Haute-savoie vanuit Genève, camping gezocht en reiswijz...


Hallo,

Ik ga eind augustus vliegen naar Genève en wil van daaruit naar een camping met uitzicht en mogelijkheden tot dagwandelingen én één die per openbaar vervoer redelijk goed te bereizen is (tot in de nabijheid). Laatste deel lopen geen probleem.

Doel is om vanaf de camping meerdere dagtochten +/- max 8/9 uur in de bergen te maken. :9 Ga ongeveer 6 hele dagen.
* Heeft iemand een tip qua camping?
* Is iemand bekend met de reiswijze vanaf airport Genève?

Bedankt! Groet,

Ronald
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Je kunt met het openbaar vervoer richting Samoens gaan, daar is een camping en vandaar kun je bij Sixt fer a Cheval erg mooi wandelen. Eventueel kun je ook met de bus naar Chamonix om vandaar uit wandelingen te maken. Zit je wel in Frankrijk en ik weet niet of je dat wilt.
 
Net voorbij Chamonix ligt camping Mere de Glace.
Prima met de trein te bereiken en een uitstekende basis voor dagtochten op de hellingen van de Brevent. Neem 's ochtends een skilift naar boven en blijf zo lang lopen van liftstation naar liftstation als je wilt.
Of als je wat pittigers zoekt: klim te voet naar boven en neem de lift terug aan het einde van de dag.
Dit kan je ook in Argentiere doen, het treinstation na Chamonix.
Hier ligt ook een hele aardige camping met een wat meer uitgesproken trekkers karakter.
Dagtochten naar de Aguille du midi, de petite Aguille Vert, er is heel veel mogelijk.Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Bedankt voor jullie reacties, ik zoek inderdaad een camping in Frankrijk Haute-Savoie. Het is nodig dat ik die in enkele uren kan bereiken vanaf airport Genève aangezien ik uiteindelijk 's middags vanuit Genève weer naar Amsterdam moet vliegen. Van beide campings had ik al eens gehoord, die stonden ook bij de mogelijkheden. Gezien jullie ervaringen is er te voet dus goed te wandelen vanaf de campings?
 
Ja het is goed wandelen daar. Al moet ik toegeven datalleen gedaan te hebben vanaf de eerste camping.
Die liften brengen wel wat kosten met zich mee maar hier een 3 tal erg mooie wandelingen:

1e: Met de lift naar Lez Praz naar boven en de wandeling van La Flechere naar le Brevent maken.
Halverwege aan een meertje is een hut voor een bakje koffie.
Je hebt bij helder weer de hele dag de meest prachtige uitzichten op de Mont Blanc.

2e: Met de lift naar het tussenstation van de Aguille du Midi. (Duur!) maar eenmaal daar boven kan je grandioze dagwandelingen maken en eventueel afdalen naar Chamonix.

3e: Met de bus/taxi.liftend naar La Tour in het einde van het dal.
Daar de lift omhoog nemen en de dagwandeling naar de Albert 1 hut maken.
Daar kan je eventueel slapen of weer terug afdalen.

Met een goede kaart kan je zo veel wandelingen uitzetten, al dan niet met gebruikmaking van de liften.

In Chamonix kan je alle outdoorspullen vinden/huren die je eventueel nogig hebt, maar in Agentiere ook voor wat minder geld.
Chamonix is voor de toeristen, Argentiere voor de klimmers (heel kort door de bocht genomen hoor)


Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Bedankt voor je verdere info, ik weet dat bij chamonix alles wat prijziger is, dat weegt bij mij ook wel mee, het is even een budgetvakantie, dus keuzes moet ik constant maken. Ik ga met de ideeën aan de gang. Ben ook nog aan het uitzoeken hoe lang het duurt voor ik per OV in Sixt of Chamonix ben.
Nog andere ingevingen voor de Haute-Savoie bij Genève?

Groeten,

Ronald
 
Ik weet niet hoe het is om te hiken maar ik heb wel in de Portes du Soleil gegolfd en geskied (in verschillende jaargetijden natuurlijk). Het lijkt mij dat je daar dan ook vast wel redelijk terecht kunt maar ervaring ontbreekt.
 
Vanuit Geneve is het goed mogelijk in de Haut Savoie te geraken maar je kan ook de Jura in duiken. Met alleen de trein kan je al in St. cerque of la Cure geraken. Hoogste toppen rondom de 1500m. Zeer leuk wandelen en niet te extreme hoogtemeters maken. Bij St. Cerque zit een camping.

Andere optie vanuit de out of the box gedachte: Ga met de trein naar St. Maurice en doe de Tour de Dents du midi. Moet mogelijk zijn in drie wandeldagen. Dat is namelijk een rondwandeling met variatie mogelijkheden om echt hoog te geraken. Als je die varianten overslaat heb je een mooie rondwandeling met spectaculaire uitzichten
die wel in drie dagen te doen is met goede bergwandelconditie. Dag 1 lopen naar refuge d'ánteme (7 wandeluren). dag 2 naar aubrege de Salanfe (ruim 7 wandeluren). dag 3 weer terug naar st. Maurice (ruim 7 wandeluren).
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan