een grote zak biltong (gekruid gedroogd vlees) ingeslagen, mocht dat gewoon meenemen Namibie in maar moest het inleveren, na veel misbaar, toen ik zuid-afrika weer inwilde... Zonde hoor, 't was ZO lekker!

Groets, Rob. (Net terug van een weekendje boswandelen in de regen in Nederland, geen beambte gezien! Heerlijk!).
 
Dank voor de reacties. Vanmorgen ook maar even geinformeerd bij de organisatie waar ik m'n reis geboekt heb. Die voorzien voor Nepal geen enkel probleem. In Nepal is men alleen maar blij met elke toerist. checks op dit soort zaken komt volgens hen niet voor. Wordt helemaal niet moeilijk over gedaan. Op voorspraak van hen neem ik dus toch maar wat mee.

Ga er van uit dat ik geen problemen krijg. Gebeurt dat toch dan schuif ik dat een beetje door naar m'n reisorganisatie.

Tot over een dikke maand!!!!
Nico::7
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan