Hartkeks


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
C

Chris

Guest
Hallo,

Ik heb hartkeks gekocht via globetrotter.nl, nadat de Bever hartkeks mij nieuwe tanden en een extra liter vocht gekost hebben. Wat zijn die krengen hard zeg!

Die van Globetrotter zijn veel donkerder, vezelrijker. Geen droge kleffe hap. De fruitkeks zijn daar helemaal top.
Alleen om er 7 euro verzendkosten te moeten betalen voor een paar hartkeks...... }(

Heeft iemand anders nog adresjes voor Hartkeks... :9 Voorraad over?

:D
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

De zwerfkei in Woerden en kathmandu in Utrecht verkopen ook fruitkeks

Groeten,
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Ik haal ze altijd bij de Slee in Arnhem. Ze zullen ze in de andere Slee filialen waarschijnlijk ook wel hebben http://www.slee-buitensport.nl/. Vind ze zelf ook lekkerder dan de hartkeks van Bever, maar het voordeel van de hartkeks is dat ze door het ribbelkarton in de verpakking en de hardheid van die dingen ze na drie weken trekken nog als koekjes uit de verpakking komen. Voor de fruitkeks heb je dan wel een lepeltje nodig ;)

groet Cobus
 
Ik heb ze zowel bij Alpaca in Dordrecht als bij Track&Trail (Den Haag) gezien.

De groene pakjes Hartkeks van Globetrotter zijn inderdaad ook voor mij wel iets smakelijker dan die van Bever, maar de pakjes zijn dan ook zelden héél in je rugzak te vervoeren. En ze zijn veel minder lang houdbaar dan die van Bever.
De Bever Hartkeks zijn steviger verpakt en blijven door hun stevigheid ook veel beter heel (en ik heb gelukkig een goed gebit).

Maarre ... is er nou geen enkele fabrikant die eens verzint dat er wat meer zout in mag? Zelfs de neutrale Hartkeks van Globetrotter vind ik best erg zoet. Een lekker hartige variant naast de variant met koekkruiden en rozijntjes zou ik van harte verwelkomen. Het lijkt wel of alle tussendoortjes zoet moeten zijn! Koolhydraten hebben we allemaal nodig, maar dat is niet synoniem aan suiker.

Gelukkig heeft Sultana tegenwoordig ook een paar hartige varianten.
En ik koop in Spanje altijd graag Maiz Frito: lekkere harde zoute geroosterde mais: veel koolhydraten en lekker zout!

Marla
 
marla, helemaal mee eens...
koop tegenwoordig maar dingen als lu ontbijt crackers of wasa otnbijtcrackers, die zijn tenminste wel hartig en zout. en de sultana tomaat kaas zijn ook erg goed, hebben pizza smaak. :9

ik heb toevallig laatst iets geschreven over tochtenvoer voor bij alpenbeklimmingen. http://www.nkbv.nl/weblog/Bas
 
Leuk stukje, Bas!

De Lu's ken ik inderdaad en zijn heerlijk neutraal (niet echt zout, toch?) en volkoren van smaak, maar net als de Wasa knackebröd blijft daar qua vorm in de rugzak niet veel van over. In die categorie blijven de rondjes van Bolletje ietsjes beter in vorm.

Ik ben dus een Pyreneeën-liefhebber, aan Spaanse zijde grotendeels, en ik vergat nog een ander heerlijk product (naast de Maiz Frito) dat ik daar voorafgaand aan een tocht als proviand in de supermarkt koop: kleine hartige brosse volkoren biscuit in hapklare eivormige kleine bolletjes. Galletas Integrales. Er zijn diverse merken en verpakkingen, maar dit is er één van:

http://www.quely.es/default.asp?idprod=40342&idcatpad=40155&lang=es

"Hondebrokken" noem ik ze voor mezelf altijd liefkozend. Vooraf verdeel ik ze in portiezakjes voor onderweg.
Echt heerlijk als je van volkoren en een beetje zout houdt! Helaas niet in Chamonix verkrijgbaar, vrees ik.

Marla
 
Bas,

Ik heb je stukje gelezen. Als je de tijd hebt, zou je dan eens het aantal calorieën dat je op een dag eet eens willen optellen en dan het gewicht van het eten dat je meeneemt? Ik ben benieuwd hoeveel calorieën je per gram bij je hebt. Ook zou ik de samenstelling interessant vinden. Hoeveel KH, vet en eiwitten?

Eins
 
Eins,
Ben benieuwd, waarom wil je dit weten?

Ik zal kijken wat ik kan doen, ik ga proberen alle verpakkingen van 1 dag te bewaren. Winterklimmen vraagt echter zowel fysiek als mentaal heel veel aandacht dus ik kan niet beloven dat ik er de hele dag consequent aan denk. Ik heb veel eten nodig en kies in eerste plaats op smaak en dan pas op hoeveelheid energie en gewicht. Deze keus heb ik een paar jaar geleden ivm regelmatig protesterende maag gemaakt.


Groeten Bas
 
>Eins,
>Ben benieuwd, waarom wil je dit weten?

Bas, ik probeer voor mezelf een hike-'dieet' samen te stellen met een hoge calorische dichtheid, vandaar dat ik geïntereseerd ben ik wat een ander meeneemt. Als ik zo bekeek wat je bij je had leek het mij dat je een vrij lage calorische dichtheid had.

>Winterklimmen vraagt echter
>zowel fysiek als mentaal heel veel aandacht dus ik kan niet
>beloven dat ik er de hele dag consequent aan denk. Ik heb veel
>eten nodig en kies in eerste plaats op smaak en dan pas op
>hoeveelheid energie en gewicht. Deze keus heb ik een paar jaar
>geleden ivm regelmatig protesterende maag gemaakt.

Dat komt me wel bekend voor. Ik heb wel eens aan een adventure race meegedaan en dan krijg ik ook niet alles naar binnen. Er gaat dan zoveel energie naar de spieren die je gebruikt om jezelf voort te bewegen dat je spijsvertering niet lekker meer werkt. Hetzelfde lijkt me bij jouw winterklimmen. ALLES wat je dan naar binnen KUNT werken is goed. Of dat nou een banaan of een marshmellow is.

Toch ben ik benieuwd naar je calorische dichtheid. Als je daar tijd voor hebt natuurlijk.

Eins
 
Wat je kan doen is de hardkeks eerst breken. dan heb je 4 kleine koejes, dat bijt gemakkelijker. en voor de smaak neem ik zelf altijd iets van blikjes smeerworst o.i.d. mee. anders zijn er tubes met vloeibaar kaas/ worst. (heb ik in zweden gezien)

kan je de smaak wat meer varrieren, daarnaast worden zze een fractie vochtiger waardoor ze gemakkelijker naar binnen te werken zijn.

Verder vind ik die Bever Hartkeks prima, blijven tenminste heel. fruitkeks worden een zompige/ krummelpartij. :(

smakelijk
 
>fruitkeks worden een zompige/ krummelpartij. :(

Hahaha, toevallig afgelopen weekend voor het eerst kleffe fruitkeks gegeten. Het zakje lag al heel lang open, maar ze waren niet taai ofzo, gewoon 'slof', maar zonde om weg te gooien, aangezien ik nog maar twee pakjes heb nu en mijn vaste outdoorshopje het pas weer in maart besteld. Ik ben er niet ziek van geworden :)

Maar ze breken idd wel vlot(-ter dan hartkeks die ik niet lekker vind). Niet dat het wat uitmaakt, ze komen toch wel op.
 
Mwoah ik hou het toch voornamelijk bij Hartkeks. Blijven idd lang goed in de verpakking. Het is idd droge meuk maar daar ga je ook weer extra goed van drinken. Ook erg belangrijk. Uiteraard eet ik ze nooit droog maar ze zijn heerlijk met smeerleverworst uit blik, een lekker zacht kaasje, een lekker blikje vis etc. Dus ideaal als noodrantsoen als de winkel weer te ver weg is tijdens de lunchpauze. Of gewoon ergens tussen de grote pauzes, lekker snel.
 
Van waar komt de benaming "hartkeks" eigenlijk?
In België worden deze "BETONKOEKEN" genoemd.
Ik heb altijd wel enkele pakjes bij voor onderweg, ideaal bij de lunch!
 
Ik kan een gokje wagen. "keks" is een verbastering van "kaakjes". Kaakjes is een hollands woord voor droge biscuitjes. Nou dat de keks hard zijn dat moge duidelijk zijn. Verder hebben ze ook een hoge voedingswaarde wat wel meer "hart"ig voedsel heeft.
 
Even een aanvulling: er zijn in Nederland ook tubes te koop met jam, pasta en smeerkaas van het merk Fred en Ed. Te koop bij verschillende supermarkten. De tubes zijn wel aardig groot, maar je kunt er met meerdere personen mee samen doen natuurlijk.
En met chocopasta zijn die beverhardkeks best te eten!

groetjes!
 
Weet iemand hoe hard die ten minste houdbaar tot datum is op die pakjes hartkeks. Ik vond laatst nog een pakje met tht december 2006. Ik heb 'm nog niet open gemaakt maar ik ga het wel proberen, just 4 fun.}(
 
>Weet iemand hoe hard die ten minste houdbaar tot datum is op
>die pakjes hartkeks. Ik vond laatst nog een pakje met tht
>december 2006. Ik heb 'm nog niet open gemaakt maar ik ga het
>wel proberen, just 4 fun.}(

Zolang er geen vocht of omgevingslucht in de verpakking kan binnendringen kan er daar weinig of niets niets mee gebeuren.De houdbaarheidsdatum op deze producten is beperkt omdat dit maximum door de Europese Commissie wordt opgelegd.
De maximum houdbaarheid is veel langer. Twee jaar geleden heb ik nog een pakje betonkoeken teruggevonden van toen ik in dienst was, houdbaarheid volgens etiket tot 1989. Het was in 2006 evenwel nog prima eetbaar!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik had al zo'n vermoeden, maar het kan nooit kwaad even check dubbel check te doen alvorens ik spontaan over een pot moet hangen van een of andere voedselvergiftiging. }(
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan