Help! Tocht Eifel eind november


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Beste (mede)hikers,

Ik wil volgend weekend met een drietal vrienden gaan wandelen, idee was ergens in de Eifel (Naturpark Hohes Venn-Eifel).

Het leukste vind ik toch wild-kamperen. Gezien de tijd van het jaar moet je 's avonds dan wel een (klein) kampvuur maken, anders ben je een ijslolly voordat het 19:00 is (en juist de gesprekken bij het kampvuur zorgen voor de meeste sfeer). De combinatie wildkamperen en kampvuur in een natuurpark (gecombineerd met een fel oranje North Face tent) kan weleens de aandacht van een boswachter trekken....

1) Wat zijn de bekeuringen in Duitsland als je in een natuurpark wordt betrapt op wildkamperen met een kampvuur?
2) Hebben jullie tips voor een gebied waar de kans op ontdekking het kleinst is?
3) Weten jullie anders (liefst zo primitief mogelijke) andere overnachtingsplaatsen waar je wel een kampvuur mag maken? Ben bereid om eventueel mijn tent thuis te laten, als ik maar wel onder de sterren een kampvuur kan maken.

Weersverwachting is nachtvorst met sneeuw, yes!

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groeten,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dennis,
misschien ben je er niet veel mee
maar voor mij is het
pure nostalgie

toen in 2004.
http://www.hiking-site.nl/club/events_winterhike2004-3.php
Misschien dat iemand zich nog de route voor de geest kan halen.
Bedenk dat de boswachter 'savonds ook liever bij de haard zit
dan op patrouille.
We zijn toen gestart vanaf bleialf.
Ach, ik denk niet dat je je veel zorgen moet maken rond dat 'wildkamperen'.
Kaart kopen, lopen en het wat op je af laten komen

Ivo
 
Heb even de verslagen gelezen, klinkt heel gaaf! Er blijken nog meer van dat soort malloten als ik te zijn in Nederland....

Bedankt voor deze tip!

Iemand nog andere tips?
 
Even gegoogled op Bussgelder Eifel natürschutzgebiet.

Van de paden af : 40 Euro
Plukken van paddenstoelen : 100 euro

De boete op wildkamperen en fikkie stoken heb ik niet gevonden maar gezien de boetes op bovenstaande 'lichte' vergrijpen zal die niet misselijk zijn.
 
In die hut was het natuurlijk geweldig om een kampvuur te maken, maar ik zou nooit bij wildkamperen als dit niet mag een vuur maken. Moet natuurlijk iedereen voor zichzelf uitmaken. Ook vind ik het nut van verwarming minimaal. Je moet nog steeds voldoende kleding aan. T geeft wel sfeer natuurlijk...

Je kan met drieen ook prima een tent induiken. Heb je een tent waar de binnentent los van kan, heb je helemaal voldoende ruimte. Zo hebben we bij een andere WWH een keer met 5 man in een Hilleberg Nallo 3GT gezeten. Een kaarsje erbij en het is warmer dan buiten bij een kampvuur!

Die hutten staan trouwens gewoon op de kaart.

grtz
Henk
 
Eind oktober rondom Hellenthal geweest. De Eifel vind ik persoonlijk wel wat lastiger qua wildkamperen dan andere streken. Er is relatief veel kleinschalige bebouwing. Maar nog steeds te doen. Kampvuur zou ik niet riskeren. Het probleem wat wij hadden was dat veel paden waren afgesloten vanwege ingestelde rustgebieden. En ergens wildkamperen zonder jagershutje in de buurt is ook vrij lastig.

Het blijft natuurlijk zijn charme houden :-)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan