hennessy hammock vraag


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Ik vroeg mij af hoe de huidige ervaringen zijn met de hangmatten van hennessy.
In het archief heb ik gelezen dat enkele mensen een jaar of 2 geleden een hennessy hammock hebben gekocht, alleen verder dan 1 a twee post over hoe het beviel kon ik niet vinden. Mijn vraag is dan ook hoe bevallen de nieuw(re) hennessy hammocks?

Verder ben ikzelf van plan een hennessy te kopen alleen vraag ik me af welke? op hun site staan enkele specifikaties maar daarmee kan ik mijn keuze nog niet maken.

Ook zou ik graag willen weten hoe waterdicht de onderkant van de hangmat is ivm het slapen in de hammock als deze niet tussen 2 bomen wordt gespannen, maar je hem als tentje op de grond gebruikt.

Als laatste:
zijn ze ook tekoop in nederland?

hoop dat jullie me kunnen helpen

groeten
Johan van der Veur
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Johan,

Ik ben sinds een half jaar trots bezitter van een hennessy hammock - de expedition a-sym -. Dit is de nieuwe versie met een 30% grotere tarp. Ik heb deze in de US gekocht via e-bay. Dit was een stuk goedkoper dan bij Bever (vooral gezien de huidige dollar koers).

De keuze voor het type heeft veel te maken met je lengte en gewicht zie hiervoor ook de productgegevens op www.hennessyhammock.com (onder order online)en natuurlijk het gewenste mee te dragen gewicht.

ik heb zelf wat kritische punten t.o.v. de hammock:
- in je slaapzak kruipen in de hangmat zelf is een hele inspanning. Oplossing is dit te doen voordat je de hangmat ingaat, maar dan sta je met je nette slaapzak in bijvoorbeeld de blubber;
- bij koud weer is het behelpen, door je gewicht wordt de slaapzak op de druk punten gecomprimeerd en gaat de isolerende waarde achteruit. Dit betekent koude kont en schouders aangezien je in de lucht hangt. Er is wel een soort luier in de handel, maar dit is weer een extra onderdeel terwijl het grote voordeel van de hammock t.o.v. een tent het gewicht en de opzet tijd is(woorden Hennessy);
- bij harde wind slaap je redelijk onrustig, maar dit is te vergelijken met het slapen onder een tarp. Je wordt echter niet heen en weer gewiegd en de eventuele regen wordt tegengehouden.

Het grote voordeel is dat je werkelijk heerlijk slaapt!!! Dit weegt op tegen de hierboven vermelde minpunten. Doorgaans sta ik na een nachtje op mijn matje met een rugpijn op, maar de hammock slaapt werkelijk geweldig en is reuze stabiel gezien zijn 'on top' bevestiging. Ik heb nu zelfs de keuze gemaakt om in de weekends buiten in de hangmat te slapen en mijn bed het bed te laten. Al zou ik dit doordeweeks doen dan zouden mijn buren wakker worden van mijn wekker... maar dit is dan ook het enige wat mij tegenhoud.

de onderzijde is van nylon en volgens mij niet waterdicht. Op de grond opbouwen heb ik niet uitgeprobeerd en ben dit voorlopig niet van plan. De door Hennessy gesuggereerde constructie lijkt mij redelijk instabiel. ik blijf voorlopig onder de boomgrens met de hammock. :)

Resume:

De hennessy hammock is voor het zomerseizoen een hele mooie lichtgewicht - wild kampeer - oplossing die heerlijk slaapt. Voor de meer winderige en koude nachten zal ik hem niet snel aanraden.

Veel succes met je oriëntatie en veel 'hangplezier'

groet! Paul
 
Zwerfkei verkoopt ze.

Ik heb ook wel eens gebladerd op de site van Hennessy, maar weet ook niet echt welke keus je moet maken (kwestie van tevéél keus denk ik).

Het lijkt mij ideaal vooral omdat je tijdens het wildkamperen geen tijd kwijt bent met het zoeken naar een stekje, het tak en propvrij maken en vervolgens de nacht toch niet helemaal lekker liggen :-(

grtz
Henk
 
Hai,

Ik heb er ook één, de normale variant, ik sluit me aan bij alle al beschreven opmerkingen. Daarbij voegend: je kunt niet veel kwijt in je slaapgedeelte, met een lampje, telefoon en portomonnee houdt het wel op.

Je kunt er wel prima in slapen als je eenmaal ligt, maar dan moet het niet te hard waaien.... ook het ophangen vereist enige oefening.

Groeten,

Harry
 
P.s

waarom zijn er eigenlijk zo relatief weinig mensen die kiezen voor een hennessie? is dit alleen omdat ze boven de boomgrens niet te gebruiken zijn?
En wat betreft de zwerfkei wat een belachelijke prijzen gebruiken ze daar ivt ebay
 
>P.s
>
>waarom zijn er eigenlijk zo relatief weinig mensen die kiezen
>voor een hennessie? is dit alleen omdat ze boven de boomgrens
>niet te gebruiken zijn?

Ik denk dat het er ook grotendeels mee te maken heeft dat je er maar met 1 persoon in kan liggen. Het is dus meer een hangende bivakzak. Voor gebruik op campings kan het een probleem zijn om toe te passen aangezien deze vaak enkel uit grasland bestaan. De Hennessy hammock beperkt zich dus tot een markt van solisten en wildkampeerders. Een groep die op deze site wellicht wel relatief groot is overigens.

>En wat betreft de zwerfkei wat een belachelijke prijzen
>gebruiken ze daar ivt ebay

Ik kreeg gisteren de nieuwe Bever catalogus binnen en was ook redelijk geschokt van de daar vermelde prijs (180,-). Ik heb 170$ betaald inclusief verzendkosten. Omgerekend is dit 90 euro... oftewel de helft van de prijs van Bever.

Overigens koop ik het meerendeel van mijn buitensportspullen (behalve dingen die je moet passen) via e-bay en dergelijke. Het aanbod is groter en de prijzen zijn lager (kijk voor de gein ook eens bij de prijzen voor sneeuwschoenen). Als je de diverse catalogi van de buitensportzaken in Nederland naast elkaar houd vraag je je ook vaak af of er geen onderlinge prijsafspraken worden gemaakt. Nelie Smit-Kroes is volgens mij niet zo'n wandelaar dus de prijzen zullen wel een tijdje zo hoog blijven ;-)

Paul
 
Zelf ruime ervaring met een Ultra Light BackPacker A-symmetrical...

In 1 woord: Zzzzzalig!

De minpunten aan een (goeie!) hangmat wegen in mijn beleving niet op tegen de voordelen.

Minpunten:
2 bomen (oid) nodig
isolatie onder en boven nodig
en vast nog enkele die me nu zo snel niet te binnen schieten

Pluspunten
Comfortabel
geen vlakke grond nodig
geen zeiknatte grondproblemen
kampeer stoel
klein volume / gewicht & toch complete woning...

Zelf heb ik een jaar lang geslapen in die hangmat, voornamelijk in tropische omstandigheden (Thailand, Guatemala etc).

Je slaapzak in vergt enige oefening en is daarna ook met moddergrond geen probleem meer....

Als tentstup op de grond zou ik zowieso een los zeiltje gebruiken (footprint?) om de onderkant te beschermen... net als bij veel tenten.

De Hennessy keuze kun je vergemakkelijken met de matrix die op de website staat. Deels bepaalt door je portemoinnee, deels je lengte, gewicht etc.

Wel zou ik in niet tropische omstandigheden een andere tarp kiezen (zelf een JRB 8** gekozen voor Nederland etc.)

Grtz Johan
 
>- bij koud weer is het behelpen, door je gewicht wordt de
>slaapzak op de druk punten gecomprimeerd en gaat de isolerende
>waarde achteruit. Dit betekent koude kont en schouders
>aangezien je in de lucht hangt. Er is wel een soort luier in
>de handel, maar dit is weer een extra onderdeel terwijl het
>grote voordeel van de hammock t.o.v. een tent het gewicht en
>de opzet tijd is(woorden Hennessy);

Ik heb wel gehoord van mensen die een slaapmatje in de hangmat gebruiken om dit probleem te omzeilen. Misschien dat ook een syntetische slaapzak in dit geval beter werkt, omdat je die minder kunt comprimeren.

Linda
 
Harry, als je jet hangmat hebt opgehangen, je slaapzak ering gedaan hebt, dan heb je in je tas toch niet veel meer zitten dan een zak met eten en een bradertje? Kun je dat kleinepakketje niet ergens aan je hangmat en onder de tarp hangen?

Eins
 
Woow lijkt me kei gaaf om dat zo te hebben. En niet al te duur, toch?

Ik vroeg mij alleen af, slaapt dat niet heel rot, als je zo krom ligt, en bovendien heel dicht op je dekzeil?

Zijn die dingen ook in NL verkrijgbaar?

Jannik
 
hehe

Zelf doe ik een opleiding tot buitensport instructeur en al een aantal keer geexperimenteert hangmatten. Eerst een beetje aan gekloot met een goedkope travel safe :p

ook gekeken naar een hennessy maar ik vindt ze echt veel te duur en de manier van liggen niet prettig ( diagonaal, rol ik te snel naar een kant) en sinds kort hebt een DD Hammock.

http://www.ddhammocks.com/gallery.php?item=Travel Hammock

vindt hem echt heerlijk liggen en heel belangrijk goedkoper dan een hennessy.
 
>>Wel zou ik in niet tropische omstandigheden een andere tarp
>>kiezen (zelf een JRB 8** gekozen voor Nederland etc.)
>
>Johan, is dat vanwege de te kleine tarp bij regen?
>
>Ging op zoek naar JRB, kwam op:
>http://www.tothewoods.net/HammockCampingDry.html Met veel info
>en tips over tarpen.
>
>grtz
>Henk

Site van "Just Jeff" is juweeltje van infobron ;-)

Jep; Te kleine tarp bij regen in winderige omstandigheden... slagregens zoals we dat hier hebben zijn wat anders dan tropische stortbuiten (een hoop water maar eigenlijk altijd recht naar beneden...)

Prijs vind ik niet zo belangrijke keuze factor als het gaat om comfortabele nacht overigens...

En ja ik weet niet wat de prijzen op dit moment zijn ;-) Heb mijn hangmat ergens gekocht in eeh... 2003-2004

Grtz Johan
 
>Ik vroeg mij alleen af, slaapt dat niet heel rot, als je zo
>krom ligt, en bovendien heel dicht op je dekzeil?
>Jannik

Jannik (en de rest)

De 'kunst' van het juiste gebruik van een kampeer hangmat (Hennessy, DD etc.) is het (nagenoeg) recht liggen.

Dit bereik je vaak door enigzins diagonaal te gaan liggen en dan kun je (ik in elk geval) bijna op je buik slapen....

Dicht op je dekzeil.... ook dat is bij elke hangmat in te stellen....

Vaak bijvoorbeeld met een aparte "ridgeline" (hoe heet dat ook weer zo snel in het Nederlands...).

En ik heb er zo menig nacht in doorgebracht...

Grtz Johan
 
Dat zijn wel even andere prijzen dan Hennessy. Heb je hem gewoon via die site gekocht? Die twee tarpen zijn wel wat zwaar, dat moet vast lichter kunnen.

grtz
Henk
 
Ik heb in Brazilïe 5 nachten in een hangmat gelegen, diagonaal en ik ben er niet uitgevallen. Dat komt omdat ik een brede had genomen, zonder twee van die latjes aan het uiteinde. Aan die van mij zitten ook een soort van gehaakte franjes. Lijkt in eerste instantie onhandig en alleen voor de sier, maar ik heb ontdekt dat je er ook van alles aan kunt hangen. Je sandalen bij voorbeeld, maar ook een klein(plastic) zakje voor bv. portemonnee, horloge, bril of wat dan ook ..

Groetjes, Mirjam
 
Heb gister de nieuwe outdoor catalogus van Perry gekocht. Ontzettend veel wildebeast, iemand hier goeie ervaringen mee?

Maar voor deze hangmat topic: ook heel veel zeilen die volgens mij heel goed kunnen dienen voor over de hangmat! voor eurootje of 20!

alle prijzen zijn sowieso veel lager dan @ bever, dus heel fijn:)

Jannik
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi,

zelf wandel ik wel eens door de perry heen... maar das dan meestal voor wat vermaak.

Kijk, de outdoor markt is vrij breed, zo ook de gebruikers. Dus ook het bestedings patroon van de klanten. Perry heeft budget materialen en deze zijn zeker voor de wat minder gefortuneerden of mensen met een wat gematigder outdoor leven zeker wel leuke dingen in het sortiment (al moet je wel weten wat je zoekt.) maar voor de kwaliteits materialen betaal je hetzelfde als bij de duurdere toko's maar dan wel met het verschil dat ze bij een duurdere toko wel een groter assortiment en kennis hebben.

Zonder al te ver OT te gaan. Ze hebben bij de perry idd een aantal aardige tarpjes, maar de afwerking en gewicht zijn zeker naar de prijs, dus de vraag is waar ligt je eigen grens. Je moet dus kijken naar geiwcht/ duurzaamheid/ afwerking tov de prijs.

Maar heb zelf al weer heel lang een HH hangmat die prima voldoet, sinds kort ook een ander open hangmat erbij. en moet zeggen dat dat ideaal slaapt (alleen dan he..)

Bas
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan