helsport lavo


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Wie heeft er ervaring met het type Lavo-tenten? En in het bijzonder die van Helsport.

Voor- en nadelen, de kwaliteit van de tenten etc.

BVD
Kneh
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

De Lavo tenten zijn in het algemeen van goede kwaliteit en ik heb er goede ervaringen mee.

Lavo heeft veel verschillende tenten. Het ligt er een beetje aan in wat voor omstandigheden u de tent wilt gebruiken.

In het noorden wordt de punt vormige Lavo tent veel gebruikt, deze zijn gebouwd naar tradities van de Samen. Ze zijn heel handig in lage tempraturen, want u kunt er een vuurtje in maken.

Ik ben zeer tevreden over Lavo en misschien kan ik u wat wat verder helpen als ik te weten krijg in wat voor omstandigheden u de tent van plan bent te gebruiken. Dan kan ik u misschien wat types doorgeven als u dat wenst.

Veel succes!
 
Dank voor je reactie. Wij willen een Lavo-type tent gaan gebruiken voor het kamperen in het najaar, winter en voorjaar. Voor de zomer hebben we div. andere tenten.

We willen er 's avonds graag een kacheltje in hebben, omdat de avonden anders wel heel erg lang duren voor een gezin van 4 pers. en een hond en evt. een vriendje mee.

m.vr.gr.
Kneh
 
Veel succes met je uiteindelijke keuze! Pas wel op! sommige Lavo tenten zijn niet vuurvast.

Zelf heb ik de VARANGER Lavo in mijn bezit. Deze is wel vuurvast en is te koop in diverse moddelen. De kleinste is voor 4 tot 6 personen en de grootste voor 12 tot 14. Hij is vuurbestendig en de top van het dak kan er af zodat de rook naar buiten kan.

Geen vuur meer nodig? Je kunt hem er zo weer terug op zetten. Zelfs het muggennet is vuurbestendig! Last van muggen en andere vliegende instecten over de top van de tent kan een vuurbestendig net en de rook kan nog steeds naar buiten!

Het gewicht van dit type verschilt is best pittigvan 9.6 kilo tot 13.9. De lichtste punt vormige tent van Lavo is Lavvulight en weegt 2.4 kilo.

Mochten jullie een link willen naar deze site en tent dan lees ik dat graag.

Nogmaals veel succes en plezier!
 
De site van Helsport Lavo is http://www.helsport.no

U kijgt dan een beeldscherm waaruit je een aantal talen kunt kiezen. O.a. Duits en Engels. Als u klikt op uw taal opent zich een nieuw scherm, links boven in vind uw een vakje dat heet tents (engelse versie) Als u uw muis daar op richt opent zich eronder een aantal keuzes. Kies, "Choose the right tent" Dan krijgt u een lijst van alle Lavo tenten te zien. Hier staat ook de VARANGER Lavo.

Veel plezier!
 
Hoi Kneh,

>We willen er 's avonds graag een kacheltje in hebben, omdat de
>avonden anders wel heel erg lang duren voor een gezin van 4
>pers. en een hond en evt. een vriendje mee.

Ik heb geen persoonlijke ervaring met dit soort tenten, maar ken wel mensen die er een hebben. Ik heb begrepen dat je de tent moet kopen voor een veel groter aantal personen dan je zou verwachten als je ruimte wilt hebben om erin te slapen. Bijv. een 6 persoons tent als je met 3 man erin wilt slapen. In jouw geval heb je misschien een 8 persoons lavo nodig.
Verder staat Helsport goed bekend en veel mensen zijn tevreden over deze lavo's.

Groeten,

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan