Help! Wormeninfectie opgelopen

Graag wil ik jullie aandacht / ervaringen / advies vragen voor het volgende.

Een aantal weken geleden heb ik een groep meegenomen naar de Pyreneeen voor een 5-daagse hike. Tijdens de hike hebben we een aantal keer wild gekampeerd met tent en al.

Een van mijn reisgenoten heeft tijdens deze reis een worminfectie opgelopen. Na een heftige regenbui is hij op slippers naar buiten gegaan en voelde hij een worm via zijn voet door de huid naar binnen gaan. Nu voelt hij op willekeurige plekken in zijn lichaam de wormen bewegen.

De dokters in Nederland weten niet wat het is. Hij is zelfs doorverwezen naar een neuroloog? We denken zelf dat het wormen zijn afkomstig van de uitwerpselen van een koe. Er waren altijd uitwerpselen van koeien nabij ons kamp.

Heeft hier iemand ervaring met een wormeninfectie?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Is je reisgenoot al naar een tropenarts geweest? Ik verwacht dat die wat breder kan kijken dan een huisarts. Ik heb eens een infectie opgelopen in Azië die door een tropenarts herkend werd en daarna zo verholpen was.
Succes.
 
Inderdaad even naar Tropen arts of naar Erasmus MC, daar zijn ze gespecialiseerd in "vreemde" aandoeningen.
 
En voordat de kennis van Groningen naar Rotterdam moet reizen...kan de huisarts ook een arts daar consulteren. Wat hij allang had kunnen doen, maar daar heb je nu niks aan.
 
Nooit twijfelen of wachten. Direct naar huisarts of specialist gaan!
Met veel spoed


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ben benieuwd naar de definitieve diagnose en afloop. Interessante casus voor de buitensporter. Is weer wat anders dan de vossenlintworm....
 
voelde hij een worm via zijn voet door de huid naar binnen gaan. Nu voelt hij op willekeurige plekken in zijn lichaam de wormen bewegen.

Toegegeven, ik heb totaal geen verstand van tropische ziektes of worminfecties maar eerlijk gezegd klinkt het nogal onwaarschijnlijk, een worm naar binnen voelen gaan en daarna op willekeurige plekken bewegende wormen voelen. Zou het niet om een ingebeelde aandoening kunnen gaan?
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Toegegeven, ik heb totaal geen verstand van tropische ziektes of worminfecties....Zou het niet om een ingebeelde aandoening kunnen gaan?

Dat is wel een hele kort-door-de-bocht aanname. Tijd om te googlen.....nog nooit gehoord van Bilharzia (tegenwoordig bekend als schistosomiasis)?

Groetzels,
Dennis
 
Ik zal binnenkort een update plaatsen.

En het is zeker niet ingebeeld. Grappig, want dit was ook de eerste reactie van de huisarts.
 
Ik lees dat je e.e.a. kan voorkomen door in tropische landen stilstaand water te mijden. Nog meer tips ter voorkoming?
 
mijnwormen, krijg je ook in tropische landen.
Gewoon als je op zand gaat liggen of lopen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik geloof niet dat ik heel blij word van deze posting.[emoji19] In de Pyreneeen toch wel vaker op plekken gestaan waar koeienvlaai (of soortgelijks) aanwezig was. Had eigenlijk gedacht dat dit soort dingen alleen in de tropen voorkomt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan