Helly Hansen jas -> ademend ?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hai,

Heb een Helly Hansen jas gekregen (mag een gegeven paard niet...).
Maar vindt hem niet prettig dragen, snel zweterig, lijkt wel of de jas niet ademt.
Bestaat uit een jas met inrits fleece vest welke ook als jas te dragen is.
Fleece bevalt goed, maar de jas zelf valt mij tegen.

Had dit niet verwacht van een HH. Vindt het zonde want draag hem dus eigenlijk niet.

Heb zelf ooit zo'n soort jas van Dig-It gekocht die perfect draagt.

Wordt eea misschien beter als je hem wast met een speciaal middel oid??
Hebben jullie hier ervaring mee?

gr.
Daan.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Is het een outdoor jas of een zeiljas van HH? De zeiljassen van HH zijn niet bepaald ademend tenzij speciaal vermeld op het labeltje wat er aan hing....
 
Misschien heeft de vorige eigenaar hem verkeerd behandeld (siliconen)? Ik zou hem eerst eens goed wassen met een geschikt wasmiddel en dan impregneren met spul voor ademende jassen, zodat de jas ook weer afparelt.
Mijn oude HH-jas was overigens prima, maar niet te vergelijken met wat er tegenwoordig allemaal te krijgen is. Ik vond hem altijd erg warm, omdat er een voering in zat. Heb nu een packlite en zal nooit meer een gevoerde jas kopen. Bij kou doe ik gewoon een extra trui aan.

Saskia
 
Hai ,

Het betreft een nieuwe jas, dus geen verkeerd gebruik door de vorige eigenaar.

Het materiaal van de buitenjas is van HellyTech.. (??)
Zou bestaan uit een gecoat polyamide/nylon, mag niet met een softner gewassen worden.

Vindt het wel zonde want draag hem zo min mogelijk. :-(.

Heb hier flessen van Nikwax.
1 x loft tech wash non detergent soap
1 x TX-direct wash-in impregneermiddel
Was hier die Dig-It af en toe mee, maar kan daar de HH toch ook mee behandelen, misschien helpt het?
 
Laatst bewerkt:
Gewoon Helly Tech of Helly Tech O2? Gewone Helly Tech is gewoon een oridinaire PU coating dat ze al sinds eeuwen toepassen. In zoverre dat ademt is het niet noemenswaardig dus dan heeft dat niets met wassen of verkeerde behandling te maken. Gewoon wassen volgens voorschrift dus dan wordt de PU laag niet aangetast. Normale regenjacks moet je ook niet in de wasmaschine met wasverzachter gooien, daar kunnen ze ook niet tegen.

De O2 versie is de nieuwe HellyTech versie en doet het al een stuk beter omdat dit ook een soort poreuze laminaat principe is zoals bij Goretex.
 
Ik heb hier een 3 jaar oude helly Hanssen Event jack, 3 laags, best dik en stug maar zeer goed ademend. Dit is een volwaardig outdoorjack, wat zwaar maar comfortabel en sterk.
 
Event is inderdaad een bekend laminaat dat door meerdere merken wordt toegepast. HellyTech is merk specifiek, net zoals Derzimax van Bergans en vroeger de Triple Point Ceramic van Lowe Alpin. De ene merkspecifieke laminaat of coating is niet vanzelfsprekend gelijkwaardig aan de alom bekende laminaten en coatings die door meerdere merken worden toegepast. HellyTech ken ik nog uit van vroeger uit mijn zeilleven vandaar dat ik weet dat dit niet zo'n beste toepassing is voor outdoor omdat het beduidend minder ademt.

Op de zeilboot prima instap spul overigens, scheelt een slok op een borrel in de aanschaf ten opzichte van de meer ademende varianten. Alleen als het erg warm is is het wel op een gegeven moment vervelend want dan wordt het toch wel wat vochtiger daarbinnen dan je bij een goed ademende broek bij gelijke omstandigheden zou verwachten. Maar ja dan kan je je afvragen waarom je dan nog in hemelsnaam een zeilbroek aan hebt, het scheelt een schrale achterwerk van het continue in het vele vocht van buiswater zitten:D

Na aanschaf van een mammut 3 laags Goretex bib had ik mijn Helly zeilbox al snel ingewisseld voor mijn bib. Nadeel daar weervan was dat Goretex (ook al zat er een extra verstevigd zitvlak op) relatief sneller sleet op een boot dan dat oerdegelijke Helly spul.

Moraal van het verhaal ieder gebruiksdoel zijn eigen specifiek materiaal.
 
Hai,

Bedankt babelfish, dit verduidelijkt een hoop.
Is dus een 'gewone' regenbestendige jas en niet specifiek outdoor kwaliteit.
Jammer.

Allemaal bedankt voor het meedenken!
 
Euh? gewoon? Nee niet bepaald gewoon en zeker geen slechte kwaliteit. Outdoor kwaliteit zegt helemaal niets namelijk dat kan ook pet zijn.

Helly is een goed merk en de standaard HellyTech modellen zijn zeker robuust en stevig. Erg geschikt voor beginnerswatersport. Maar idd als je bedoelt te zeggen dat de standaard HellyTech jassen enbroeken minder geschikt zijn voor trekken, hiken of klimmen dan heb je gelijk.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan