Haute Randonnée Pyrenéene (HRP)

  • Onderwerp starter Onderwerp starter mara71
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Eens met Raymond m.b.t. het meenemen van een GSM. Ik kan de GSM dit jaar jammer genoeg niet meenemen naar Nepal dit jaar(geen dekking) Dat is ook het probleem, bouw niet teveel op een GSM. Het overkwam me in Zwitserland dat ik om 08.00 uur 's avonds m'n dochter zou bellen in Nederland. Jammer, geen dekking. On haar niet ongerust te maken werd ik toen gedwongen een eind bergafwaarts te gaan om weer dekking te krijgen. Spreek dus nooit af dat je op een bepaalde tijd zult bellen.

Waar ik het slechts deels mee eens ben is de opvatting over het grammenjagen. Je moet dat niet overdrijven, daar ben ik het mee eens, maar als ik, door lichtgewicht spullen, b.v. wat meer shirts kan meenemen en dus langer fris kan lopen, dan doe ik dat zeker.


Nico
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Binnen 10 weken starten met HRP??? Dat lijkt me ploeterwerk.
Lees op verschillende plaatsen dat het verstandig is om niet voor begin juli naar Hendaye te gaan.Er zal nog volop sneeuw liggen.
Voordelig kaarten aanschaffen? Ik ben al op verschillende plaatsen mijn kaarten gaan halen. In prijs was er niet zo'n groot verschil. Links en rechts eens vragen wie er eentje liggen heeft (zoals hier bv;) )en ze dan inscannen. Ook nog eens lekker lichtgewicht als je de 'smalle' strook uitknipt die je echt nodig hebt.
Ivo
 
[laatste wijziging op 01-04-03 om 23:45]Tja, dat van die 10 weken dacht ik ook op het eerste moment, maar vergeet niet dat je dan an de kust (een kust) staat. Het duurt wel twee weken voordat je echt de hoge toppen bereikt. En dan is het toch wel begin juli. De meeste wandelpaden zijn vanaf half juni al vrij goed begaanbaar overigens.

Zelf was ik overigens twee weken geleden op 2300 meter en moest toen al terugkeren in verband met de dikke laag sneeuw die nog overal ligt. En dit was slechts in de Pre-Pyreneeén (ook nog 's aan de zuidkant van de Pyreneeën).

Wat kosten de kaarten daar (Nederland/België) eigenlijk? dan kan ik eens kijken of ze hier (Spanje) niet goedkoper te krijgen zijn.

groet,

Raymond
 
Zo dat zijn meteen een hoop reacties!

Inderdaad ik start half juni en dan is het eerste deel van de HRP, normaal gesproken, prima begaanbaar. Hierover heb ik contact gehad met Ton Joosten (ja die schrijver, kennis van anderen moet je altijd gebruiken).
Dat het geen makkie wordt ben ik me heel goed bewust, maar goed dat jullie met me mee denken.

Nog even over dat grammenjagen: Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen tegenstander van moderne lichtgewicht materialen, ze kunnen je extra comfort bieden. Zelf loop ik ook in Lowe Alpine Dryflo zone T-shirts en ik ben ook in het bezit van dure Mammut-broeken en jas, dit is echter niet een absolute noodzaak! Jaren geleden kan ik me zonder ook redden. Gewicht van je bepakking is een compromis tussen zo licht mogelijk en zo veel mogelijk comfort. Je moet gewoon voor jezelf een afweging maken naar welke kant de balans ophangt. Ben je sterk en in topconditie, neem je extra gewicht op de koop toe, ben je net 50 kilo, probeer dan ieder pondje bagage te besparen.

Tja die GSM... Sommige zweren erbij, mijn ervaring is dat er problemen ontstaan in de gebieden waar je nou net geen bereik hebt. Ik heb in de VS een uitgebreide Wilderness EHBO training gehad (circa 3 weken fulltime) en daar was het advies: thuislaten. Neem een spiegeltje mee en een noodfluitje (en weet hoe te gebruiken). Maar als je je GSM graag meeneemt moet je dat gewoon doen. Je kunt er natuurlijk wel profijt van hebben, als is het alleen voor je gemoedsrust....
 
Marleen, Dennis:

Hoe is het met jullie gegaan?
Ik denk niet dat ik de enige ben die benieuwd is naar jullie ervaringen.
Laatst kwam ik een site tegen die een mogelijk antwoord geeft op bovenstaande vragen. Hij pakte het wel erg extreem aan.
Ook een filosofie/stroming ,die best niet op een beginnershike wordt gepromoot dit om problemen te vermijden.
Kijk bv eens met welk schoeisel hij het aanpakt.
http://www.randonner.leger.free.fr/recits/index_recit.htm
Van de (bovenstaande)plannen die ik dit jaar had op het HRP-pad is er niet veel van in huis gekomen. Wel drie dagen door de Haute-Ariège getrokken.
Het smaakt naar nog!
Mensen, wat zitten ze in Andorra goed bij kas!!!
De onbemande refugi de Juclar: Zowat 50 bedden en de 'vuilkar'komt twee maal daags langs om de vuilbak leeg te maken.
Een vuilkar vermomd als helikopter.
Gewoonweg decadent.
Bij de reinigingsdienst werken,daar wordt niet op neergekeken.;-)

Ivo
 
Zo Ivo,

Heb die site even bekeken, maar dat is inderdaad bizar zeg! En zeker niet geschikt voor beginners...

Ik ben ook erg beniuwd hoe het jullie vergaan is Marleen en Dennis. En of jullie je ervaringen misschien nog op een mooie site gaan zetten.

Groet,

Erik
 
Marleen,

In 2002 hebben Maaike (mijn partner) en ik hetzelfde gedaan als jij wilt. Je lijkt te twijfelen over de route, echter in de praktijk moet je gewoon flexibel zijn.

Wij zijn begonnen aan de HRP, zoals beschreven door Ton Joosten. In de praktijk hadden we pech met het weer (2002 was de slechtste pyreneen zomer in jaren met veel heel veel mist)waardoor we naast de HRP ook ook GR11 en GR 10 liepen.

We kunnen je van alles vertellen, nu zit ik op mijn werk. Kijk daarom even op onze website. http://home.wanadoo.nl/peter.broshuis/hrp/

Daar vind je de route, een reisverslag en wat foto's. Als je verder bent geintereseerd, laat even weten...

Peter
 
Bericht van Marleen ... eindelijk!

Dag allemaal,

En ja, alweer ruim twee maanden terug. Voor het eerst kijk weer eens op deze hiking-site. Tot vijf maanden terug was ik een regelmatige bezoeker om mijn tocht door de Pyreneeën voor te bereiden.
Ik kan jullie vertellen dat ik 19 juni in de bloedhitte ben vertrokken in Hendaye en op 3 september stond ik te juichen in de zee van Banyuls. Het is dus gelukt en ik heb werkelijk een geweldige tocht achter de rug.

Eentje met toppen en natuurlijk ook vele dalen. Dit was een GENOT met hoofdletters! De zomer der zomers (hitte) van de Pyreneeën, en ik die daar met in het begin een toch iets te zware last doorheen ben gaan trekken (de rugzak werd lichter, de pakketjes terug naar NL zwaarder). Achteraf gezien was het ook een enorme egokick. Hoe onzeker je je ter plekke af en toe voelt - zeker in het begin - hoe sterker en stoerder je jezelf vind als je weer een etappe hebt gedaan of in mijn geval weer een bloedhete dag hebt overleefd.

Ik had de tijd, ruim 2,5 maand ter plekke. In die tijd heb ik zo ontzettend veel leuke en lieve mensen ontmoet. GR10, GR11 en HRP-wandelaars, andere lopers, lokale mensen en zij allemaal hebben veel bijgedragen aan deze bijzondere ervaring.

Vanmiddag was ik bezig mijn foto's te ordenen en op zo'n moment denk ik met veel melancholie aan deze tocht terug.

De tocht is een combinatie geworden van de GR10, de GR11 en wat andere ommetjes. Ik heb 26 dagen gelopen met NL-vrienden en de laatste 7 dagen hebben mijn ouders (65+!) meegelopen tot aan Banyuls. Zij hebben me dan ook het wandelen vanaf jongs af aan meegegeven.

Ik denk dat ik wel iets op een site ga zetten. Zeker wat praktische info wat betreft materiaal, gewicht rugzak en routes.

Wanneer ... geen idee. Ik houd jullie op de hoogte, en wie eerder iets wil weten mag mij altijd mailen. En intussen ... voor degenen die frans lezen: bezoek dan de website van Laurent http://perso.wanadoo.fr/gltl/gr10/gr10.html op dag 30 ben ik deze fransman tegengekomen.

Groetjes van Marleen
 
RE: Bericht van Marleen ... GEFELICITEERD!

Hoi Marleen!

Ik was al benieuwd of we je nog eens terug mochten zien op de door jou gestarte discussie, maar ik vind het erg stoer om te lezen dat je het uiteindelijk gewoon gelukt is! Gefeliciteerd! En laat het hier weten wanneer je site klaar is.

Groet,

Erik
 
RE: Bericht van Marleen ... eindelijk!

>Ik denk dat ik wel iets op een site ga zetten. Zeker wat
>praktische info wat betreft materiaal, gewicht rugzak en
>routes.
>

Doe 's wild en schrijf een schrijfblok-verhaal :7

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan